Tuomas Tujula on Italian urheiluautojen GT Sprint -sarjan mestari

Vincezzo Sospiri Racingin Lamborghinin #19 kuljettajakaksikko Tuomas Tujula ja Yuki Nemoto juhlivat Italian urheiluautojen Super GT -sarjan mestaruutta Vallelungassa.

Eilen voittoon ajanut kaksikko joutui tänään rankkasateessa ajetussa kilpailussa keskeyttämään, mutta kauden seitsemästä edellisestä osakilpailusta hankitut pisteet riittivät varmistamaan mestaruuden.

Lamborghinin kuljettaja-akatemiassa ajava Tujula voitti mestaruuden ensimmäistä kertaa. Sarjan edellinen suomalaismestari on Toni Vilander kaudella 2006.

Sää Vallelungan moottoriradalla on erittäin haastava. Vettä satoi rankasti, kilpailua jouduttiin siirtämään tunnilla eteenpäin ja kun matkaan päästiin, ensimmäiset 13 minuuttia kilpailijat ajoivat turva-auton takana.

Tujulan ja Nemoton kilpailu päättyi kolme minuuttia ennen loppua rata-alueen hiekalle. Lamborghini nousi jarrutuksessa vesiliirtoon ja mitään ei ollut sen jälkeen tehtävissä: auto jäi hiekkaesteeseen jumiin.

– Huh huh, mitkä ajo-olosuhteet. Ikävä kyllä tällä kertaa juuri sääolosuhteet ottivat voiton kuljettajista. Onneksi teimme kauden aikana niin hyvää työtä, että olimme tilanteessa, jossa epäonnistuminen ei vienyt meiltä mestaruutta. Virheistä opitaan ja niin tästäkin, mutta nyt on jo Suomen itsenäisyyspäivänkin takia juhlien aika. Sattui hyvät päivämäärät kohdilleen, Tujula muistutti.

Kauden kahdeksasta osakilpailusta kuusi parasta tulosta lasketaan sarjan loppupisteisiin. Tujulan ja Nemoton mestaruus irtosi kahdella voitolla, yhdellä kakkos- ja kolmossijalla sekä kuudennella ja seitsemännellä sijalla.

Italian Super GT Sprint Cup epäviralliset loppupisteet

1. Vincenzo Sospiri Racing #19 Tuomas Tujula – Yuki Nemoto (J) Lamborghini Huracán 76

2. Audi Sport Italia #12 Riccardo Agostini ITA Audi R8 73

3. Vincenzo Sospiri Racing #63 Danny Kroes NED – Leonardo Pulcini ITA Lamborghini Huracán 70

www.tuomastujula.com

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!