Lexus esittelee Tokiossa sähköisen LF-30-konseptimallin

Tokion autonäyttelyssä tänään ensi-iltansa kokenut Lexus LF-30 -konseptimalli näyttää Lexuksen tulevaisuuden suuntaa sähköistettyjen ajoneuvojen saralla.

LF-30 -konseptimalli ottaa ison loikan eteenpäin perinteisistä tavoista mieltää ajoneuvon suorituskykyä, käsiteltävyyttä sekä ajotuntumaa – tämä siitä huolimatta, että liikkuvuus muuttuu maailmanlaajuisesti ennennäkemättömällä nopeudella automaattisen ajamisen ja ajoneuvojen sähköistymisen myötä.

Konseptimalli hyödyntää tuota vuosien kokemusta akkuteknologiasta, akkujen ohjauselektroniikasta, tehoelektroniikasta sekä sähkömoottoreista.

Erityisen hyödylliseksi yhtiön historia hybridien parissa muodostuu LF-30 -konseptimallin täysin toisiinsa integoiduissa voimalinjan, ohjauksen, alustan ja jarrujen hallintajärjestelmissä.

Kuva: Lexus.

Matka kohti tulevaisuutta on jo alkanut, ja Lexus esitteleekin ensimmäisen täyssähköautonsa marraskuussa 2019. Tuleva malli on tärkeä lisä tulevaisuuden tiekartassa, jolta löytyy niin itselataavia kuin ladattavia hybridejä sekä täyssähköautoja.

Lexus esittelee ensimmäisen ladattavan hybridimallinsa sekä täyssähköautospesifisen alustarakenteen seuraavan vuosikymmenen alussa.
Vuoteen 2025 mennessä kaikista Lexuksen malleista tulee olemaan tarjolla sähköistetty versio ja Lexus tähtää maailmanlaajuisesti sähköistettyjen ajoneuvojen osuuden kasvattamiseen perinteisten polttomoottorilla varustettujen malliversioiden ohi.

Kuva: Lexus.

Lexus LF-30 -konseptimallin kohokohdat

Konseptimallin visionäärinen ulkomuotoilu on mahdollista vain autolle, jossa käytetään napamoottoreita. Lähelle kulmia sijoitetut pyörät ja voimakkaasti etupainoitteinen muotoilu kuvaavat energiavirtaa pyöriltä kohti matkustamoa.

Täyssähkötekniikan mahdollistaessa konepeiton poisjäämisen on Lexuksen tunnusomainen etusäleikön muotoilu laajentunut koko auton alueelle.

Tämä muoto saavutetaan tuulilasin jatkuessa yhtenä muotona aina auton takaosaan asti korostaen voimaa ilmentäviä lokasuojia sekä siiven muotoisia ajovaloja.

Sivuikkunoiden valonläpäisykyky on täysin säädettävissä, jotta matkustajat voivat valita vapaasti kauniiden maisemien tarkkailun ja yöaikaisen yksityisyyden välillä. Eksklusiivinen ulkoväri ”Voltaic Sky” edustaa uudenlaista metalliväriä, minkä lakkakerros sisältää ripauksen sinivihreää sävyä.

Sisätilojen radikaalissa muotoilussa inspiraation lähteenä on ollut Tazuna, ikiaikainen tapa jolla yhdellä ohjaksella on luotu luottamuksellinen suhde hevosen ja ratsastajansa välille.

Samalla ideologialla kuljettaja on yhtä auton kanssa, kun intuitiiviset järjestelmät kommunikoivat kuljettajan kanssa mm. lisätyn todellisuuden (AR) kautta. Koko matkustamo antaa kaiun maailman parhaiden lentoyhtiöiden ensimmäisen luokan tiloista, ja jokainen katkaisija sekä säädin on aivan käsien ulottuvilla eleohjauksen lisänä.

Lexus Advanced Posture Control -ohjaus säätää sähkömoottorien erittäin korkeaa vääntömomenttia tuottaakseen ihmisen aisteille mahdollisimman luontaisen tuntuman.

Kuva: Lexus.

Järjestelmä pystyy säätämään jokaisen pyörämoottorin tehoa siten, että tilanteesta riippuen ajoneuvo voi olla sekunti sekunnilta etuvetoinen, takavetoinen tai nelivetoinen. Vaikka kyse onkin konseptimallista, Lexus aikoo tuoda tämän teknologian tuotantomalleihin mahdollisimman nopeasti, jotta sähköistettyjen ajoneuvojen hyödyt saadaan realisoitua täysimääräisesti.

Ohjaus on toteutettu täysin sähköisesti ilman mekaanista yhteyttä ohjauspyörän ja etupyörien välillä. Heijastaen tulevien sukupolvien täyssähköautoja on Lexus LF-30 -konseptimallin lataus toteutettu johdottomasti. Tällöin ajoneuvon lataaminen niin kotona kuin työpaikalla tapahtuu mahdollisimman vaivattomasti ajoneuvon käyttäjän päivittäistä rytmiä tukien.

Lexus LF-30, tärkeimmät tekniset tiedot
Pituus [mm] 5 090
Leveys [mm] 1 995
Korkeus [mm] 1 600
Akseliväli [mm] 3 200
Omamassa [kg] 2 400
Toimintamatka (WLTP) [km] 500
Korkeajänniteakun kapasiteetti [kW/h] 110
Latausteho [kW] 150
0–100 km/h kiihtyvyys [s] 3.8
Huippunopeus [km/h] 200
Suurin teho (kW) / suurin vääntömomentti (Nm) 400/700

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän