Cupra-merkin ensimmäinen malli, Cupra Formentor on nyt hinnoiteltu

Cupra Formentor on suorituskykyinen crossover-malli, ja ensimmäinen malli, joka on suunniteltu nimenomaan Cupra-brändille.

Suomessa Cupra Formentor -malliston myynti alkoi malliston huippuversiolla, Formentor VZ -mallilla, joka on varustettu turboahdetulla 2,0 TSI -bensiinimoottorilla, 4Drive-nelivedolla ja DSG-automaattivaihteistolla. Sen teho on 228 kW (310 hv), maksimivääntö 400 Nm ja 0-100 km/h uutuusmalli kiihtyy 4,9 sekunnissa. CUPRAn takuu on 5 vuotta / 100 000 km (riippuen siitä, kumpi täyttyy ensin).

Kattava vakiovarustelu

Cupra Formentorissa on kattava vakiovarustelu. Se pitää sisällään mm. mukautuvan alustansäädön, urheilulliset istuimet, led-ajo- ja -takavalot, avaimeton keskuslukituksen ja käynnistyksen, kolmialueisen automaattisen ilmastoinnin, pysäköintitutkat edessä ja takana, pysäköintiavustimen, peruutuskameran, 10,2 tuuman digitaalisen mittariston, 12 tuuman audio- ja navigointijärjestelmän värinäytöllä, mukautuvan vakionopeudensäätimen, kaukovaloavustimen ja liikennemerkkien tunnistuksen sekä lämmitettävän ohjauspyörän. Lisävarusteena on saatavilla myös esimerkiksi vetokoukku.

Sen vakiovarusteinen Full Link -järjestelmä on yhteensopiva sekä Apple CarPlayn että Android Auton kanssa. Matkustajat voivat myös liittää älypuhelimen autoon usb-liittimen tai bluetooth-yhteyden avulla.

Auton kiinteän sim-kortin avulla auton voi yhdistää Connect-sovellukseen, jolloin saataville tulevat puolestaan online-palvelut, kuten auton etähallintapalvelut tai omien ladattavien sovellusten käyttö. Sovelluksen käyttäjät pääsevät myös näkemään auton tietoja: esimerkiksi tiedot ajosuoritteesta, pysäköintipaikasta ja auton tilasta.

Cupra Formentorin kuljettajaa avustavia järjestelmiä ovat mm. ympäristönvalvontajärjestelmä hätäjarrutustoiminnolla, kaistanvaihtoavustin, takana risteävästä liiketeestä varoittava avustin, ovenavauksen varoitin, ruuhka-avustin ja hätätilanneavustin.

Nimi tulee Mallorcasta

Cupra Formentor on nimetty Mallorcan saarella sijaitsevan kauniin ja luonnonvaraisen niemekkeen mukaan, ehkä juuri sen monimuotoisuuden ansiosta.

Kaksisävyinen kori muistuttaa maastoautosta mutta Formentorin muotoilun erityispiirteet pehmentävät auton siluettia. CUPRA Formentor yhdistää perinteisen SUV:n, urheilullisuuden ja kompaktin koon.

Cupra Formentor on 4 450 mm pitkä, 1 839 mm leveä ja 1 511 mm korkea. Auton akseliväli on 2 680 mm ja tavaratila 420 litraa.

Formentor tervehtii ensimmäisenä kuljettajaa maahan heijastettavalla tervetulokuviolla. Huippuversio Formentor VZ -mallin uuteen ohjauspyörään on integroitu käynnistyspainike ja erityinen Cupra-moodipainike sekä vaihteenvalitsimet.

Ensi vuonna ladattava hybridi

Cupra Formentor katsoo myös tulevaisuuteen ja ensi vuonna valikoimaan tulee mm. ladattava hybridi.

Formentorin 1,4-litrainen 110 kW:n (150 hv) TSI-bensiinimoottori on yhdistetty 85 kW:n (115 hv) sähkömoottoriin, jossa on 13 kWh:n litiumakku. Voimalinja tarjoaa yhteistehon 180 kW (245 hv). Toimintamatka pelkällä sähköllä ajettaessa on jopa 60 kilometriä (WLTP).

Malliston hinta alkaa 47 892 eurosta. Cupra Formentorit saapuvat Suomeen loppuvuodesta 2020.

CUPRA Formentorin hinnasto ja lisävarustehinnasto:
http://bit.ly/CUPRAFormentorHinnastojaLisävarustehinnasto

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!