Kaksi uutta tehoversiota Cupra Leon -mallistoon

Suomessa Cupra Leonin mallisto laajenee kun myyntiin saapuivat uudet etuvetoinen Cupra Leon 221 kW:n TSI-bensiinimoottorilla ja Cupra Leon Sportstourer 228 kW:n TSI-bensiinimoottorilla ja 4Drive-nelivedolla. Molemmat uudet tehoversiot on varustettu dsg-automaattivaihteistolla.

Molempien voimanlähteenä toimii 2,0-litrainen TSI-bensiinimoottori. Etuvetoinen Cupra Leon on varustettu mekaanisella tasauspyörästön lukolla ja se kiihtyy 0–100 km/h 5,7 sekunnissa.

Nelivedolla varustettu Cupra Leon Sportstourer kiihtyy 0–100 km/h 4,9 sekunnissa. Molempien mallien huippunopeus on elektronisesti rajattu 250 km/h.

Molemmat tehoversiot hyötyvät DSG-kaksoiskytkimellä varustetusta automaattivaihteistosta, joka tekee vaihteenvaihdon tarkemmaksi, selkeämmäksi ja pehmeämmäksi.

Kuva: Cupra.

Elektronisesti toimiva vaihteidenvaihto (shift-by-wire) on suunniteltu siten, että vaihteenvalitsin ei ole enää yhteydessä vaihdelaatikkoon mekaanisesti, sen sijaan vaihteen vaihtamiseen käytetään elektronista signaalia.

Mikäli kuljettaja haluaa itse päättää vaihteen vaihtamisesta, voidaan käyttää ohjauspyörään integroituja vaihteenvalitsimia.

Cupra Leon Sportstourerin 228 kW.n tehoversiossa on viimeisimmän sukupolven 4Drive-nelivetojärjestelmä. Sähköhydraulisella monilevykytkimellä varustettu nelivetojärjestelmä ohjaa voiman pyörille kontrolloidusti auttaen maksimoimaan vedon ja suorituskyvyn.

Järjestelmä sijaitsee taka-akselilla ja sen sijainti auttaa parantamaan painojakaumaa ja vähentämään hitautta ja reaktioaikaa, jolloin uusi Cupra Leon Sportstourer pystyy reagoimaan eri skenaarioihin entistä vakaammin.

Kuva: Cupra.

Kattava vakiovarustelu pitää sisällään mm. neljä eri ajoprofiilia, jotka tarjoavat kuljettajalle mahdollisuuden säätää autoa kulloiseen ajotyyliin sopivaksi: Comfort, Sport, Cupra ja Individual.

Nämä ajoprofiilit vaikuttavat auton luonteeseen ja vaihto eri ajoprofiilien välillä onnistuu nyt myös entistä helpommin uudenlaisen liukujärjestelmän avulla.

Cupra Leon Sportstourerin 228 kW:n tehoversiossa vakiovarusteena on esimerkiksi turvallisuuspaketti XL, joka pitää sisällään kaistanvaihtoavustimen, takana risteävän liikenteen varoituksen, ovenavauksen varoittimen, ruuhka-avustimen, hätätilanneavustimen, kaistanpitoavustimen sekä matka-avustimen.

Katso tästä muita Cupra Leon -juttuja.

Ulkovärivaihtoehtoina on neljä metalliväriä, ja kaksi erikoisväriä sekä kaksi mattaväriä.

Cupra Leonin muotoiluelementtinä toimivat myös 19-tuuman Cupra-vanteet – saatavilla kuparin ja timantin värisinä, jotka verhoavat 370 mm:n kuparinvärisiä Brembo-jarrusatuloita. Molempiin tehoversioihin on saatavilla myös Cupra Brembo High Performance -jarrujärjestelmä.

Cupra Leon 2,0 TSI, 221 kW (300 hv) ja 400 Nm – hinta alkaen 43 496 euroa
Cupra Leon Sportstourer 2,0 TSI, 228 kW (310 hv) ja 400 Nm – hinta alkaen 47 896

CUPRA Leonin ja CUPRA Leon Sportstourerin hinnastot ja lisävarustehinnastot:
https://www.cupraofficial.fi/cars/cupra-range/leon/Prices.html

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!