Daimler Trucks & Buses vahvistaa sitoutumisensa Pariisin ilmastosopimukseen konkreettisella kehitysohjelmalla

Yhtiön tavoitteena on kehittää avainmarkkina-alueille Eurooppaan, Japaniin ja Pohjois-Amerikan Nafta-maihin ajoneuvomallisto, joka on polttoaineen käytön ja energiatehokkuuden suhteen (tank-to-wheel) paikallisesti CO2-neutraali vuoteen 2039 mennessä.

Lisäksi on asetettu välitavoitteita: vetykäyttöisten ajoneuvojen sarjatuotanto ensi vuoden loppuun mennessä sekä sähkökäyttöisten ajoneuvojen sarjatuotanto vuoteen 2022 mennessä kaikilla avainalueilla.

Lisäksi kaikki eurooppalaiset tuotantolaitokset muuttuvat CO2-neutraaleiksi viimeistään vuonna 2022 ja tehtaat muilla mantereilla sen jälkeen.

Tavoite CO2-neutraalisuudesta on asetettu vuoteen 2039, koska kuljetuskaluston uusimissyklit vievät aikaa keskimäärin 10 vuotta. Lopullinen tavoite on CO2-neutraali kuljetusjärjestelmä vuonna 2050.

Daimler Trucks esitteli vastikään Tokion autonäyttelyssä polttokennokäyttöisen Fuso Vision F-Cell -konseptimallin, joka toimii pohjana vetyenergian hyödyntämiselle liikennekäytössä.

Auton toimintamatka vedyllä on jopa 300 kilometriä.

– Paikallisesti CO2-neutraalit sähkökäyttöiset kuorma- ja linja-autot eivät myy itse itseään, sillä jopa vuonna 2040 niiden koko elinkaaren aikaiset hankinta- ja käyttökustannukset tulevat olemaan dieselmalleja korkeammat – valmistajien kaikista omista ponnisteluista huolimatta”, Daimler Trucks & Buses -divisioonan johtaja Martin Daum huomauttaa.

– Tarvitsemme hallitustason tukia ja kannustimia voidaksemme tehdä näistä ajoneuvoista kilpailukykyisiä, erityisesti valtakunnallisten sähkön latausverkkojen ja vedyn jakelujärjestelmien aikaansaamiseksi.

Katso tästä muita juttuja Daimlerista.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here