Suomalainen pitkän linjan autotoimittaja kutsuttu edustamaan kaikkia Pohjoismaita ja Baltian maita maailman Vuoden Auto -valinnassa!

4.6.2018 16.10

Autoalan huipputoimittajat kaikkialta maailmasta ovat antaneet vuodesta 2004 alkaen yhdelle automallille World Car of the Year -arvonimen. Tästä vuodesta alkaen Suomea ja Pohjoismaita edustaa tuomaristossa Toni Jalovaara.

Maailmassa on kaksi medianäkyvyydeltään kaikista muista erottuvaa Vuoden Auto -valintaa. Vuodesta 1964 alkaen on Euroopassa valittu Car of the Year.

Neljäkymmentä vuotta myöhemmin syntyi World Car Awards (WCA), joka on noussut maailman eniten julkisuutta saavaksi valinnaksi.

Tuomaristossa on 81 jäsentä kaikkialta maailmasta. Eurooppa on edustettuna 32 tuomarin voimalla ja 1.6.2018 alkaen Suomea, Pohjoismaita ja Baltian maita edustaa WCA:ssa Toni Jalovaara.

– Otan nöyränä vastaan tämän kunnian edustaa laajaa maantieteellistä aluetta World Car Awards -valinnassa, Jalovaara toteaa.

– En pidä tätä vain henkilökohtaisena meriittinä, vaan näen kutsun tuomaristoon kansainvälisenä huomionosoituksena suomalaiselle autojournalismille ja -testauksen tasolle.

World Car Awardsin johtaja ja varapuheenjohtaja Mike Rutherford sanoo olevansa iloinen uuden tuomariston jäsenen nimityksestä, joka tuo kokemus autojen testaamisessa äärimmäisissä sääolosuhteissa on merkittävä panos maailmanlaajuiselle tuomaristolle.

– Suomessa ja Pohjoismaissa ajetaan melkein puoli vuotta olosuhteissa, joita ei tunneta suuressa osassa maailmaa.

– World Car Awardsissa meillä on tuomareita, jotka ajavat kuumimmilla ja märimmillä teillä. Nyt Toni Jalovaaran myötä meillä on tuomari, joka jatkuvasti kohtaa lumen, jään, pakkaset ja lyhyen päivän aiheuttamat haasteet.

– Tämän ja muiden syiden takia halusimme Suomen ja Euroopan pohjoisimman osan olevan edustettuna tuomaristossa. Jalovaaran pitkä ja monipuolinen kokemus autoista ja talviolosuhteista tekevät hänestä ihanteellisen ja arvokkaan World Car Awards tuomarin.

Toni Jalovaara

Toni Jalovaara aloitti toimittajan työt freelancerina vuonna 1982 opiskellessaan Helsingin Kauppakorkeakoulussa kauppatieteiden maisteriksi.

Vuonna 1985 hän siirtyi yhdentoista vuoden ajaksi Tekniikan Maailman toimittajaksi, minkä jälkeen oli edessä puolitoista vuotta Moottorin toimituspäällikkönä.

Vuodesta 1998 alkaen Jalovaara on ollut vapaa toimittaja.

Suomalaisten lehtien lisäksi Jalovaaran artikkeleita ja kuvia on julkaistu Eestissä, Irlannissa, Ruotsissa ja Tšekissä. Kirjoittamisen ohella hän on testannut autoja televisiossa Matkamittari- ja Kolmosvaihde-ohjelmissa.

Jalovaara on ollut useaan kertaan Auto- ja liikennetoimittajien hallituksessa ja yhden kauden yhdistyksen puheenjohtajana. Hän oli liikkeelle paneva voima Vuoden Auto Suomessa -valinnan synnyssä ja vastasi tapahtumasta ensimmäisten kolmen vuoden ajan.

Jalovaara osallistui viiden vuoden ajan Car of the Year -valintaan oleellisena osana liittyvän Tannistestin (Tanskassa) järjestelyihin.

World Car Awards

World Car Awards perustettiin vuonna 2004 täydentämään muita Vuoden Auto -valintoja, ei kilpailemaan niiden kanssa. Valinnasta vastaa voittoa tuottamaton, autoalasta täysin riippumaton yhdistys.

Pääsarjana on World Car of the Year, minkä lisäksi valitaan World Luxury Car, World Performance Car, World Urban Car, World Car Design of the Year ja World Green Car.

World Car Awards 2019 on järjestyksessään viidestoista ja tie voittajien julistamiseen alkaa lokakuun alussa Pariisin autonäyttelyssä, jolloin kuuden sarjan ehdokkaat julkistetaan.
Ensimmäinen välietappi on vuoden lopulla Los Angelesissa, missä valtaosa ehdokkaista kootaan tuomariston testattavaksi.

Maaliskuussa 2019 Geneven autonäyttelyssä paljastetaan, mitkä kolme ehdokasta ovat kussakin sarjassa loppusuoralla.

Jännitys kohoaa huippuunsa keskiviikkona 17.4.2019 New Yorkin autonäyttelyssä, jolloin voittajat palkitaan.

Linkki World Car Awards sivustolle: http://www.wcoty.com/web/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here