Hotakaisen Kimi Räikkönen -kirja ilmestyy selkokielellä

Kuva: Avain.

Tuntematon Kimi Räikkönen oli viime vuoden kirjamyynnin supertähti.

Lukijoita laajasti kiinnostavaa kirjaa formulatähti Kimi Räikkösen elämästä ja urasta myytiin yhteensä lähes 200 000 kappaletta ja se palkittiin Vuoden urheilukirja 2018 -palkinnolla.

Kansainvälisestikin kiinnostava teos on käännetty jo usealle kielelle. Avain julkaisee kirjan ensi syksynä ja sen mukauttaa selkokielelle Hanna Männikkölahti.

– On upeaa, että voimme tuoda teoksen luettavaksi kaikentasoisille lukijoille. Laadukkaasti mukautettu selkokieli on miellyttävää luettavaa ja tavoittaa paitsi lukivaikeuksista kärsivät, maahanmuuttajat ja ikääntyneet, myös ne, jotka eivät muuten meinaa saada lukemisesta otetta. Tuntematon Kimi Räikkönen voisikin olla erinomainen lukuhimon herättäjä vaikka nuoremmille formulafaneille, ehdottaa Avaimen kustannuspäällikkö Tiina Aalto.

Selkokieli on yleiskieltä helpompaa, yksinkertaistettua suomen kieltä. Selkokielinen kirjallisuus on suunnattu kaikille niille, joille yleiskielen lukeminen ja ymmärtäminen on hankalaa.

Avain on tehnyt pitkäjänteistä työtä selkokirjallisuuden kustantajana. Kustantamo palkittiin työstään Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla syksyllä 2017.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here