Ford Mustang Mach-E Rally -mallilla voi mennä myös maastoon

Ford Mustang Mach-E Rallysta nähtiin ensisilmäykset tänä kesänä Goodwood Festival of Speed -tapahtumassa Britanniassa, ja nyt se esiteltiin ensimmäisen kerran ilman naamiointia Münchenin autonäyttelyssä.

Mach-E Rally liittyy osaksi Mustang Mach-E -perhettä ja valtaa sähköautolle uusia alueita – Fordin ensimmäisellä rallista inspiraation saaneella sähköautolla voi nauttia Mustangin tarjoamasta vapaudesta ja hauskuudesta myös sorateillä.

Kuva: Ford.

Mustang Mach-E Rally laajentaa Mustang Mach-E -mallistoa ja vie sähköautoteknologian vielä hyödyntämättömälle alueelle. Mallissa on viritetty versio Mustang Mach-E GT -voimansiirrosta. Kaksimoottorisen rakenteen tavoitteena on tuottaa vähintään 880 Nm vääntömomentti ja 358 kW teho. Mallin litiumioniakun käytettävissä oleva kapasiteetti on 91 kWh.

Ominaisuuksia myös ajoon asfaltin ulkopuolella

Autossa on ainutlaatuinen, 20 millimetriä Mustang Mach-E GT:tä korkeampi jousitus, erikoissäädetyt jouset ja MagneRide-iskunvaimentimet 4 sekä halkaisijaltaan 385 millimetrin kokoiset etujarrulevyt, joissa on punaiseksi maalatut Brembo -jarrusatulat.

Sorateillä ajamista helpottavat Mustang Mach-E Rallyn kestävät, kiiltävän valkoiset 19 tuuman rallityyliset kevytmetallivanteet, jotka ovat saaneet vaikutteita Fordin pitkästä historiasta ralliautoilussa. Mallin Michelin CrossClimate 235/55 R19 -renkaissa on enemmän sivupintaa ja pitoa irtonaisella pinnalla verrattuna Mustang Mach-E GT -mallin renkaisiin.

Kuva: Ford.

Auton pohjassa on etu- ja takamoottoreita irtosoralta ja kiviltä suojaavat levyt. Oviverhouksissa ja pyöränkaarissa on suojakalvo, joka auttaa vähentämään maalivaurioita. Lisäksi saatavilla on jälkiasenteisia tyyliteltyjä siivekkeitä vähentämään maalipinnalle tulevia mutaroiskeita. Keulassa on sisäänrakennettu paikka hinausköydelle siltä varalta, että sitä tarvitaan maastossa.

Mustang Mach-E Rallyssa on Fordin kaikkien aikojen ensimmäinen maastoajoon suunniteltu RallySport -ajotila.

Ajotila mukauttaa sähkötoimiset ohjausjärjestelmät sallimaan suuremman luiston, lineaarisen kaasuvasteen auton parempaan hallintaan ja aggressiivisemman iskunvaimennuksen parantamaan ajettavuutta pehmeissä kaarteissa. Ajotila yhdistettynä uusiin renkaisiin mahdollistaa myös Mustang Mach-E Rallyn suorituskyvyn lumessa ja liukkailla tienpinnoilla.

Kuva: Ford.

Testatakseen Mustang Mach-E:tä Ford kehitti täysin uuden ralliradan Michiganin testialueelleen. Rata on suunniteltu erityisesti simuloimaan tilanteita, joita ajoneuvo voi kokea todellisissa olosuhteissa. Tämän jälkeen insinöörit ja teknikot ajoivat Mustang Mach-E Rallyn prototyypeillä 800 kilometrin rallicross-kestävyyskokeita simuloivissa testeissä varmistaakseen, että auto vastaa heidän suunnittelutavoitteitaan.

Urheilullisia yksityiskohtia

Mustang Mach-E Rally näyttää myös ulkoisesti erittäin suorituskykyiseltä. Siinä on näyttävä, Focus® RS -mallista vaikutteita saanut takaspoileri, ainutlaatuisia kontrastiyksityiskohtia, muun muassa listat korin ylä- ja alaosassa, ainutlaatuinen etusplitteri, mustaksi maalattu teräskatto, erottuva ja tarkoituksenmukainen keula rallivaikutteisine sumuvaloineen.

Kuva: Ford.

Mallin rallihenkisyyttä korostavat jokaisessa Mustang Mach-E Rallyssa vakiona olevat kaksi konepeltiraitaa. Mallin ulkovärit ovat Grabber Blue, Shadow Black, Eruption Green ja Grabber Yellow sekä lisähintaan valinnaisena saatavat Star White ja uusi Glacier Grey.

Kojelaudassa ja ohjauspyörän alemmissa puolissa on kiiltävän valkoiset korostukset ja ovissa kontrastiväriset tikkaukset. Fordin suunnittelemissa istuimissa on kiiltävän valkoiset selkänojat ja istuimen etureunaan painettu Mach-E Rally -logo.

Mustang Mach-E Rally tulee tilattavaksi alkuvuonna 2024 ja toimitukset alkavat pian sen jälkeen.

Katso tästä muita juttuja Ford Mustang Mach-E -mallista.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän