Boschin ja Microsoftin yhteistyö tuo uuden sukupolven ajoneuvo-ohjelmistoja

Ajoneuvoissa ohjelmistojen rooli kasvaa jatkuvasti. Jotta voidaan varmistaa, että ajoneuvojen ohjelmistopäivitykset ovat aina ajan tasalla, täytyy ajoneuvojen ja pilvipalvelun arkkitehtuurien toimia saumattomasti yhteen, todetaan Boschin tiedotteessa.

Bosch ja Microsoft yhdistävät voimansa kehittääkseen ohjelmistoalustan, joka liittää autot saumattomasti pilvipalveluihin. Yhteistyön tavoitteena on yksinkertaistaa ja kiihdyttää ajoneuvojen ohjelmistojen kehitystä ja käyttöönottoa autojen koko elinkaaren mitalta niin, että autojen laatustandardit otetaan huomioon.

Uusi alusta perustuu Microsoftin Azure-pilvipalveluun ja Boschin ohjelmistomoduuleihin. Sen avulla ohjelmistot voidaan ladata ajoneuvojen tietokoneiden keskusyksiköihin. Kuljettajille alusta merkitsee nopeampaa pääsyä uusien toimintojen ja digitaalisten palveluiden äärelle.

Myöhemmässä vaiheessa yhteistyön keskeisenä tavoitteena on kehittää työkaluja, jotka tehostavat ohjelmistokehityksen prosessia. Tämä puolestaan edistää innovointia ja vähentää kehityskustannuksia organisaatioiden välillä ja sisällä.

Testikäyttöön jo vuoden loppuun mennessä

Yhteistyössä jalostuu yhteen maailman johtavan autoteollisuuden alihankkijan ohjelmisto-, elektroniikka- ja järjestelmäosaaminen sekä Microsoftin ohjelmistokehityksen ja pilvilaskennan asiantuntijuus. Uusi ohjelmistoalusta on arvioiden mukaan testikäytössä jo vuoden 2021 loppuun mennessä.

– Ohjelmistot ovat nopeasti muodostumassa ehkä tärkeimmiksi erottaviksi tekijöiksi autoteollisuudessa. Tavoitteemme on auttaa yrityksiä nopeuttamaan uusien liikkumisen palveluiden kehitystä laajamittaisemmaksi niin henkilöautojen kuin kaupallistenkin ajoneuvojen osalta, sanoo Microsoftin pilvipalveluista ja tekoälystä vastaava varatoimitusjohtaja Scott Guthrie.

Langattomat päivitykset saumattomiksi

Seuraavien autosukupolvien kohdalla ohjelmistojen rooli kasvaa ja tulee yhä tärkeämmäksi. Ne liittyvät oleellisesti kaikkiin alan uusiin trendeihin, kuten sähköiseen liikkumiseen, automaattiseen ajamiseen ja muihin nykyaikaisiin liikkumisen palveluihin.

Vastaisuudessa tämä tarkoittaa, että ohjelmistoja on päivitettävä entistä tiheämmin.
Haasteena on tiukat tietoturvavaatimukset ajoneuvon elinkaaren kaikissa vaiheissa, jotka mutkistavat langattomien ohjelmistopäivityksien toteutusta ja digitaalisten palveluiden käyttöä. Lisähaastetta tuo automaailman merkkien ja mallien loputon kirjo.

Avain langattomien päivitysten yksinkertaistamiseen on alustan esi-integrointi. Kun ajoneuvojen ja pilvipalvelun arkkitehtuurit toimivat yhteen saumattomasti, voidaan varmistaa, että ajoneuvojen päivitykset ovat aina ajan tasalla.

– Kun ohjelmistoalusta kattaa koko kaaren yksittäisestä ajoneuvosta pilveen asti, ohjelmistokehitys ja järjestelmäintegraatio tulevat yksinkertaisemmiksi. Tällä tavalla voimme luoda olosuhteet, joiden ansiosta ajoneuvojen langattomat päivitykset tapahtuvat yhtä vaivattomasti ja helposti kuin älypuhelimilla, sanoo Boschin johtoryhmän jäsen Markus Heyn.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

1 KOMMENTTI

  1. Ja data luonnollisesti kulkee myös toiseen suuntaan. Onko minulla oikeus kieltää heitä käyttämästä dataa omistamastani autosta vai saavatko he kaiken tiedon suoraan itselleen?

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän