Alfa Romeo tuo uuden version vanhasta legendastaan, Giulia GTA — 540 hv

Alfa Romeo saavuttaa tärkeän virstanpylvään tulevana kesänä, sillä merkki täyttää 24. kesäkuuta 110 vuotta.

Yli sadan vuoden aikana Alfa Romeon insinöörit ja suunnittelijat ovat pyrkineet innovaatioihin ja pysyneet uskollisena merkin DNA:lle.

Merkin syntymäpäivien kunniaksi Alfa Romeo yllättää faninsa autolla, joka edustaa brändin alkuperää ja osoittaa kunnioitusta yhdelle Alfa Romeon tunnetuimmista malleista. Kyseessä on legenda, Giulia GTA.

Sarja kirjaimia luo legendaarisen tunnelman: GTA

Lyhenne GTA tulee sanoista Gran Turismo Alleggerita (Alleggerita on italiaa ja tarkoittaa kevennetty).

Giulia GTA syntyi vuonna 1965 Giulia Sprint GTA:na, joka oli parannettu versio urheiluauto Sprint GT:stä.

Giulia Sprint GT:n runko korvattiin identtisellä alumiiniversiolla, jolloin kokonaispaino putosi 950 kilogrammasta 745 kilogrammaan.

Toinen muutos koski 1570 cm3 moottoria, joka tuotti 115 hv tehon. Alfa Romeon kilpatallin teknikot valitsivat sen Touring-luokan vertailuajoneuvoksi ja kehittivät sen saavuttamaan tuon ajan mittapuulla huiman 170 hv:n tehon.

Malli menestyi kilpailuissa välittömästi: kolme peräkkäistä voittoa ”Challenge Europeo Marche” -kilpailussa, kymmeniä voittoja kansallisissa mestaruuskilpailuissa ja satoja yksittäisissä kisoissa kaikkialla maailmassa.

Tapa, jolla Giulia GTA nosti koko tuotevalikoiman urheilullista imagoa, oli merkittävä koko Alfa Romeon mallistolle.

Kuva: Alfa Romeo.

Legenda uudistuu uusilla teknisillä ratkaisuilla

Nyt uuden Giulia GTA:n lanseerauksessa Alfa Romeo ei aio puhua historiastaan eikä halua itselleen syntymäpäivälahjoja.

Sen sijaan se haluaa antaa lahjan kaikille Alfa-harrastajille ja esittelee auton, joka edustaa paluuta Alfa Romeon juurille: suorituskykyä ja aitoa ”Grand Touring” -tyyliä.

Uuden Giulia GTA:n osalta Alfa Romeon insinöörit ovat pyrkineet parantamaan aerodynamiikkaa ja käsiteltävyyttä.

Ennen kaikkea on kuitenkin pyritty vähentämään painoa, aivan kuten vuonna 1965.
Lisäksi aktiivista aerodynamiikkaa tutkittiin ja parannettiin yhteistyössä Formula 1 -talli Sauberin kanssa.

Aerodynamiikkaa parantavat tehtävät on annettu uusille sivuhelmoille, hiilikuidusta valmistetulle takaspoilerille ja erityiselle keulassa sijaitsevalle ilmanhalkojalle.

Integroitu titaaninen Akrapovič -pakoputkisto on myös uusi, samoin kuin 20 tuuman keskilukkopyörät, jotka ovat ensimmäistä kertaa nyt sedan-mallissa.

Käsittelyä suurilla nopeuksilla on parannettu laajentamalla raideleveyttä 50 mm:llä ja kehittämällä jousitusjärjestelmille uudet jouset ja iskunvaimentimet.

Tehokas 2.9 V6 Bi-Turbo moottori on valmistettu kokonaan alumiinista ja pystyy vapauttamaan vakiokokoonpanossaan vähintään 510 hv ja kalibroituna jopa 540 hv:n tehon.

Rajoitettu erä, jokainen auto numeroidaan

Pelkkä teho ei kuitenkaan riitä takaamaan erinomaista suorituskykyä. Auton painon vähentämiseksi on tehty töitä, ja kokonaispaino on vähentynyt 100 kg kevyempien materiaalien ansiosta.

Hiilikuitua on käytetty esimerkiksi vetoakselissa, konepellissä, katossa, etupuskurissa ja takapyörien kaariosissa.

Kevytalumiinia on puolestaan käytetty moottorissa, ovissa ja jousitusjärjestelmissä.
Monia muita komposiittimateriaaleja on käytetty kaikkialla autossa. Esimerkiksi moottoriurheilumaailmasta tuttua Lexan-materiaalia on käytetty sivu- ja takaikkunoiden kehyksissä.

Kehitystyön tuloksena syntyi 1520 kg painava auto. Kun tämä yhdistetään 540 hevosvoimaan, on paino-/tehosuhde tasolla 2,82 kg/hv.

Katso tästä muita Alfa Romeo -juttuja.

Tämä antaa Giulia GTA:lle hyvän suorituskyvyn, sillä sen kiihtyvyys (0-100 km/h) on Launch Control -järjestelmän ansiosta 3,6 sekuntia.

Alfa Romeo Giulia GTA:ta ja sen kaksipaikkaista rataversiota, Giulia GTAm:ää valmistetaan rajoitettu erä, yhteensä 500 kappaletta.

Jokainen auto numeroidaan ja ne ovat valmiita ottamaan paikkansa vuoden 1965 edeltäjänsä rinnalla yhtenä keräilykohteista.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän