Autotoday 10 vuotta sitten: "Jenkkiautot esille Saariselällä"

9.5.2018   23.40

Kymmenen vuotta sitten kerroimme jenkkiautotapahtumasta Saariselällä. Tapahtuma on edelleen voimissa ja tänä vuonna järjestetään Rautaa rajalle -tapahtuma 24. – 26.8.

Jenkkiautot esille Saariselällä

Saariselällä järjestetään Rautaa Rajalle -jenkkiautotapahtuma 22.-24.8.2008. Järjestyksessään kolmas tapahtuma on EU:n pohjoisin jenkkiautojen kokoontumisajo.

– Kiinnostus jenkkiautoja kohtaan lisääntyy jatkuvasti, ja se näkyy myös tapahtuman suosiossa, toteaa tapahtuman järjestelyistä vastaava Saariselän Tunturihotellin ravintolapäällikkö Petri Laukkanen.

Tapahtuma huipentuu lauantaina paraatiajoon Ivalon lentokentälle ja siellä tapahtuvaan varttimailin kiihdytysajoon.

Laukkasen mukaan Rautaa Rajalle -tapahtumaan osallistuvien lisäksi kaikilla muilla autoilijoilla on mahdollisuus kokeilla valvotuissa oloissa, kuinka oma auto kiihtyy varttimaililla.

Kiihdytysajo järjestetään ammattimaisilla ajanottolaitteilla, joita käytetään suurimmissa tapahtumissa. Ilmoittautuminen tapahtumaan on lentokentällä.

– Kaksi vuotta sitten järjestimme varttimailiajon ensimmäistä kertaa lentokentällä testimielessä, ja yleisön kiinnostus tapahtumaan oli suurta.Ensi syksynä myös yleisö pääsee aidatulle tapahtuma-alueelle, jolloin tapahtumaa on helpompi seurata, Laukkanen toteaa.

Ivalon lentoasemalla järjestetään samana päivänä avoimien ovien päivät, jolloin yleisö voi käydä tutustumassa myös lentoaseman toimintoihin, muun muassa kunnossapitoon ja palokalustoon.

Juttu oli Autotodayssa 9.5.2008

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here