WRC: Suomen MM-ralliin ilmoittautui 45 autokuntaa

Suomen MM-ralliin eli Secto Rally Finlandiin ilmoittautui tänä vuonna yhteensä 45 kuljettajaparia. Ilmoittautuneiden lista sisältää maailman parhaimmat ralliautoilijat, joista kotimainen mielenkiinto kohdistuu eniten MM-sarjaa reilusti johtavaan Kalle Rovanperään.

Rovanperän lisäksi Keski-Suomen sorateillä nähdään WRC-pääluokassa suomalaisista myös Esapekka Lappi sekä ensimmäisen kisansa lajin korkeimmalla tasolla ajava Jari Huttunen.

4.-7. elokuuta ajettavan Secto Rally Finlandin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen on tyytyväinen ilmoittautuneiden listaan. MM-rallissa nähdään peräti 12 tälle kaudelle lanseerattua, uuden sukupolven Rally1-hybridiralliautoa.

– Kuljettajien laatu on kova tänä vuonna. Tallit arvostavat valtavasti kisaamme ja haluavat tulla tänne näyttämään usean auton voimin suorituskykynsä. On hienoa nähdä näin monta uuden sukupolven ralliautoa Secto Rally Finlandissa, Tarkiainen sanoo.

– Kalle ja kartanlukija Jonne Halttunen ovat eittämättä kuumimmat ennakkosuosikit, mutta muista suomalaisista Esapekka Lappikin on tämän kisan voittanut vuonna 2017 ja Jari Huttunen antanut kovat näytöt alemmissa luokissa. Toki meillä on sitten myös äärimmäisen kova kansainvälinen kaarti, kuten japanilainen Takamoto Katsuta, britti Elfyn Evans, belgialainen Thierry Neuville ja Viron Ott Tänak, Tarkiainen jatkaa.

Toyota neljän auton voimin Suomen MM-ralliin

Jyväskylän Jyskässä toimiva Toyota Gazoo Racing marssittaa neljä autokuntaa Secto Rally Finlandiin. Kansan ylivoimaisia suosikkeja ovat Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen.

Lisäksi tallin riveissä ajavat neljäntenä MM-pisteissä oleva Takamoto Katsuta kartturinaan Aaron Johnston, viime vuoden Suomen MM-rallin voittaja Elfyn Evans kartturinaan Scott Martin sekä niin ikään kotiyleisön suursuosikit Esapekka Lappi ja Janne Ferm.

Hyundailta kolme kuljettajaparia Suomeen

Hyundain kuljettajakolmikosta suurin mielenkiinto kohdistunee sekä MM-sarjassa toisena olevaan Thierry Neuvilleen kartturinaan Martin Wydaeghe että Ott Tänakiin kartturinaan Martin Järveoja. Neuville on tällä hetkellä Rovanperän kovin kilpakumppani, mutta toisaalta Tänak on voittanut Suomen MM-rallin kahdesti, ja kolmas voitto on varmasti virolaisen tavoitteena.

Hyundain kolmas kuljettaja on noin vuoden Kalle Rovanperää nuorempi, Ruotsin lipun alla ajava Oliver Solberg, josta uumoillaan Kallen tavoin sarjan supertähteä, mutta toistaiseksi näytöt ovat jääneet aavistuksen ohkaisiksi. Solbergin kartturina toimii Elliott Edmonson.

M-Sport Ford peräti viidellä autolla mukaan – Huttunen ykkössuosikki rallikansalle

Vuoden 2020 WRC3-luokan maailmanmestari Jari Huttunen kartanlukijanaan Mikko Lukka ajaa uransa ensimmäisen MM-rallin Rally1-luokan autolla Secto Rally Finlandissa. Tätä debyyttiä ovat odottaneet vesi kielellä Huttusen lisäksi myös suomalainen rallikansa.

M-Sportin muut kuljettajat ovat tällä kaudella Montessa kolmanneksi ja Sardiniassa toiseksi ajanut irlantilaispari Craig Breen ja Paul Nagle, britti-ruotsalaispari Gus Greensmith ja Jonas Andersson, ranskalaispari Pierre-Louis Loubet ja Vincent Landais sekä niin ikään ranskalaiset Adrien Fourmaux ja Alexandre Coria.

WRC2-luokassa kova suomalaisedustus

WRC2-luokassa nähdään useita niin kotimaan kuin kansainvälisistäkin rallikilpailuista tuttuja suomalaiskuljettajapareja. Škodalla ajavat Emil Lindholm ja kartturi Reeta Hämäläinen yhdessä Hyundain Teemu Sunisen ja kartturi Mikko Markkulan kanssa lienevät kotimaiset ennakkosuosikit tässä luokassa.

Haastajien tasokin on kova. Viron parivaljakko Egon Kaur ja Silver Simm ovat tällä kaudella ajaneet Ralli SM -sarjassa kolmesti palkintokorokkeellee.

Paluun rallin MM-sarjaan Viron MM-rallissa tekevä uusiseelantilainen Hayden Paddon kartturinaan John Kennard halunnee palavasti näyttää jälleen kyntensä. Myös muu suomalaiskaarti on tässä luokassa varsin nimekästä, sillä mukana ovat SM-sarjan kovimmat nimet Teemu Asunmaa kartturinaan Ville Mannisenmäki sekä Mikko Heikkilä ja Samu Vaaleri.

Kovaan tulokseen voi yltää myös junioreiden hallitseva maailmanmestari Sami Pajari ja hänen kartanlukijansa Enni Mälkönen.

WRC3-luokassa odotettavissa suomalaisjuhlat

WRC3-luokan viidestä kuljettajaparista peräti neljä on suomalaisia. Lauri Joona kartturinaan Tuukka Shemeikka sekä Toni Herranen kartturinaan Sebastian Virtanen lienevät kovimmat ennakkosuosikit.

Kovan vastuksen tarjoaa varmasti Sardiniassa luokkavoittoon ajanut tshekkiläispari Jan Cerny ja Jan Tomanek. Suomalaisista mukana ovat myös kuljettajaparit Tommi Heino ja Patric Öhman sekä Henri Timonen ja Jussi Kärpijoki.

Justus Räikkösestä kaikkien aikojen nuorin Suomen MM-rallin osallistuja

Justus Räikkösestä kruunataan Secto Rally Finlandissa kaikkien aikojen nuorin Suomen MM-rallin osallistuja. 17-vuotias Räikkönen nappasi viime vuonna Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan hopeaa. Tällä kaudella Räikkönen on ajanut hyviä sijoituksia Ralli SM -sarjan SM5-luokassa. Justus Räikkösellä autourheilu on vahvasti suvussa, sillä isä on ralli- ja rata-autoilusta tuttu Rami Räikkönen ja setä Kimi Räikkönen.

Vetomiehissä huimat yli 90 osallistujaa

Secto Rally Finlandin ohessa ajettavaan kansalliseen Vetomies Ralliin on ilmoittautunut yli 90 kuljettajaparia. Vetomiehet ajavat perjantaina 4.8. Harjulla ja lauantaina 5.8. MM-sarjan letkan jälkeen kertaalleen Päijälän, Rapsulan, Patajoen ja Vekkulan erikoiskokeet.

Katso Secto Rally Finlandiin ilmoittautuneiden lista kokonaisuudessaan tästä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN  PÄIVITTÄINEN UUTISKIRJE // 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän