Vuoden tärkein autoalan vaikuttaja on PSA:n pääjohtaja Carlos Tavares

Carlos Tavares. Kuva: WCA.

Vuoden tärkeimmäksi autoalan vaikuttajaksi eli 2020 World Car Personiksi on valittu Carlos Tavares.

Hänet valittiin merkittävimmäksi ja eniten autoalan kehitystä edistäneeksi henkilöksi viiden ehdokkaan joukosta. Tällaisia vaikuttajia voivat autonvalmistajien johtajien lisäksi olla pääinsinöörit, muotoilijat ja muut vastaavat henkilöt.

PSA Groupin pääjohtaja Carlos Tavares on nostanut edustamansa konsernin merkitystä automaailmassa ja tehnyt eri merkeistä tärkeämpiä luoden niille oman profiilin. Hyvä esimerkki menestyksellisestä kehitystyöstä on Peugeot 208:n viikko sitten saama Car of the Year 2020 -palkinto.

Tavaresin johdolla PSA Group osti Opel/Vauxhallin itselleen yhdysvaltalaiselta General Motorsilta. Sen jälkeen uusi omistaja on muuttanut Opel/Vauxhallin ennätysajassa voittoa tuottavaksi autonvalmistajaksi.

Viimeisin edistysaskel on Tavaresin aikaansaama kahden suuren konsernin yhdistyminen, kun PSA Group ja FCA muodostavat yhdessä maailman neljänneksi suurimman autokonsernin.

Erityiseksi tuon liikkeen tekee se, että PSA Group onnistui kahden yhtiön liittämisessä vain vähän sen jälkeen, kun Renault Nissan Allianssi epäonnistui vastaavissa neuvotteluissa.

World Car Awards (WCA) -tuomaristossa on 86 jäsentä kaikkialta maailmasta ja Suomea sekä Pohjoismaita siinä edustaa Toni Jalovaara.

World Car Person 2020 -palkinto oli tarkoitus ojentaa henkilökohtaisesti Carlos Tavaresille huhtikuun 8. päivänä New Yorkin autonäyttelyssä, jonka kanssa WCA järjestettävän palkintogaalan oli määrä olla viidestoista.

Näyttely on kuitenkin päätetty siirtää koronaviruksen takia elokuulle.

Aiemmin World Car Person of the Year palkinnon ovat saaneet Håkan Samuelsson, Volvo Car Groupin pääjohtaja (2018) sekä postuumisti Sergio Marchionne, FCA:n ja Ferrarin pääjohtaja (2019).

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here