Cupra Leonin ladattavien hybridiversioden myynti on alkanut

Cupra Leon on ensimmäinen Leon, joka kantaa Cupra-logoa. Cupra Leon erottuu kilpailijoistaan uudenlaisen muotoilun ja suorituskykyisten voimalinjojensa ansiosta. Cupra Leon on saatavilla sekä viisiovisena että Sportstourer-mallina.

Lisäksi Cupra Leon tarjoaa erilaisia yksilöintimahdollisuuksia, joilla auton voi muokata juuri omaan elämäntyyliin sopivaksi.

Suorituskykyisen ladattavan hybridin sydämenä sykkii 110 kW:n (150 hv) 1,4-litrainen TSI-bensiinimoottori 250 Nm:n väännöllä ja 85 kW:n (115 hv) sähkömoottori, jossa on 13 kWh:n litiumioniakku – tarjoten 180 kW:n (245 hv) kokonaistehon ja 400 Nm:n väännön.

Pelkästään sähköllä ajettaessa toimintamatka on 52 km (WLTP). Kun akku tarvitsee latausta, se voidaan tehdä 3,5 tunnissa käyttämällä latauslaitetta (tai kuusi tuntia 230V:n kotitalouspistokkeesta).

Ladattavan hybridin CO2-päästöt ovat 30-31 g/100 km. Cupran takuu on 5 vuotta / 100 000 km.

Kuva: Cupra.

Varustelu

Cupra Leonissa on laaja valikoima vakiovarusteita mm. täys-led-valot yhdistettynä takaosan reunasta reunaan ulottuvaan led-valoon, digitaalinen mittaristo, jossa myös erityinen Sport-näyttö, audio- ja navigointijärjestelmä 10 tuuman värikosketusnäytöllä, kolmialueinen automaattinen ilmastointi, lämmitettävä ohjauspyörä, avaimeton sisäänkäynti ja sisätilojen ambient-valaistus.

Vakiovarusteita ovat myös Cupra Leon kuppi-istuimet, urheilullinen alusta, mukautuva alustansäätö, ajoprofiilin valinta sekä 19 tuuman kevytmetallivanteet. Saatavilla on kaksi verhoiluvaihtoehtoa ja ulkovärivaihtoehtoina on neljä metalliväriä, ja kaksi erikoisväriä sekä kaksi mattaväriä.

Uusi Cupra Leon merkitsee suorituskykyä mutta samalla myös turvallisuutta. Kuljettajaa avustavista järjestelmistä vakiovarusteina ovat mm. ympäristönvalvontajärjestelmä hätäjarrutustoiminnolla, ennakoiva ja mukautuva vakionopeudensäädin, kaukovaloavustin ja liikennemerkkien tunnistus ja pysäköintitutka edessä ja takana, pysäköintiavustin sekä peruutuskamera.

Kuva: Cupra.

Lisävarusteena saatavilla on kaksi turvallisuuspakettia: L-paketti sisältää kaistanvaihtoavustimen, takana risteävän liikenteen varoituksen ja ovenavauksen varoittimen. XL-paketissa on edellä mainittujen lisäksi myös ruuhka-avustin, hätätilanneavustin, kaistanpitoavustin ja matka-avustin.

Cupra Leon tarjoaa myös digitaalisen maailman liitettävyyspalveluita. Älypuhelimen voi yhdistää autoon Apple CarPlayn ja Android Auton avulla. Sovellukset saa käyttöön yhdistämällä puhelimen joko usb-liittimen tai bluetooth-yhteyden avulla.

Connect-sovelluksen kautta autoon tulee puolestaan saataville kattavat online-palvelut. Lisäksi käyttäjät pääsevät sovelluksen avulla näkemään auton tietoja, esimerkiksi tiedot ajosuoritteesta, pysäköintipaikasta, auton tilasta ja asettaa nopeusrajoituksen. Ladattavan hybridin käyttäjät voivat lisäksi hallinnoida latausta ja ilmastointia sovelluksen avulla.

Kuva: Cupra.

Mittasuhteet muuttuneet

Cupra-logo on sijoitettu etusäleikköön. Takaosan reunasta reunaan ulottuvat valot muodostavat visuaalisen elementin, kun taas pakoputket, diffuusori ja ilmanohjain lisäävät urheilullisia piirteitä auton estetiikkaan.

Cupra Leonissa on neljä eri ajoprofiilia – Comfort, Sport, Cupra ja Individual.

Uuden Cupra Leonin mittasuhteita on muutettu ja uudet mittasuhteet luovat lisää tila niin kuljettajalle kuin edessä ja takana istuville matkustajillekin.

Esimerkiksi akseliväli on pidentynyt 50 mm edelliseen sukupolveen verrattuna. Lisäksi mm. Cupra Leon Sportstourerin tavaratila on kasvanut 30 litraa. Tavalliseen Leoniin verrattaessa Cupra Leon on 25 mm alempana etuakselilla ja 20 mm alempana takana.

Kuva: Cupra.

Myöhemmin saataville tulevat myös 2,0 TSI -bensiinimoottorit teholuokissa 180 kW (245 hv) ja 221 kW (300 hv) sekä 228 kW (310 hv), joka on saatavilla ainoastaan Cupra Leon Sportstourerin nelivetomalliin.

Ensimmäiset Cupra Leonin ja Cupra Leon Sportstourerin ladattavat hybridit saapuvat Suomen Cupra-jälleenmyyjille marras-joulukuussa ja asiakastoimitukset alkavat tammikuussa 2021.

Katso tästä muita juttuja Cuprasta.

Cupra Leon e-Hybridin hinta on alkaen 39 993 euroa ja Cupra Leon Sportstourer e-Hybridin hinta alkaen 40 992 euroa

CUPRA Leonin ja CUPRA Leon Sportstourerin ladattavien hybridien hinnasto ja lisävarustehinnasto:
http://bit.ly/CUPRALeonjaLeonSportstourerHinnastojaLisävarustehinnasto

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here