Uusi Alfa Romeo Quadrifoglio on hinnoiteltu ja Giulia ja Stelvio -mallisto uudistui

Uudet Giulia ja Stelvio Quadrifoglio ovat Alfa Romeon lippulaivamalleja. Suorituskyvyn takaa tehokas 2.9 V6 Bi-Turbo -moottori, joka on valmistettu 100-prosenttisesti alumiinista.

Moottori tuottaa 510 hv:n tehon ja 600 Nm:n vääntömomentin. Giulia Quadrifoglion kiihtyvyys (0-100 kmh/h) on 3,9 sekuntia ja Stelvio Quadrifoglion 3,8 sekuntia.

Alfa Active Torque Vectoring -järjestelmän vastuulla on voimansiirto pyörille, jota Stelvio Quadrifogliossa avustaa myös innovatiivinen Q4-nelivetojärjestelmä.

Lisäksi 8-vaihteinen automaattivaihteisto mukautuu eri ajotilanteisiin. Esimerkiksi Race-tilassa se ilmaisee täyden potentiaalinsa salamannopealla vaihteen vaihdolla vain 150 millisekunnissa.

Neljä ajokokemusta parantavaa järjestelmää

Uudessa Quadrifogliossa on useita järjestelmiä, jotka on suunniteltu parantamaan ajokokemusta. Näitä ovat esimerkiksi Alfa Active Suspension, Alfa DNA Pro -valitsin RACE-tilassa ja Alfa Active Aero -ilmavirranjakaja Giuliassa.

Alfa Chassis Domain Control -yksikkö koordinoi ja mukauttaa kaikkia ajohallinnan järjestelmiä reaaliajassa varmistaen aina ihanteelliset alustan ja voimansiirron säädöt kuhunkin ajotilanteeseen.

Quadrifoglion ajokokemuksen viimeistelee neljäputkinen Dual Mode -pakokaasujärjestelmä: joka tekee äänistä entistäkin rouheammat. Lisäksi uusiin Giulia ja Stelvio Quadrifoglio malleihin voi halutessaan valita titaanista ja hiilikuidusta valmistetun Akrapovič-pakosarjan, joka vie äänimaailman aivan uudelle tasolle.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Alfa Romeon aito italialainen tyyli kätkee yksinkertaiseen muotoiluun monia luovan suunnittelun yksityiskohtia. Sisätiloissa keskikonsolin uudella muotoilulla on visuaalinen tarkoitus, mutta se tarjoaa myös enemmän säilytystilaa.

Ohjauspyörä ja nahkaverhoiltu vaihdekeppi ovat uusia, samoin kuin turvavyöt, joita on nyt saatavana punaisena tai vihreänä, sekä klassisen mustana. Sparcon urheiluistuimet hiilikuorirakenteella ovat valittavissa lisävarusteena.

Viihdejärjestelmät sisältävät aivan uuden infotainment-järjestelmän 8,8 tuuman kosketusnäytöllä, joka sisältää esimerkiksi älypuhelimen liitännäispalvelut. Muita infotainment-järjestelmän uusia ominaisuuksia ovat Performance Pages, eli erityiset infosivut kuljettajalle, jotka kertovat ajoneuvon tilasta reaaliajassa.

Lähtöhinta 128 990 euroa

Uudet Giulia ja Stelvio Quadrifoglio esittelevät uuden ADAS-järjestelmän (Advanced Driver Assistance Systems), joka on kehitetty yhdessä Boschin kanssa tason 2 autonomista ajamista varten.

Ominaisuus käyttää elektronisia järjestelmiä, jotka vaativat kuljettajan jatkuvaa valvontaa, mutta kuitenkin lisäävät tuntuvasti matkustusmukavuutta pitkillä matkoilla.

Muita aktiivisen turvallisuuden avustavia varusteita ovat kaistavahti, katvealuemonitori, aktiivinen vakionopeudensäädin, liikennemerkkien tunnistus ja älykäs nopeudenhallinta, liikenneruuhka-avustin ja maantieajoavustin sekä kuljettajan vireystilan valvonta.

Uudet Alfa Romeo Giulia ja Stelvio Quadrifoglio ovat nyt myynnissä Suomessa. Giulia Quadrifoglion hinnat alkavat 128 990 eurosta ja Stelvio Quadrifoglion 164 990 eurosta.

Uudistunut Giulia ja Stelvio -mallisto

Alfa Romeo Giulian ja Stelvion mallistot ovat myös uudistuneet uusien malliversioiden myötä. Uusi mallisto pitää nyt sisällään Super, Sprint, Ti, Veloce ja Veloce Ti -malliversiot.

Alkaen-malliversio Superin varusteita ovat esimerkiksi lämmitettävä ohjauspyörä, 18 tuuman kevytmetallivanteet, Bi-Xenon -ajovalot, pakoputken tuplaulostulo, taittuvat sivupeilit, Apple Car Play / Android Auto, automaattinen hätäjarrutus, kaistavahti, mukautuva vakionopeudensäädin, peruutuskamera sekä pysäköintitutkat edessä ja takana.

Malliston huipulla olevan Veloce Ti -malliversion varusteista löytyy esimerkiksi 19 tuuman kevytmetallivanteet, Harman Kardonin 14 kaiuttimen 900 W audiojärjestelmä sekä nahkainen kojelaudan ja ovien yläpaneelien pinta.

Malliston alkaen-malli Giulia Superin hinnat alkavat 44 990 eurosta ja Stelvio Superin 55 990 eurosta. Vastaavasti malliston huippumalli Giulia Veloce Ti:n hinnat alkavat 64 990 eurosta ja Stelvio Ti:n 71 990 eurosta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here