Ferrari F8 Tributo — tältä näyttää 720 hevosvoimaa raakaa voimaa!

Ferrari Roma esiteltiin lehdistölle Suomessa ensi kertaa keskiviikkona 11.11.2020. Luxury Collectionin järjestämässä tilaisuudessa esiteltiin myös toinen Maranellon herkku – Ferrari F8 Tributo.

Geneven autonäyttelyssä medialle esitelty keskimoottorinen F8 Tributo on Ferrari 488:n seuraaja. Edeltäjäänsä verrattuna alumiinin ja hiilikuidun käyttöä on lisätty, ja painoa on saatu pudotettua 45 kiloa.

Kuva: Antti Järveläinen.

Etupuskurin S-Duct ohjaa ilmaa etupuskurin alaosasta puskurin läpi konepellille ja saa aikaan jopa 15 prosenttia enemmän downforcea kuin edeltäjänsä 488 GTB. F8 Tributosta löytyvän uuden, alunperin 488 GTB -malliin kehitetyn, takaspoilerin ansiosta downforcea on takana peräti 25 prosenttia enemmän edeltäjäänsä verrattuna.

Kuva: Antti Järveläinen.

Voimasta vastaa Ferrarin historian tehokkain V8 moottori, mikä on asennettu ”normaaliin” tehdasvalmisteiseen malliin. Tehoja löytyy 720 hevosvoimaa, vääntöä 770 Nm. ja kiihtyvyys nollasta sataan 2,9 sekuntia. Huippunopeudeksi luvataan yli 340 km/t.

Videolla Luxury Collectionin Esa Schroderus ja Toni Vilander kertovat uuden F8 Tributon ominaisuuksista ja lopussa saadaan pieni ääninäyte, miltä Ferrarin tehokkain V8 kuulostaa.

https://www.luxurycollection.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

Kuva: Antti Järveläinen.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!