Uuden Opel Insignian ennakkomyynti alkaa — halvin versio maksaa alle 32 500 €

Kuva: Opel.

Opelin lippulaiva uusi Insignia saapuu Suomeen vielä vuonna 2020, ja tuo tullessaan koko joukon merkittäviä uudistuksia.

Uusi Insignia saapuu Suomeen kolmella eri varustetasolla, joista jo edullisin Innovation Plus on huomattavan kattava; sisältäen muun muassa Full led -ajovalot, navigointijärjestelmän, digitaalisen mittariston, avaimettoman järjestelmän sekä ergonomiset AGR-urheiluistuimet edessä.

Maltilliseen lisähintaan saatavissa olevat Executive- ja Executive GS -varustetasot lisäävät vakiovarusteluun esimerkiksi nahkaistuimet hierontatoiminnolla, sähkösäädöillä, kahdella muistipaikalla sekä ilmastoinnilla.

Executive GS -Insigniassa on 20 tuuman erikoisvanteet, GS Line -ulkopaketti sekä Bose-äänentoistojärjestelmä.

Kuva: Opel.

Lisäksi saatavana on erikoismalli GSi, jossa on aina 230-hevosvoimainen turbomoottori nelivedolla ja automaatilla sekä huomattavan kattava varustelu 49 395 euron hintaan.

Suomen talvisia olosuhteita silmällä pitäen yksi uuden Insignian ominaisuuksista on nelivetojärjestelmä älykkäällä voimanjaolla.

Nelivetoinen automaatti on saatavissa Grand Sport -korimallina 39 390 eurolla.

Uuden Insignian Twinster-nelivedossa taka-akselin tasauspyörästö on korvattu kahdella monilevykytkimellä, joiden avulla voidaan kiihdyttää pyöriä yksitellen sekunnin murto-osassa. Kaarteessa ulommalle takapyörälle ohjataan enemmän vääntömomenttia, mikä samalla parantaa hallittavuutta.

Innovation Plus -varustetasoon valinnaisvarusteena sekä muissa malleissa vakiovarusteena tarjottavat mukautuvat IntelliLux LED Pixel -ajovalot sisältävät yhteensä 168 led-elementtiä. Valot antavat Opelin mukaan Insignian kuljettajalle optimaalisen näkyvyyden ilman häikäisyä vastaantulevalle tai edessä menevälle liikenteelle.

Ergonomiset sertifioidut AGR-istuimet monilla mukavuustoiminnoilla ovat saatavana erilaisilla kangas- ja nahkaverhoiluvaihtoehtoina. Innovation Plus -varustetasossa AGR-istuimet ovat vakiona kangasverhoillut; kaikissa muissa malleissa vakiona on nahkaverhoilu hierontatoiminnolla, sähkösäädöillä, kahdella muistipaikalla sekä ilmastoinnilla.

Kuva: Opel.

Tarjolla bensiini ja diesel

Uusi Insignia-sukupolvi on saanut myös uudet tehokkaat bensiini- ja dieselmoottorit. Uudet 8- ja 9-vaihteiset automaattivaihteistot vähentävät Opelin tiedotteen mukaan polttoaineenkulutusta.

Aktiivinen etumaskin sulkeutumistoiminto parantaa uuden Insignian aerodynamiikkaa, ilmanvastuskertoimen ollessa 0,25 Cd. WLTP-polttoaineenkulutus on edeltäjään verrattuna jopa 18 prosenttia pienempi.

Bensiinimallistossa saatavana on 2.0-litrainen 200 hevosvoiman turbomoottori peräti yhdeksänvaihteisella automaattivaihteistolla.

Saman moottorin tehokkaampi versio on käytössä GSi-erikoismallissa 230-hevosvoimaisena, aina nelivedon yhteydessä.

Dieselmoottoreita mallistossa on kaksi: 1.5-litrainen 120-hevosvoimainen ja 2.0-litrainen 175-hevosvoimainen.

Dieselmoottoreiden yhteydessä automaattivaihteisto on 8-vaihteinen. 175-hevosvoimainen diesel on saatavana myös nelivetoisena automaattina houkuttelevaan 39 390 euron hintaan.

Kuva: Opel.

Innovatiiviset järjestelmät kuljettajan apuna

Uuteen Insigniaan on saatavana kattava valikoima avustin- ja viihdejärjestelmiä. Koko mallistossa vakiona on muun muassa kaistallapitoavustin, automaattinen hätäjarrutus alhaisissa nopeuksissa, jalankulkijoiden tunnistus sekä pysäköintitutka eteen ja taakse.

Valinnaisvarusteena tarjottava teknologiapaketti täydentää varustelua mukautuvalla vakionopeudensäätimellä ja tuulilasinäytöllä; kuljettajan avustinpaketti puolestaan risteävän liikenteen varoittimella, katvealueen hälyttimellä sivupeileissä, digitaalisella peruutuskameralla sekä valinnaisena vielä edistyneellä pysäköintiavustimella.

Valinnaisvarusteena oleva risteävän takaliikenteen hälytys lisää turvallisuutta entisestään esimerkiksi pysäköintipaikalta peruutettaessa. Järjestelmä havaitsee tutka-antureilla esteitä, jotka ovat 90 astetta vasemmalle ja oikealle Insignian takana – jopa 20 metrin etäisyydellä. Näytön varoitukset ja äänimerkit varoittavat kuljettajaa.

Koko Insignia-mallistossa vakiona oleva Multimedia Navi Pro -järjestelmä tarjoaa Apple Car Play- ja Android Auto -toiminnot sekä huippuluokan navigointipalvelut.

Reaaliaikaisten liikennetietojen, online-karttapäivitysten ja ennustavan navigoinnin avulla ajomatkoista tulee rentouttavampia. Multimedia Navi Pro -järjestelmän tietoja välitetään kuljettajalle vakiona olevan digitaalisen mittariston 8 tuuman näytön sekä valinnaisvarusteena tarjottavan tuulilasinäytön kautta.

Uuden Insignian kokonaan automaattivaihteisen malliston hinnat alkaen 32 390 eurosta. Nelivetoautomaatit alkaen 39 390 €. Saatavana on heti sekä viisiovinen Grand Sport että huomattavan tilava Sports Tourer -farmari.

Opel Insignian hinnat

  • Insignia Grand Sport Innovation Plus 200 Turbo A 36 990 €
  • Insignia Grand Sport Innovation Plus 120 D Turbo A 32 390 €
  • Insignia Grand Sport Innovation Plus 175 D Turbo A AWD 39 390 €
  • Insignia Sports Tourer Innovation Plus 200 Turbo A 38 385 €
  • Insignia Sports Tourer Innovation Plus 120 D Turbo A 33 661 €
  • Insignia Sports Tourer Innovation Plus 175 D Turbo A AWD 40 738 €
  • Insignia Grand Sport GSi 230 Turbo A AWD 49 395 €
  • Insignia Sports Tourer GSi 230 Turbo A AWD 50 905 €

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here