Toyota esittelee Tokiossa pieniä sähkökäyttöisiä ajoneuvoja

Toyota esittelee Tokion autonäyttelyssä erilaisia sähkökäyttöisiä liikkumisavustimia “Future Expo” -osiossa. Lisäksi päivänvalon näkee vuotta suunniteltua aikaisemmin ultrakompakti sähköauto. Näiden seuraavan sukupolven liikkumisratkaisuiden on tarkoitus tarjota keino lyhyiden matkojen taittamiseen ympäristöystävällisellä tavalla.

Kaksipaikkainen sähköautokonsepti on suunniteltu erityisesti vastaamaan päivittäisen liikkumistarpeen täyttämiseen heille, joiden matkat ovat lyhyitä ja enimmäkseen kaupunkioloissa tapahtuvia.

Sen toimintamatka on noin 100 kilometriä yhdellä latauksella, suurin nopeus on 60 km/h ja sen kääntösäde on erittäin pieni.

Toisena versiona esillä on ”Business Concept” -malli, joka muuttaa helposti muotoaan kulkuneuvosta mobiilitoimistoksi.

Yhdessä uuden ultrakompaktin sähköauton kanssa Toyota kehittää myös uutta toimintamallia, joka tähtää sähköautojen käyttöönoton laajentamiseen.
Toimintamalliin liittyy mm. korkeajänniteakun elinkaaren seuraaminen valmistuksesta aina käytön ja uudelleenkäytön kautta kierrätykseen akun käyttöarvon maksimoimiseksi.

Toyota tähtää myös lyhyellä tähtäimellä korkeajänniteakkujen leasing-mahdollisuuteen, mikä mahdollistaa niiden uudelleenkäytön niin ajoneuvoissa kuin esim. varavoimanlähteinä. Toyota kehittää myös useita sähköautojen rinnakkaispalveluita, kuten latausasemia sekä vakuutuspalveluita.

Kuva: Toyota.

Ultrakompaktin sähköautokonseptin lisäksi nähtävillä on myös laaja kirjo muita sähköisiä liikkumisratkaisuja, kuten seisaaltaan ohjattava sähkökulkuneuvo (myyntiin loppuvuodesta 2020), istualtaan ohjattava sähkökulkuneuvo (myyntiin vuonna 2021) sekä esim. pyörätuoliin linkitettävä kulkuavustin (myyntiin vuonna 2021). Lisäksi nähtävillä on Toyota i-ROAD, moottoripyörän kokoluokkaan sijoittuva yhden tai kahden hengen liikkumisratkaisu lyhyille siirtymille kaupunkiolosuhteissa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here