Yli 40 000 kävijää American Car Showssa

Suomen suurin ja monipuolisin harraste- ja erikoisajoneuvotapahtuma American Car Show järjestettiin perinteiseen tapaan pääsiäisviikonloppuna 29. – 31.3.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

Tämänvuotinen tapahtuma oli järjestyksessä neljäskymmenesviides.

Pääkaupunkiseudulla pääsiäisviikonlopun mittavimman yleisötapahtuman kävijämäärä oli noin 44 000 henkeä. Viimevuotiseen kävijämäärään verrattuna kasvua oli noin 10 prosenttia.

Kävijämäärän selkeä kasvu viimevuotiseen verrattuna on tietysti näyttelyjärjestelyistä vastaavalle FHRA:lle iloinen asia ja kertoo ihmisten kasvavasta kiinnostuksesta näyttelyä kohtaan.

– Viikonlopun perusteella vaikuttaa siltä, että uskollisten, vuodesta toiseen näyttelyssä kävijöiden määrä on säilynyt vakaana, mutta nuorten ja lapsiperheiden määrä on nousussa. Ja todettakoon, että harraste- ja erikoisajoneuvojen taso Suomessa on poikkeuksellisen korkea, mikä osaltaan helpottaa monipuolisen ja näyttävän näyttelyn toteuttamista, sanoo FHRA:n toimitusjohtaja Esko Raisvuo.

Tapahtuman näyttelypäällikkö Martti Luoso on ollut mukana järjestelyissä vuodesta 1978 asti.

Alan harrastajia Luoso kertoo olevan Suomessa kymmeniätuhansia. Tänä vuonna menopelinsä olisi halunnut näyttelyyn tuoda ennätykselliset 1 850 innokasta. Määrä on kolmanneksen aiempaa suurempi.

– Pystymme kuitenkin ottamaan näyttelyyn vain noin 800 ajoneuvoa, joten noin tuhat oli jätettävä yli siitäkin huolimatta, että tälle vuodelle otettiin tilaa parin pienemmän hallin verran lisää. Tapahtumatilaa on kaikkinensa vähän yli 40 000 neliötä, Luoso selvittää.

– American Car Show’hun esille pääsemistä arvostetaan ja se on monille tärkeä asia. Etenkin nuoremmista harrastajista, jotka koko talven tai pari vuottakin ovat saattaneet ajopeliään laitella, moni tähtää näyttelyyn.

Best in Show -voittaja rakennettu aivan raadosta

Näyttelyn palkintojenjakotilaisuudessa sunnuntai-iltapäivänä Best in Show -voittajaksi nimettiin upeasti entisöity Ford Eleanor Mustang vuodelta 1967. Muut voittajat eri kategorioissa löytyvät tapahtuman nettisivuilta tällä viikolla.

  • Ford Eleanor Mustang vm 1967
  • Tekniikka: 5.0 V8, Motec moottorin ohjaus, ilokaasut, 6.vaihteinen automaatti, 4-linkki Ford 9″.
  • Erikoista: Rakennettu täydestä raadosta. Vanhaa kunnioittaen, mutta uusilla mausteilla. Sisusta verhoiltu nahka/alcantaralla, erikoismaalaus, alustaa ja koria muokattu reilusti, nykyaikainen moottori ilokaasuilla, 6. Vaiht. Automaatti, äänentoisto.
  • Auton omistaa muuramelainen Pietari Markko.

www.americancarshow.fi

Lue myös

Tässä on tämän vuoden Miss Hot Rod

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän