Hyundai ja Kia mukaan Ionity-suurteholatausverkostoon

Hyundai Motor Company ja Kia Motors Corporation ovat tänään ilmoittaneet investoivansa Ionityyn, kansainvälisten autovalmistajien yhteishankkeeseen.

Päätös Ionityyn liittymisestä tuo uusia hyötyjä Hyundain eurooppalaisille asiakkaille. Vuodesta 2021 alkaen yhtymän täyssähköautot varustetaan 800 voltin latausjärjestelmällä, jotta uusien latausasemien 350 kilowatin teho voidaan hyödyntää täysimittaisesti.

Digitaalisilla maksujärjestelmillä varustettujen teholatausasemien käyttäminen lyhentää tuntuvasti latausaikoja ja mahdollistaa pitkienkin matkojen taittamisen helpommin.

Ionity on vuonna 2017 perustettu yhteishanke, jossa ovat mukana BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company sekä Volkswagen Group ja Porsche AG.

Lue myös: Ionity ja K-Lataus: Suomen tehokkain sähköautojen latausasema tulee Neste K Paimioon

Verkostolla on Euroopassa jo lähes 140 latausasemaa, joiden lisäksi 50 asemaa on parhaillaan rakenteilla. Ionity-latausasemien suurin latausteho on 350 kW, ja asemilla on käytössä Combined Charging System- eli CCS -standardi mahdollisimman laajaa yhteensopivuutta varten.

Ionityn verkosto laajenee jatkuvasti, ja ensi vuoden aikana teholatausasemia on jo 400. Asemia sijaitsee silloin keskimäärin 120 kilometrin välein keskeisimpien eurooppalaisten valtateiden varsilta.

Verkoston kattavuus ja merkkiriippumaton toimintatapa parantavat huomattavasti sähköautojen imagoa ja käytettävyyttä sekä nykyisten asiakkaiden että sähköauton hankkimista miettivien mielissä.

Hyundai Motor Groupin osuus Ionitysta on yhtä suuri kuin perustajajäsenillä BMW Groupilla, Daimler AG:lla, Ford Motor Companylla sekä Volkswagen Groupilla ja Porsche AG:lla.

Ionity

Vuonna 2017 perustettu ja Münchenissa sijaitseva Ionity on useiden autovalmistajien yhteisesti omistama yhtiö. Mukana ovat BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company sekä Volkswagen Group sisältäen Audin ja Porschen. Ionityn tavoitteena on rakentaa Eurooppaan kattava ja luotettava suurteholatausasemien verkosto, jonka avulla sähköautoilla voi ajaa pitkiäkin matkoja mukavasti. Vahvan yhteistyökumppanien joukkonsa ansiosta Ionity on onnistunut varmistamaan verkostolleen houkuttelevia sijainteja. Ionity on kansainvälisesti rekisteröity tavaramerkki. www.ionity.eu

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here