Hyundai Ioniq 5 -mallille kolme World Car Awards -palkintoa!

Täyssähköinen Hyundai Ioniq 5 palkittiin New Yorkin kansainvälisessä autonäyttelyssä World Car Awards -kilpailussa kaikissa kolmessa kategoriassa, joissa se oli ehdolla.

World Car Awardsit jaettiin perinteiseen tapaan Jacob Javit Centerissä New Yorkin autonäyttelyn yhteydessä. Kahden vuoden tauon jälkeen nyt päästiin virtuaalisesta palkintojenjaosta aitoon tapahtumaan.

Päästäkseen kilpailukategoriaan ehtoina oli se, että automallia valmistetaan vuosittain vähintään 10 000 kappaletta, se on hinnoiteltu päämarkkina-alueilla luksustason alapuolelle ja sitä myydään vähintään kahdella markkina-alueella kahdessa maanosassa 1.1.2021 – 30.3.2022 välisenä aikana.

Maailman paras auto eli World Car Awards valitaan kuudessa sarjassa.

Ensimmäisenä paljastettiin perinteiden mukaisesti World Car Design of the Year, josta olivat kilpailemassa Audi e-tron GT, Hyundai Ioni 5 ja Kia EV6.

Voittajaksi valittiin Hyundai Ioniq 5, joka korosti mainiosti World Car Person of the Year -palkinnon saaneen Hyundai Groupin muotoilujohtaja Luc Donckerwolken merkitystä.

World Urban Car of the Year on entistä ajankohtaisempi taajama-asumisen lisääntyessä kaikkialla maailmassa. Parhaan kaupunkiauton tittelistä lähtivät kilpailemaan Opel Mokka, Toyota Yaris Cross ja Volkswagen Taigun, joista voittajaksi valittiin Toyota Yaris Cross.

Suorituskykyä ja upeaa ajettavuutta ei ole kuitenkaan unohdettu, mistä kertoo World Performance Car of the Year -valinta. Tässäkin luokassa oli mukana sähköauto, sillä loppusuoralle kiisivät Audi e-tron GT, BMW M3/M4 ja Toyota GR86 / Subaru BRZ. Ensimmäisenä ruutulipulle ehti Audi e-tron GT, joka siis julistettiin voittajaksi.

Ylellisyyteen sähkömoottori sopii mainiosti. World Luxury Car of the Year sarjassa voitosta kilpailivat BMW iX, Genesis GV70 ja Mercedes-Benz EQS. Kaksi niistä on sähköautoja ja myös Genesis tulee tänä vuonna saataville sähkömoottorisena. Edustusautojen luokan voiton otti Mercedes-Benz EQS, joten Mercedes-Benz sai voiton toisena peräkkäisenä vuonna, sillä vuosi sitten ykköseksi nostettiin sen valmistama S-sarja.

Uutena sarjana World Car Awardseissa on tänä vuonna World Electric Car of the Year, jossa pohdittiin Audi e-tron GT:n, Hyundai Ioniq 5:n ja Mercedes-Benz EQS:n keskinäistä paremmuuutta. Voittajaksi nousi uudessa kategoriassa Hyundai Ioniq 5.

Tärkein sarja on World Car of the Year. Kaikista vuoden aikana esitellyistä 28 ehdokaskriteerit täyttäneestä uutuudesta valittiin ensimmäisellä kierroksella jatkoon kymmenen parasta. Niistä tuomaristo äänesti kolme parasta kilpailemaan voitosta. Voittaja ja Vuoden Auto maailmassa 2022 on Hyundai Ioniq 5.

Vuosittain järjestettävän World Car Awardsin tuomaristo nimesi helmikuussa Hyundai Motor Groupin luovan johtajan Luc Donckerwolken autoalan vuoden 2022 henkilöksi (World Car Person of the Year) merkittävästä myötävaikutuksesta ja näkemyksistä uusien automallien, sisältäen myös Ioniq 5:n, kehittämisessä.

World Car Awards -tuomaristossa on 102 jäsentä kaikkialta maailmasta ja Suomea sekä Pohjoismaita heidän joukossaan edustaa Toni Jalovaara, jonka mielestä tämän vuoden voittajat kertovat painavalla tavalla sähköautojen murroksesta kaikkialla maailmassa.

– Maailman tärkeimmän uuden automallin voittaja valittiin kolmesta sähköautosta ja viisi kuuden eri luokan voittajista oli sähköautoja. Hyundaille vuosi oli upea, sillä se teki hattutempun Ioniq 5:llään, Jalovaara toteaa.

Katso tästä muita World Car Awards -juttuja.

World Car Awards 2022 -voittajat

World Car of the Year
Hyundai Ioniq 5

World Electric Vehicle of the Year
Hyundai Ioniq 5

World Urban Car
Toyota Yaris Cross

World Luxury Car
Mercedes-Benz EQS

World Performance Car
Audi e-tron GT

World Car Design of the Year
Hyundai Ioniq 5

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here