Toyota haluaa luoda aivan uuden yhteyden kuljettajan ja auton välillä

Tänä vuonna Tokion autonäyttelyn kantavana teemana on ”avoin tulevaisuus”. Perinteisesti Tokion autonäyttelyssä on suunnattu katse tulevaisuuteen.

Toyota Concept-i -konseptimallin manttelinperijän, LQ-konseptin tavoitteena ei ole enempää eikä vähempää kuin luoda aivan uudenlainen yhteys auton ja kuljettajan välille.

Tämän saavuttamiseksi käytetään sekä korkeaa automaatiotasoa että muita edistyksellisiä teknologioita. Auton Yui-nimeä kantava tekoäly on suunniteltu oppimaan kuljettajalta ja tuottamaan siten voimakkaasti personoidun liikkuvuuskokemuksen.

Kuva: Toyota.

Liikkuvuuspalveluiden tuottajana Toyota uskoo kaiken olevan mahdollista kunhan ihmisillä on vapaus liikkua. Tämä visio rakentuu ajatukselle siitä, että fyysinen liikkumisen luontainen jatke on tarve tunnerikkaaseen kokemukseen. Yui sekä automaattisen ajamisen teknologiat on kehitetty Toyotan tutkimusinstituutissa (Toyota Research Institute, TRI).

Kuva: Toyota.

Yui kommunikoi kuljettajan kanssa sekä interaktiivisin äänikomennoin että lukuisten muiden keinojen turvin: älyistuin, ilmastointi ja ajoneuvon sisävalaistus ovat vain osa niistä ihmisen ja koneen välisistä rajapinnoista (HMI), joita Yui hyödyntää ohjatessaan auton toimintaa turvallisuuden ja mukavuuden säilyessä huipputasolla kaikissa tilanteissa.

Kuva: Toyota.

LQ-konsepti on esillä autonäyttelyn ”Future Expo” -osiossa koko autonäyttelyn ajan. Lisäksi Toyota julkaisi koeajoohjelman, joka toteutetaan Tokiossa heinä-syyskuussa 2020. Lisätietoja ohjelmasta (englanniksi): https://toyota-yuiproject.com/en/

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

Kuva: Toyota.

Kuva: Toyota.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here