Ionity ja K-Lataus: Suomen tehokkain sähköautojen latausasema tulee Neste K Paimioon

Ionity ja K-ryhmä avaavat lokakuussa Suomen nopeimman sähköautojen latausaseman Paimion Neste K:n pihalle.

Suurteholatauspisteet ovat jopa seitsemän kertaa tehokkaampia kuin nykyiset pikalaturit.

Ensimmäisessä vaiheessa suurteholatausasemalle tulee latauspisteet kahdelle autolle kerrallaan, mutta latauspisteiden määrää voidaan kasvattaa kuuteen kysynnän kasvaessa.

Latausaseman rakennustyöt on aloitettu Paimiossa tänään.

Suurteholatausasemat ovat osa Ionityn Euroopan laajuista verkostoa, ja ne täydentävät valtakunnallista K-Lataus-verkostoa.

Markkinoiden nopeimmat latauspisteet tarjoavat sähköautoilijoille 350 kW:n lataustehon.

Mikäli ladattava auto voi hyödyntää suurteholatauspisteen koko lataustehoa, 15 minuutissa voi ladata noin 300 kilometrin ajomatkan.

Myöhemmin syksyllä Ionity ja K-ryhmä avaavat kaksi suurteholatausasemaa Tampereen ja Lahden suuntaan kulkevien moottoriteiden varsille K-ryhmän kauppapaikoille.

Ionity vastaa suurteholatausasemien rakentamisesta, ylläpidosta ja toimivuudesta. K-ryhmä puolestaan tarjoaa latausasemille hyvät sijainnit K-kauppojen yhteydestä.

Ionityn suurteholatausasemat toimivat eurooppalaisella CCS-latausstandardilla, ja niillä voi ladata monen eri merkin täyssähköautoja.

Monta maksuvaihtoehtoa

Sähköauton lataaminen maksaa Ionity-sovelluksessa 8 euroa / lataus. Muissa latauspalveluissa jokainen palveluntarjoaja hinnoittelee itse latauksen hinnan perustuen Ionityn hintaan.Tarkat hinnat voi tarkistaa kultakin latauspalveluntarjoajalta.

Latauksen voi maksaa Ionity-sovelluksessa, K-Lataus-sovelluksessa, Audi e-tron -latauspalvelussa ja muissa latauspalveluissa, jotka tukevat roamingia.

Ionity on Volkswagen Groupin, BMW:n, Daimlerin ja Fordin yhteisyritys, jonka tavoitteena on rakentaa tehokas, kattava ja helppokäyttöinen sähköautojen suurteholatausverkosto läpi Euroopan.

Tavoitteena on, että vuonna 2020 verkostoon kuuluu 400 suurteholatausasemaa. Verkostoon kuuluu tällä hetkellä 133 latausasemaa, joista Suomea lähimmät latausasemat sijaitsevat Ruotsissa.

K-Lataus-verkosto on K-ryhmän valtakunnallinen sähköautojen latausverkosto, johon kuuluu vuoden loppuun mennessä lähes 400 latauspistettä yli 70 K-kaupan yhteydessä. K-Lataus-verkoston latausasemat tarjoavat asiakkaiden käyttöön perus- ja pikalatauspisteitä sekä Ionityn kanssa tehtävän yhteistyön myötä kolme suurteholatausasemaa.

www.ionity.eu
www.k-lataus.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here