Historian havinaa: Bosch tarjonnut autohuoltoa jo 100 vuotta

Boschin ensimmäisestä autokorjaamon toiminnan aloittamisesta on tänä vuonna kulunut tasan sata vuotta.

Tänä päivänä Bosch Car Servicen verkostolla on yli 15 000 korjaamoa 150 maassa.

Bosch-korjaamoiden maailmanlaajuisen tarinan ensimmäinen luku kirjoitettiin vuonna 1921, jolloin Hampuriin perustettiin Service partner no. 1: Max Eisenmann & Co., joka oli ensimmäinen virallinen Robert Bosch AG Installation and Repair Workshop -korjaamo.

Yrityksen perustanut Robert Bosch oli tunnistanut jo varhain tarpeen korjaamoverkostolle: Autojen määrän kasvaessa kasvoi myös tarve niiden korjaamiselle.

Bosch Car Service on nyt maailman suurin merkkiriippumaton korjaamoverkosto, ja sillä on yli 15 000 korjaamoa 150 maassa.

Kuva: Bosch.

100 vuotta asiantuntemusta

Bosch on tukenut kumppanikorjaamojaan 100 vuoden ajan autojen varaosien, korjaamotyökalujen ja -laitteiden sekä teknisen ja liiketoiminnallisen asiantuntijuuden muodossa.

Bosch Car Service -verkoston jäseninä korjaamokumppanit ympäri maailmaa pääsevät osalliseksi Boschin jatkuvasti kasvavasta asiantuntemuksesta kaikkien automerkkien osalta. Innovaatiojohtajana Bosch mahdollistaa heille pääsyn uusimpiin diagnostiikan, huollon ja korjaamisen ratkaisuihin.

Kuva: Bosch.

Tiivis tutkimustyö menestystekijänä seuraavien 100 vuoden aikana

Ajoneuvoista tulee entistä monimutkaisempia esimerkiksi verkottumisen, autonomisen ajamisen ja sähköisen liikkumisen myötä.

Yhä useammat autot sisältävät esimerkiksi kuljettajaa avustavia teknologioita sekä uusia näyttöjä ja infotainment-järjestelmiä. Tämä tarkoittaa myös uusia haasteita korjaamoille.

Katso muita Historian havinaa -juttuja.

Bosch on yksi tärkeimmistä liikkumisen innovaattoreista. Vuonna 2019 yritys haki yli 4200 patenttia. Konsernin tutkimus- ja kehitystoiminnassa on noin 72 000 ihmistä ja sen investoinnit vuonna 2019 olivat 6,1 miljardia euroa.

60 vuotta Bosch Car Service -palveluita Suomessa

Suomessa toimii 60 Bosch Car Service -ketjuun kuuluvaa korjaamoa. Vanhin edelleen ketjussa mukana oleva Bosch Car Service -korjaamo on Forssan Sähködiesel Oy, joka liittyi tähän maailmanlaajuiseen ketjuun jo vuonna 1961.

Katso tästä Forssan Sähködieselin historiikki.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän