Cupra Formentor VZ5 palaa myyntiin — rajoitettu erikoiserä!

Vuonna 2021 Cupra Formentor VZ5 -mallin osto-oikeuden arvontaan osallistuneiden kesken arvottiin Suomessa kymmenen onnellista omistajaa. Arvontaan osallistui yli 300 kiinnostunutta.

Nyt Cupran ainutlaatuinen malli palaa myyntiin rajoitetulla erikoiserällä. Cupra Formentor VZ5 2,5 TSI 4Drive DSG:n hinta alkaen 75 991 euroa.

Cupra Leon -mallisto puolestaan laajentuu ja myyntiin tulee Cupra Leon ja Leon Sportstourer e-Hybrid ladattavat hybridit 150 kW:n moottorilla. Cupra Leon e-Hybrid hinta alkaen 42 674 euroa ja Sportstourer-mallin hinta alkaen 43 675 euroa.

Cupra Leonin ja Cupra Leon Sportstourerin kevythybridit saapuvat Suomen Cupra-jälleenmyyjille vuodenvaihteessa ja ladattavat hybridit puolestaan keväällä 2023. Asiakastoimitukset alkavat kevythybridien osalta alkuvuonna 2023 ja ladattavien hybridien osalta kesällä 2023.

Kaikkien aikojen tehokkain Cupra

Cupra Formentor VZ5:n ainutlaatuisuus varmistetaan rajaamalla maailmanlaajuinen valmistusmäärä 7 000 autoon. Cupra Formentor VZ5:n viisisylinterinen 2,5 litran TSI-moottori tarjoaa tehoa 390 hv (287 kW) ja maksimivääntö 480 Nm on käytettävissä 2 250 kierroksesta alkaen.

Cupra Formentor VZ5 kiihtyy 0–100 km/h vain 4,2 sekunnissa ja auto yltää elektronisesti rajoitettuun 250 km/h huippunopeuteen. Manuaalitilassa näkyvillä on vaihtamisopastin, jonka vihreät led-valot aktivoituvat kierrosnopeuden kasvaessa. Ledit vilkkuvat punaisina moottorin lähestyessä huippukierroksia.

Lue myös: Tällainen on Cupra Formentor VZ5 — autoja valmistuu vain rajoitettu määrä

Cupra Formentor VZ5:n ainutlaatuisuutta korostaa myös suljetuille rata-alueille tarkoitettu Drift-ajotila. Cupra Formentor VZ5:n erilaiset ajotilat (Comfort, Sport, Cupra, Drift, Individual, Offroad) ovat helposti valittavissa Cupra-ohjauspyörän valintapainikkeella. Eri ajotiloissa mukautetaan sekä kaasun vastetta, vaihteiston toimintaa, ohjausta, iskunvaimennusta, voimanjakoa ja ajovakauden hallintajärjestelmää että auton sisävalaistusta.

Cupra Formentor VZ5. Kuva: Cupra.

Kohokohtia ovat mm. vakiovarusteena oleva mukautuva alustansäätö DCC, Torque splitter -järjestelmä ja Akebono High Performance -jarrujärjestelmä.
Erityinen Cupra-ohjauspyörä, Cupra Digital Cockpit -digitaalinen mittaristo ja 12” infotainment-järjestelmä ja liitäntäratkaisut sekä uudet nahkaiset Cupra bucket seat -erikoisurheiluistuimet lisäävät erityistä Cupra-tunnelmaa.

Cupra Leon ja Cupra Leon Sportstourer kevythybridi ja ladattava hybridi

Cupra Leon oli ensimmäinen Leon, joka sai kantaa Cupra-logoa ja on saatavilla sekä 5-ovisena että Sportstourer-mallina. Suorituskykyinen ikoni vahvistaa edelleen Cupra-brändiä ja tarjoaa erinomaista ajomukavuutta, useita voimalinjoja, dynaamisen alustateknologian ja elegantin sekoituksen urheilullisuutta ja hienostuneisuutta niin auton ulko- kuin sisäpuolella.

Cupra Leon ladattava hybridi. Kuva: Cupra.

