Kia investoi lisää Ionity-verkostoon

Kia on investoinut lisää usean autonvalmistajan omistamaan Ionity-yhteisyritykseen, joka on Euroopan johtava, ultranopea sähköautojen latausverkosto.

Kia on tehnyt yhteistyötä Ionityn muiden sijoittajien kanssa kerätäkseen lisää 700 miljoonaa euroa. Tarkoituksena on laajentaa suuritehoisten latausasemien verkostoa Euroopassa.

Ionity operoi tällä hetkellä yli 400 huippunopeaa latausasemaa, joissa on yhteensä 1500 latauspistettä Euroopan moottoriteiden varrella 24 maassa.

Uusi lisäinvestointi kasvattaa latausasemien määrän tuhanteen. Latauspisteiden kokonaismäärä nousee noin 7000 kappaleeseen vuoteen 2025 mennessä.

Uusia asemia ei sijoiteta ainoastaan strategisesti tärkeimpiin paikkoihin Euroopan moottoritieverkoston varrelle, vaan niitä asennetaan myös valtateiden ja suurten kaupunkien lähelle. Lisäksi nykyisiä latausasemia päivitetään uusilla latauspisteillä.
Toimenpiteet lyhentävät merkittävästi asiakkaiden kokonaisveloitus- ja odotusaikoja vilkkaimmissa paikoissa.

Latausverkoston laajentuminen lisää erittäin nopeiden 350 kW:n teholla toimivien latauspisteiden tarjontaa. Kian täysin uuden EV6-mallin akusto pystytään lataamaan 350 kW:n laturista 10 prosentista 80 prosenttiin vain 18 minuutissa.

Ionity-verkosto käyttää johtavaa eurooppalaista latausstandardia CCS, jonka lähteenä on sataprosenttisesti uusiutuva energia. Tämä tarkoittaa sitä, että Kia-kuljettajat voivat käyttää Ionity-latausverkostoa matkustaakseen päästöttömästi ja hiilineutraalisti.

https://ionity.eu/#

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here