Seat S.A. lanseeraa kaksi uutta täyssähköautoa vuoteen 2025 mennessä

Seat S.A. lanseeraa kaksi uutta sähköautoa vuoteen 2025 mennessä. Toinen on Seat ja toinen Cupra.

Seat S.A. lanseeraa pienemmän kokoluokan täyssähköauton vuonna 2025. Saavuttaakseen Green Deal -sopimuksen tavoitteet ja tarjotakseen täyssähköauton yhä suuremmalle määrälle asiakkaita yritys tuo markkinoille erityisesti kaupunkialueille sopivan täyssähköauton, jonka alkaen hinta sijoittuu noin 20-25 000 euron luokkaan, todetaan Seatin tiedotteessa.

Tulevan täyssähköauton valmistuspaikkakunta ja brändinimi ilmoitetaan myöhemmin.

Seat S.A. tähtää täyssähköautojen valmistukseen Espanjassa mutta samalla se myös ottaa tämän projektin johtajuuden Volkswagen-konsernissa, tiedotteessa sanotaan.

Erityisesti kaupunkialueille suunniteltu täyssähköauto lisätään mallistoon vuonna 2025 ja se on suuri projekti potentiaalisen volyymin määrässä mitattuna. Auto edustaa tärkeää mittapaalua kohti yhä kestävämpää liikkumista ja ilmastonmuutosta taistelemista vastaan. Uuden täyssähköauton tavoitteena on olla myös Espanjan autoteollisuuden muutoksen ajuri.

Cupra Tavascan markkinoille 2024

Seat S.A.:n yhtiökokouksessa ilmoitettiin myös, että Cupra-brändin uusi täyssähköauto Cupra Tavascan saapuu markkinoille vuonna 2024. Tavascan on brändin toinen täyssähköinen malli, seuraten tämän vuoden loppupuolella markkinoille saapuvaa Cupra Bornia.

Vahva yritys – kaksi itsenäistä brändiä

– Pääkeinot saavuttaa kannattavuus vuonna 2021 on ladattavien hybridien tarjonnan kasvattaminen ja täyssähköisen Cupra Bornin lanseeraus – näiden avulla pystymme saavuttamaan myös CO2-tavoitteet. Tämän lisäksi kiinnitämme erityistä huomiota yleiskustannustemme vähentämiseen ja liikevaihdon ja tuloksen johtamiseen, keskittymällä tärkeimpiin markkina-alueisiin ja kanaviin, sanoo Seatin ja Cupran toimitusjohtaja Wayne Griffiths.

Cupran suoritus vuonna 2020 oli erittäin merkittävä. Cupra möi 27 400 autoa vuonna 2020, yli 11 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Vuodesta 2018 lähtien Cupra-brändin automalleja on myyty jo yli 70 000 kappaletta.

Seat ja Cupra – kahden brändin ansiosta yritys on vahvempi ja laajentuvan malliston ansiosta sillä on yhä paremmat edellytykset palata voittojen tielle. Tänä vuonna Cupra Formentor on avainasemassa ja sen osuus tulee olemaan noin 50 prosenttia koko Cupra-brändin myynnistä. Puolet tästä puolestaan tulee ladattavista hybridiversioista, tiedotteessa sanotaan.

Seat Ibiza ja Seat Arona saapuvat markkinoille tänä vuonna päivitettyinä versioina.

Tämän lisäksi Seat ja Cupra laajentavat mallistonsa ladattavien hybridien tarjontaa. Ladattava hybridi on nyt saatavilla kuuteen malliin: Seat Leon, Seat Leon Sportstourer, Seat Tarraco, Cupra Leon, Cupra Leon Sportstourer ja Cupra Formentor.

Tänä vuonna lanseerataan myös Cupran ensimmäinen täyssähköauto: Cupra Born

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here