Suomessa Cupra Leonin ja Leon Sportstourerin mallisto laajentuu nyt uudella 110 kW:n kevythybridiversiolla. Molempien Cupra Leon -kevythybridimallien voimanlähteenä on 1,5-litrainen TSI-bensiinimoottori. Teho on 150 hv ja vääntö 250 Nm. Cupra Leon kiihtyy 0–100 km/h 8,7 sekunnissa. CO2-päästöt ovat 135-138 g/km ja yhdistetty kulutus 5,9-6,0 l/100 km.

Cupra Leonin ja Leon Sportstourerin ladattavien hybridien mallisto puolestaan laajentuu uudella 150 kW:n tehoversiolla. Huippusuorituskykyisen ladattavan hybridin sydämenä sykkii 1,4-litrainen TSI-bensiinimoottori ja 85 kW:n (116 hv) sähkömoottori, jossa on 13 kWh:n litiumioniakku. Maksimimaalinen yhteisteho on 204 hv ja vääntö 350 Nm.

Cupra Leon Sportstourer ladattava hybridi. Kuva: Cupra.

Pelkästään sähköllä ajettaessa toimintamatka voi olla jopa 55-62 km (Sportstourer 56-61 km) (WLTP). Cupra Leon kiihtyy 0–100 km/h vain 7,5 sekunnissa ja huippunopeus on 220 km/h. Kun akku tarvitsee latausta, se voidaan tehdä vain 3,5 tunnissa käyttämällä latauslaitetta (tai kuusi tuntia 230V:n kotitalouspistokkeesta). Taloudellisen mutta suorituskykyisen ladattavan hybridin CO2-päästöt ovat 26-27g/100km.

Cupra Leon -malliston kevythybridiversiossa sekä ladattavassa hybridiversiossa on erittäin laaja valikoima vakiovarusteita mm. täys-led-valot yhdistettynä takaosan reunasta reunaan ulottuvaan led-valoon, Digital Cockpit digitaalinen mittaristo, Navi System audio- ja navigointijärjestelmä 12 tuuman värikosketusnäytöllä, Climatronic kolmialueinen automaattinen ilmastointi, lämmitettävä ohjauspyörä, avaimeton keskuslukitus ja käynnistys, sähkökäyttöinen seisontalämmitys ja -jäähdytys (vain ladattava hybridi) ja Cupra Drive Profile ajoprofiilin valinta sekä 18 tuuman kevytmetallivanteet.

Cupran takuu on 5 vuotta / 100 000 km (riippuen siitä, kumpi täyttyy ensin).

Cupra Leon. Kuva: Cupra.

Cupra Leon merkitsee suorituskykyä mutta samalla myös turvallisuutta. Kuljettajaa avustavista järjestelmistä vakiovarusteina ovat mm. Front Assist -ympäristönvalvontajärjestelmä hätäjarrutustoiminnolla, ennakoiva ja mukautuva vakionopeudensäädin, kaukovaloavustin ja liikennemerkkien tunnistus ja pysäköintitutka edessä ja takana, pysäköintiavustin sekä peruutuskamera.

Cupra Leon. Kuva: Cupra.

Lisäksi mukana on digitaalisen maailman liitettävyyspalveluita kuten älypuhelimen yhdistäminen autoon Apple CarPlayn (langaton) ja Android Auton avulla. Connect-sovelluksen avulla käyttäjät pääsevät näkemään auton tietoja, esimerkiksi tiedot ajosuoritteesta, pysäköintipaikasta, auton tilasta ja asettaa nopeusrajoituksen sekä ladattavassa hybridimallissa hallinnoimaan myös latausta ja ilmastointia.

Hinnastot
https://bit.ly/CupraFormentorVZ5Hinnasto
https://bit.ly/CupraFormentorVZ5Lisävarustehinnasto

https://bit.ly/CupraLeonHinnasto
https://bit.ly/CupraLeonLisävarustehinnasto

https://bit.ly/CupraLeonSportstourerHinnasto
https://bit.ly/CupraLeonSportstourerLisävarustehinnasto

Lue myös: Cupra tuo kolme uutta sähköistettyä mallia vuoteen 2025 mennessä

Lue myös: Cupra laajentaa mallistoaan uudella SUV-hybridillä

Lue myös: Cupra Born e-Boost -malliversioiden myynti on alkanut Suomessa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän