Tällainen on kahdeksannen sukupolven Audi A6 Sedan

1.3.2018 15.30

Uusi Audi A6 on kahdeksannen sukupolven iso Sedan ja tuo segmenttiinsä lukuisia uusia innovaatioita.

Uuden Audi A6:n MMI-kosketusnäyttö asettaa Audin tiedotteen mukaan uudet standardit intuitiiviselle käytölle ja personoinnille.

Lukuisten älykkäiden vaihtoehtojen ansiosta auton voi räätälöidä erikseen jokaiselle kuljettajalle: täysin digitaalinen järjestelmä mahdollistaa auton keskeisten toimintojen sijoittamisen MMI-näytöllä haluttuun paikkaan vetämällä ja pudottamalla – aivan kuin älypuhelimessa. 

Pikavalinta- ja suosikkipainikkeiden avulla näytöstä saadaan henkilökohtaisten mieltymysten mukainen ja helppokäyttöinen.

Käyttäjäprofiileihin voi tallentaa seitsemän kuljettajan yksilölliset käyttäjäprofiilit ja yksilöitävissä on jopa 400 parametria. 

Looginen ja matala valikkorakenne mahdollistaa nopean pääsyn eri toimintoihin ja toimintoja voidaan myös personoida kuljettajan mieltymysten mukaisesti konfiguroitavien suosikkipainikkeiden avulla.

Myös valo- ja monitoimipainikkeisiin on saatavana kosketuseleisiin reagoiva toiminnallisuus.

Uusi puheohjaus

Uusi puheohjausjärjestelmä tekee Audi A6:sta älykkään avustajan ja matkakumppanin. Kysymyksiä ja komentoja käsitellään sekä pilvipalvelussa että suoraan järjestelmässä yhdessä lisävarusteena saatavilla olevan MMI navigointi plus -järjestelmän avulla.

MMI-kosketusnäyttö pitää sisällään sekä haptisen ja äänipalautteen ja sitä on Audin mukaan yhtä helppo käyttää kuin älypuhelinta. Käyttäjä kuulee ja tuntee napsahduksen vahvistuksena sormenpäällä tehtävästä valinnasta.

Kuljettaja ohjaa infotainment-järjestelmää ylemmästä 8,8 tuuman näytöstä. MMI navigointi plus -järjestelmän yhteydessä ylemmän näytön suuruus on 10,1 tuumaa.

Keskikonsoliin asennettu 8,6 tuumainen alempi näyttö tarjoaa pääsyn ilmastointilaitteen ja mukavuustoimintojen hallintaan sekä tekstinsyöttöön.

Näyttöä käyttäessään kuljettaja voi tukea kätensä automaattivaihteiston leveän vaihteenvalitsimen päälle.

Tuulilasinäyttö heijastaa tärkeimpiä tietoja tuulilasiin.

MMI navigointi plus -järjestelmä sisältää myös virtuaalisen Audi virtual cockpit -mittariston 12,3 tuuman näytöllä.

Moottorin voi käynnistää kännykällä

Uusi Audi A6 tarjoaa laajan valikoiman turvallisuutta, mukavuutta ja personointia palvelevia liitettävyysratkaisuja. 

MMI navigointi plus tarjoaa monia uusia navigointiominaisuuksia, se esimerkiksi oppii tekemään älykkäitä hakuehdotuksia aiemmin ajettujen reittien perusteella.

Here-palvelu tuottaa ajantasaisia reittiehdotuksia, joissa huomioidaan koko alueen liikennetilanne. Jos tiedonsiirrossa verkosta on ongelmia, navigointi siirtyy saumattomasti rinnalla toimivaan online-opastukseen. Pakettiin sisältyy kuusi ilmaista karttapäivitystä puolen vuoden välein.

Lisävarusteena MMI Navigointi -järjestelmien yhteydessä tilattavissa oleva Bang & Olufsen Advanced Sound system tarjoaa kiehtovan 3D-äänen myös takana istuville matkustajille. Audi Phone boxin avulla puhelimen käyttö siirtyy uudelle tasolle sekä äänen että liitettävyyden laadun osalta.

Audin parviälyä hyödyntävä Car-to-X-palvelu tarjoaa liikennemerkki- ja vaaratietoja. Järjestelmään lisätään lähiaikoina myös on-street-pysäköintiavustin, joka helpottaa pysäköintipaikan etsimistä. MyAudi-sovelluksen avulla uuden A6:n omistajat voivat käyttää Audin digitaalisia palveluita älypuhelimellaan.

Lisävarusteena saatava Audi connect key -toiminto korvaa perinteisen auton avaimen. Tämän myötä ovet voidaan avata ja lukita sekä moottori käynnistää Android-älypuhelimella. Omistaja voi jakaa käyttöoikeudet viiden henkilön älypuhelimiin.

Kuljettajaa avustavat järjestelmät

Audi A6:n kuljettajaa avustavat järjestelmät ovat tämän vuoden kuluessa lisävarusteeksi saataville tulevat Audi AI parking pilot ja Audi AI garage pilot, jotka osaavat ajaa auton itsenäisesti pysäköintiruutuun tai autotalliin ja pois sieltä.

Kuljettaja voi poistua autosta ennen toiminnon aktivointia ja ohjata toimintoa myAudi-sovelluksella älypuhelimensa kautta. Näissä toiminnoissa kuljettajan on painettava vain toimintonäppäintä koko pysäköinnin ajan.

Audi AI parking pilot ja Audi AI garage pilot ovat osa Park Assist -pakettia.

Muut avustinpaketit ovat uuden risteysavustimen sisältävä teknologia-paketti ”City” sekä adaptiivisen ADA-ajoavustimen sisältävä teknologia-paketti ”Tour”.

Adaptiivinen ajoavustin tukee adaptiivista vakionopeussäädintä auttamalla hienovaraisilla ohjausliikkeillä autoa pysymään oikealla ajokaistalla, taloudellisuusavustin puolestaan ohjaa taloudellisempaan ajotapaan.

Avustavien järjestelmien taustalla on auton ohjauskeskus (zFAS), joka tarkkailee ympäristöä sensoreiden avulla ja muodostaa kuvan ympäristöstä. Varustelusta riippuen käytössä voi olla jopa viisi tutkasensoria, viisi kameraa, 12 ultraäänisensoria sekä laserskanneri.

Kevythybriditekniikkaa – kaikki moottorit sähköistetty

Kaikissa uuden Audi A6:n moottorivaihtoehdoissa on uusi kevythybridijärjestelmä (MHEV). Hihnalla toimivan laturin ja startin yhdistelmä (BAS) toimii yhdessä litiumioniakun kanssa. Kevythybridijärjestelmän avulla auto rullaa moottori sammutettuna 55–160 km/h nopeuksissa.

Start-stop-toiminto aktivoituu 22 km/h nopeudessa ja moottori käynnistyy ennakoivasti heti, kun edessä oleva auto liikkuu eteenpäin.

Jarrutuksen aikana BAS lataa akkua enimmillään 12 kW:n teholla. Todellisessa ajotilanteessa MHEV-teknologia vähentää Audin mukaan polttoaineenkulutusta enimmillään 0,7 l/100 km.

Enemmän jalkatilaa 

Audi käyttää korirakenteissa älykästä teräksen ja alumiinin yhdistelmää. Monet korin osat, kuten etujousituksen yläpää, ovat alumiinia samoin kuin ovet, takaluukun kansi ja lokasuojat.

Uuden Audi A6:n sisätilat ovat suuremmat kuin edeltäjässään. Jalkatilaa on takana paljon enemmän kuin aikaisemmassa mallissa.

Edessä ja takana on reilusti enemmän tilaa kuin poistuvassa mallissa. Tavaratila on aiempaa leveämpi ja sinne mahtuu esimerkiksi kaksi golfbägiä vaaka-asennossa. Tavaratilan tilavuus on kuitenkin sama 530 litraa kuin ennen. Tavaratilan luukku voidaan avata sähköisesti jalan liikkeellä (lisävaruste).

Uusiin istuimiin on lisävarusteena saatavana ilmastointi- ja hierontatoiminnot.

Lisävarusteena saatava ilmanlaatupaketti parantaa ilmanlaatua kahdella tuoksulla, ionisaattorilla ja tehokkaalla suodattimella.

Lisävarusteena saatavilla on myös suuri panoraamakattoikkuna ja integroiduilla pesureilla varustetut tuulilasinpyyhkijät ja lämmitettävä tuulilasi.

Urheilullisempi jousitus

Uusi Audi A6 on jousitusratkaisujen ansiosta huomattavasti urheilullisempi kuin edellinen malli. 

Vakiovarusteisiin kuuluvan progressiivisen ohjauksen vaste muuttuu suoremmaksi ohjauspyörän kääntökulman jyrkentyessä. Uusi järjestelmä antaa Audin mukaan paremman tuntuman tiehen.

Ohjauksen välityssuhde, 9,5:1–16,5:1, muuttuu nopeuden mukaan. Taka-akselilla pyörät voivat kääntyä jopa viisi astetta. 

Etupyörien ohjauksen välityssuhde muuttuu nopeuden mukaan ja takapyörät kääntyvät alhaisilla nopeuksilla vastakkaiseen suuntaan, joka lisää A6:n ketteryyttä: vaikka suuri sedan on lähes viisi metriä pitkä, sen kääntösäde pienenee jopa 1,1 metrillä 11,1 metriin.

Suuremmilla, yli 60 km/h nopeuksilla takapyörät kääntyvät etupyörien kanssa samaan suuntaan, mikä parantaa ajodynamiikkaa sekä auton vakautta ja helpottaa kaistanvaihtoa.

Myös monet uudistetun pyöräntuennan osat sekä etupyörien kiinteät jarrusatulat on valmistettu kevyestä alumiinista. 

Audi tarjoaa neljä alustavaihtoehtoa: perinteinen teräsjousitus, urheilullinen sport-jousitus, sähköisesti säätyvä iskunvaimennus sekä mukautuva ilmajousitus.

Kolmen litran moottorit

Audi tarjoaa uuteen A6-malliin tehokkaat diesel- ja bensiinimoottorit.

3,0 TFSI-bensiinimoottorin yhdistetty polttoaineenkulutus on 7,1–6,7 l/100 km ja CO2-päästöt 161–151 g/km. Turboahdettu V6-moottori kiihdyttää Audi A6 Sedanin nollasta sataan 5 sekunnissa, tuottaa tehoa 250 kW (340 hv) ja vääntöä 500 Nm. Huippunopeus on rajoitettu elektronisesti 250 kilometriin tunnissa.

Suorituskyvyltään samantasoinen 3,0 TDI -moottori tuottaa 210 kW (286 hv) tehoa ja 620 Nm vääntöä. Sen yhdistetty polttoaineenkulutus on 5,8–5,5 l/100 km ja CO2-päästöt 150–142 g/km.

3,0 TDI:ssä on kahdeksanvaihteinen tiptronic- ja 3,0 TFSI:ssä seitsenvaihteinen S tronic -automaattivaihteisto. Molemmissa on vakiona quattro-nelivetojärjestelmä.

Tiptronic-vaihteiston yhteydessä on jatkuvatoiminen quattro-nelivetojärjestelmä itselukittuvalla keskitasauspyörästöllä. S tronic -vaihteiston yhteydessä käytössä on aktiivinen ja ennakoiva quattro ultra -nelivetojärjestelmä.

Tiptronic-vaihteiston kanssa lisävarusteena saatava Sport differential -takatasauspyörästö parantaa käsiteltävyyttä jakamalla aktiivisesti voimaa takapyörien välillä.

Dynaamisen nelipyöräohjauksen, säädettävän iskunvaimennuksen ja mukautuvan ilmajousituksen tapaan myös Sport differential -takatasauspyörästö on integroitu sähköiseen ECP-alustanhallintaan.

Kuljettaja voi käyttää Audi drive select -järjestelmää aktivoidakseen eri ajoprofiileja, joiden mukavuudessa ja urheilullisuudessa on aiempaan malliin verrattuna huomattavasti enemmän eroa.

Monipuolista valoteknologiaa

Audi tarjoaa valoihin kolme eri versiota: Vakiona mallissa on led-ajovalot ja lisävarusteena saatavilla on Matrix led-ajovalot sekä täysin uutena HD Matrix led-ajovalot.

HD Matrix led -ajovaloissa viisi vaakasuoraa linjaa muodostavat päiväajovalot korostaen keulan leveyttä. Niiden yläpuolella sijaitsevat pupilleilta näyttävät lähivalot.

HD Matrix led -ajovaloissa on mukana myös dynaamiset suuntavilkut etu- ja takavaloissa ja lisäksi ovien avaaminen tai lukitseminen herättää sykkivän, nopeiden valoanimaatioiden yhdistelmästä muodostuvan saattovalotoiminnon.

Audi tarjoaa sisustukseen kaksi erilaista led-sisävalopakettia. Muotoileva tunnelmavalaistus korostaa sisustan arkkitehtuurin linjoja ja siihen voidaan valita 30 eri väriä.

Audi A6:n keskikonsoli on suunnattu kohti kuljettajaa ja myös MMI-kosketusnäyttö on kallistettu kevyesti vasemmalle. Käyttöliittymä ilmestyy näkyviin välittömästi, kun auton ovet avataan. 

Audi A6 valmistetaan Neckarsulmin tehtaalla Saksassa.

Uusi Audi A6 saa ensi-iltansa Geneven autonäyttelyssä. Ensimmäiset uudet Audi A6 Sedanit saapuvat Suomeen kevä

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here