Kimi Räikkönen palaa sunnuntaina kilparadoille

Kimi Räikkösen paluu kilparadoille nähdään tulevana sunnuntaina Nascar Cup Seriesin kisassa Yhdysvalloissa, todetaan Viaplayn tiedotteessa.

Räikkönen ajaa osakilpailun Watkins Glenin legendaarisella moottoriradalla Trackhouse -tallin autolla numerolla 91. Sarjassa toista kautta mukana oleva tiimi on aloittanut vahvasti, eikä Räikkönen sulje pois mahdollisuutta jatkosta.

Nascar Cup Series

  • Runkosarja sisältää 26 osakilpailua, jotka ajetaan sunnuntaisin. Runkosarja kestää helmikuun alusta elokuun loppuun.
  • 16 parasta kuljettajaa jatkavat pudotuspeleissä, joihin pääsee voittamalla osakilpailun ja sijoittumalla 30 parhaan joukkoon pisteissä. Loput paikoista jaetaan pistesaaliin perusteella.
  • Pudotuspelit alkavat 4.9. ja niissä on kolme kierrosta, jossa kussakin kolme osakilpailua. Jokaisen kierroksen lopusta pois putoaa neljä kuljettajaa.
  • Viimeiset neljä kuljettajaa ovat mukana mestaruuskisassa, jossa kruunataan kauden voittaja.

Ei ensimmäistä kertaa Nascarissa

Räikkönen ei ole ensimmäistä kertaa Nascar-auton ratissa. Edellisestä kerrasta on kuitenkin jo yli 10 vuotta aikaa, joten paljon on ehtinyt muuttua.

– Kaikki on mahdollista, mutta helpolla se ei tule. Formula 1 -auto ja Nascar-auto ovat periaatteessa vastakohtia. Aika lähellä ollaan nykypäivänä GT3 tai GT4 -autoa. Autoissa on paljon tehoja Ajo-ominaisuudet eivät ole kovin hyvät eli auto elää kokoajan eli Kimin luontainen auton hallintakyky tulee varmasti esille heti. Kilpailut ovat suhteellisen pitkiä ja niissä on vahva show-elementti. Aika aggressiivista on kisan lopetus yleensä ja aika paljon kopisee, Viaplayn asiantuntija Toni Vilander kuvailee tulevaa kisaa ja Räikkösen mahdollisuuksia.

Katso tästä muita Nascar-juttuja.

Viaplayn tiimistä Mervi Kallio ja Toni Vilander tulevat olemaan paikalla Yhdysvalloissa raportoimassa sekä ennakkoon kisaviikonlopun tapahtumia että itse sunnuntain osakilpailua. Kisan selostavat Mikko Reitti ja Ossi Oikarinen.

Sunnuntain Nascar-ilta aloitetaan kello 18.00 ”Nascar X Kimi Räikkönen” ennakko-ohjelman parissa. Varsinainen lähetys paikanpäältä alkaa 21.15 ja itse kisa käynnistyy kello 22.00.

Ennakko-ohjelmat ja kisa ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport 1 -kanavalla.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän