Jeep sähköistyy: Renegade- ja Compass-malleista ladattavat hybridit

Jeep siirtyy sähköisen liikenteen aikakauteen maastoautojensa sähköistymisen myötä. Uudet Jeep Renegade ja Jeep Compass 4xe ladattavat hybridit ovat jo nähtävillä verkkoportaalissa Italiassa ja Espanjassa, ja myöhemmin myös muilla Euroopan markkinoilla.

Autot tulevat Euroopassa myyntiin myöhemmin tämän vuoden aikana.

Jeep Renegade ja Compass -hybridit yhdistävät parantuneen suorituskyvyn (yhteisteho jopa 240 hv), nelivedon ja pienet päästöt (jopa 50 km:n toimintasäde pelkällä sähköllä ja alle 50 g/km hiilidioksidipäästöt hybriditilassa).

Polttomoottorin ja sähkömoottorin yhdistelmä takaa suorituskykyä ja hyvää ajodynamiikkaa: kiihtyvyys 0–100 km/h noin seitsemässä sekunnissa, hiilidioksidipäästöt alle 50 g/km (NEDC2) ja enimmäisnopeus 130 km/h (sähkötila) tai 200 km/h (hybriditila).

Kolme eri ajotilaa

Uudet Renegade ja Compass 4xe ladattavat hybridit sisältävät kolme eri ajotilaa: Hybridi, Full Electric ja E-save.

Lisäksi saatavilla on muita sähköisen voimalinjan mahdollistamia ominaisuuksia; urheilullisen ajamisen tila, ekologisen ajamisen valmennus ja älykäs auton lataus Uconnect-järjestelmän tai älypuhelimen kautta.

Uudet 4xe-mallit voi valita joko 19 tuuman vanteilla, tai paremmin maastoajoon soveltuvilla 17-tuuman vanteilla.

Lisäksi kattava vakiovarustelu sisältää 8,4 tuuman kosketusnäytöllisen navigointijärjestelmän, älypuhelimen integroinnin, 7-tuumaisen mittaristonäytön, joka näyttää esimerkiksi akun lataustason ja toimintamatkan sähköllä, kuolleen kulman varoittimien, peruutuskameran, pysäköintiavustimen sekä avaimettoman sisäänkäynnin ja lukituksen.

Jeep Wallbox -kotilatauslaite. Kuva: Jeep.

Kotilatauslaite lanseerauspaketin mukana

Jeep Renegade ja Compass 4xe -malleissa on 5 vuoden ajoneuvotakuu ja 8 vuoden akkutakuu.

”First Edition” -lanseerauspakettiin sisältyy myös Hybrid Wallbox -laite, joka sisältää kaikki tarvittavat kodin latausratkaisut.

Laite tarjoaa ”Plug & Play” -ratkaisun, joka sisältää 3 kW:n lataustehon ja 3,5-tunnin latausajan. Päivittämällä laitteiston lataustehoa 7,4 kW:iin, voidaan myös lisätä latausnopeutta ja lyhentää latausaikaa 100 minuuttiin.

Uusi ”Jeep 4xe” -tunnus

Uusissa Jeep Renegade- ja Compass First Edition -malleissa on uusi ”Jeep 4xe” -tunnus, josta tunnistaa jatkossa kaikki Jeepin sähköistetyt mallit.

Uuteen tunnukseen sisältyy Jeepin näkemys sähköistymisestä, jonka pääkohtina ovat tehokkuus, suorituskyky ja vastuullisuus.

Tehokkuus tarkoittaa tehokasta 240 hevosvoiman hybridimoottoria, joka tarjoaa ennennäkemätöntä polttoainetaloudellisuutta. Pitkä toimintamatka pelkällä sähköllä mahdollistaa vastaavasti päivittäiset ajot kaupungissa, mikä takaa helpon latauksen ja huolettomuuden.

Vaikka Jeep 4xe -mallit ovat polttoainetaloudellisempia, ne ovat kuitenkin Jeepille tunnusomaisesti suorituskykyisiä myös maastossa.

Etenemiskyky on varmistettu huonoissakin olosuhteissa, sillä neliveto on uusissa 4xe-malleissa aina saatavana, vaikka akku olisikin vähissä.

Renegade ja Compass 4xe ovat ympäristöystävällisempiä alentuneiden CO2-päästöjen lisäksi myös niiden valmistusmateriaalien osalta, sillä Renegaden alustan alleajosuoja on valmistettu täysin kierrätysmuovista ja 40 prosenttia polttoainesäiliön materiaaleista koostuu kierrätetyistä materiaaleista.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here