Tämä auto on maailman myydyin urheiluauto kymmenen viimeisen vuoden aikana

Tänä vuonna 59-vuotissyntymäpäiviään viettävä Ford Mustang on maailman myydyin urheiluauto, kun lasketaan yhteen viimeisten kymmenen vuoden myynnit. Tieto perustuu Fordin S&P Global Mobilityn* rekisteröintitilastoista tekemään analyysiin, todetaan Fordin tiedotteessa.

Fordin mukaan Mustangin kysyntä on edelleen voimakkainta Yhdysvalloissa, joka edustaa 78 prosenttia mallin maailmanlaajuisesta myynnistä. Mustangin myynti kasvoi vuonna 2022 useilla markkinoilla, muun muassa Saksassa +17,0 %, Iso-Britanniassa +14,4 %, Sveitsissä +14,9 % ja Lähi-idässä +7,4 %.

Lue myös: Tällainen on uusi, seitsemännen sukupolven Ford Mustang

Täysin uusi, seitsemännen sukupolven 2024 Ford Mustang lisää uuden luvun ikonisen mallin tarinaan. Tarjolla on useita vaihtoehtoja eri hinta- ja suorituskykytasoille – olipa kyseessä avoauto tai coupémalli, V8 tai turboahdettu 4-sylinterinen moottori, manuaali- tai automaattivaihteisto.

Kaksi uutta moottoria

Täysin uudessa Mustangissa on kaksi uutta moottoria – 2,3 litran EcoBoost ja Mustang GT:n kaikkien aikojen tehokkain 5,0 litran Coyote V8.

Lisäksi uudessa Mustangissa on täysin uusi Remote Rev -ominaisuus, joka tarjoaa mahdollisuuden käyttää auton moottoria etänä avaimenperän avulla. Saatavana on myös uusi sähköinen driftausjarru, jonka avulla aloittelijakin voi driftata kuten ammattilainen, melkein kuin Vaughn Gittin Jr.

Lue myös: Päivän museoauto: Fordin eurooppalainen vastine Mustangille

Mustang Dark Horse on ensimmäinen uusi suorituskykyinen Mustang-malli, jolle on annettu nimi Mustang Bullittin vuonna 2001 tapahtuneen esittelyn jälkeen. Mustang Dark Horse asettaa uuden mittapuun suorituskyvylle sekä tiellä että radalla, minkä vain Mustang voi tehdä. Malli näyttää hyökkäävältä ja siinä on erityisesti modifioitu, kaikkien aikojen tehokkain 500 hv 5,0 litran V8-moottori.**

Mustang-perheen sähköinen jäsen, Mustang Mach-E, on nyt saatavilla 39 maassa. Ford on valmistanut 150 000 Mustang Mach-E:tä sen jälkeen, kun mallin tuotanto käynnistyi lähes kaksi vuotta sitten.

Tämä on merkittävä virstanpylväs yhtiön kasvattaessa sähköautojen vuotuista tuotantomääräänsä 600 000 kappaleeseen vuoden 2023 loppuun mennessä ja yli kahteen miljoonaan vuoteen 2026 mennessä.

# # #

* Perustuu S&P Global Mobilityn maailmanlaajuisiin henkilöautorekisteröinteihin viimeisten 10 vuoden aikana. Tiedot on koottu viranomaisilta ja muista lähteistä, ja ne kattavat 95 prosenttia maailmanlaajuisista uusien ajoneuvojen määristä yli 80 maassa. S&P Global Mobilityn määrittelemä urheiluauto sisältää kaksioviset coupe- ja avoautomallit.

**Hevosvoimat ja vääntömomenttiarvot perustuvat SAE J1349 -standardin mukaisen premium-polttoaineen käyttöön. Tulokset voivat vaihdella.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän