Syksyllä tulee tällaiset uudet Alfa Romeo Giulia ja Stelvio Quadrifoglio -mallit

Vallitsevat olosuhteet ovat vaatineet hiljaisempaa elämän menoa, mutta Alfa Romeo Giulia ja Stelvio Quadrifoglio eivät hidasta 510 hevosvoiman 2,9 V6 Bi-Turbo -moottorillaan.

Uudet Giulia ja Stelvio Quadrifoglio pitävät sisällään uusia komponentteja ja laajan valikoiman uutta tekniikkaa ja varusteita.

Uusien Giulia ja Stelvio Quadrifoglio -mallien suorituskyvyn takaa tehokas 2.9 V6 Bi-Turbo -moottori, joka on valmistettu 100-prosenttisesti alumiinista ja tuottaa 510 hv:n tehon ja 600 Nm:n vääntömomentin.

Alfa Active Torque Vectoring -järjestelmän vastuulla on voimansiirto pyörille, jota Stelvio Quadrifogliossa avustaa myös Q4-nelivetojärjestelmä.

Lisäksi 8-vaihteinen automaattivaihteisto mukautuu eri ajotilanteisiin, jotta autoa voidaan helposti ajaa erilaisissa maastoissa. Esimerkiksi Race-tilassa se ilmaisee täyden potentiaalinsa salamannopealla vaihdevaihdolla vain 150 millisekunnissa.

Jokaisessa Quadrifogliossa on useita järjestelmiä, jotka on suunniteltu parantamaan ajokokemusta. Näitä ovat Alfa Active Suspension, Alfa DNA Pro -valitsin RACE-tilassa ja Alfa Active Aero -ilmavirranjakaja Giuliassa.

Alfa Chassis Domain Control -yksikkö koordinoi ja mukauttaa Alfa Romeon mukaan kaikkia ajohallinnan järjestelmiä reaaliajassa varmistaen aina ihanteelliset alustan ja voimansiirron säädöt ajoneuvolle ja kuljettajalle.

Quadrifoglion ajokokemuksen viimeistelee neljäputkinen Dual Mode -pakokaasujärjestelmä: joka tekee äänistä rouheammat. Lisäksi uusiin Giulia ja Stelvio Quadrifoglio malleihin asiakkaat voivat halutessaan valita titaanista ja hiilikuidusta valmistetun Akrapovič-pakosarjan, joka vie äänimaailman aivan uudelle tasolle.

Kuva: Alfa Romeo.

Uusi sisustus

Sisätiloissa keskikonsolin uudella muotoilulla on sekä visuaalinen tarkoitus, mutta se tarjoaa myös enemmän säilytystilaa. Ohjauspyörä ja nahkaverhoiltu vaihdekeppi ovat uusia, samoin kuin turvavyöt, joita on nyt saatavana punaisena tai vihreänä, sekä klassisen mustana.

Saatavilla on myös urheiluistuimien uusi verhoiluvaihtoehto: rei’itetty nahka. Tämä uusi vaihtoehto laajentaa Giulia ja Stelvio Quadrifoglion räätälöintimahdollisuuksia, joissa vaihtoehtoina ovat tällä hetkellä nahka ja vakiona oleva Alcantara. Sparcon urheiluistuimet hiilikuorirakenteella ovat valittavissa lisävarusteena.

Viihdejärjestelmät sisältävät aivan uuden infotainment-järjestelmän 8,8 tuuman kosketusnäytöllä, joka sisältää älypuhelimen liitännäispalvelut ja uuden käyttöliittymäsuunnittelun.

Muita Quadrifoglion uusia ominaisuuksia ovat Performance Pages, eli erityiset infosivut kuljettajalle, jotka kertovat ajoneuvon tilasta reaaliajassa.

Uusia ominaisuuksia ovat myös uudet tummat led-takavaloryhmän valot ja uusi kiiltävän musta viimeistely etu- ja takapuskurin Alfa Romeon merkeissä. Uudet Quadrifoglio-mallit ovat saaneet myös uuden 21 tuuman vannemuotoilun, joka on saatavilla vain Quadrifoglio-malleihin.

Kuva: Alfa Romeo.

Kohti autonomista ajoa

Uudet Giulia ja Stelvio Quadrifoglio esittelevät uuden ADAS-järjestelmän (Advanced Driver Assistance Systems), joka on kehitetty yhdessä Boschin kanssa tason 2 autonomista ajamista varten.

Korkein autonomisen ajamisen taso saavutetaan, kun kuljettaja antaa kaasupolkimen, jarrujen ja ohjauksen hallinnan tietyin edellytyksin autolle. Kuljettajan on kuitenkin pidettävä kätensä ohjauspyörällä ja auto hallinnassaan.

Katso tästä muita Alfa Romeo -juttuja.

Ominaisuus käyttää elektronisia järjestelmiä, jotka vaativat kuljettajan jatkuvaa valvontaa, mutta kuitenkin lisäävät tuntuvasti matkustusmukavuutta pitkillä matkoilla.

Quadrifoglion tärkeimmät autonomisen ajon mahdollistavat teknologiat ja varusteet ovat:

  • Kaistavahti: havaitsee, ajaako ajoneuvo pois kaistalta tahattomasti ja varoittaa tästä kuljettajaa.
  • Active Blind Spot Assist: seuraa takana oleva sokeita pisteitä, ja ilmoittaa lähestyvistä ajoneuvoista, korjaa tarvittaessa ohjausta törmäyksen välttämiseksi.
  • Aktiivinen vakionopeudensäädin: säätää automaattisesti auton nopeutta, jotta etäisyys pysyy turvallisena edessä ajaviin ajoneuvoihin. Yhdessä liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän kanssa tämä tekniikka säätää myös nopeutta sallituissa rajoissa.
  • Liikennemerkkien tunnistus ja älykäs nopeudenhallinta: järjestelmä käyttää ajoneuvon kameraa, tunnistaa liikennemerkit, ilmoittaa niistä näytöllä ja hälyttää tarvittaessa kuljettajaa voimassa olevasta nopeusrajoituksesta.
  • Liikenneruuhka-avustin ja maantieajoavustin: Täydentää aktiivista vakionopeudensäädintä tarkkailemalla auton sivuttaissuuntaa ja pitää auton kaistallaan esimerkiksi moottoritiellä säätäen samalla nopeutta rajoitusten mukaisesti.
  • Kuljettajan huomioavustin: tarkkailee kuljettajan vireystilaa ja antaa tarvittaessa hälytyksen.

Uudet Alfa Romeo Giulia ja Stelvio Quadrifoglio tulevat myyntiin Suomessa syksyllä ja niiden hinnat sekä varusteet julkaistaan lähempänä lanseerausta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here