St1-yhtiön yritysasiakkaat voivat kompensoida ostamiensa polttonesteiden hiilidioksidipäästöt

St1 tarjoaa ensimmäisenä energiayhtiönä ja polttonesteiden jakelijana asiakkailleen mahdollisuuden kompensoida liikenteen hiilidioksidipäästöjä yhteistyössä suomalaisen, voittoa tavoittelemattoman Compensate-säätiön kanssa.

Palvelu tarjotaan ensimmäiseksi yhtiön St1- ja Shell-yrityskorttiasiakkaille, jotka voivat kompensoida ostamiensa polttonesteiden hiilidioksidipäästöt kuukausittain laskutettavalla kompensointimaksulla.

Compensate-mallissa kompensaatiomaksu lasketaan öljynporauksesta sekä polttonesteiden jalostuksesta, kuljetuksista ja käytöstä aiheutuvista hiilidioksidipäästöistä, joka on esimerkiksi dieselin osalta 5,57 senttiä litralta.

Kompensaatiomaksut tilitetään lyhentämättöminä Compensate-säätiölle, joka käyttää ne täysimääräisesti tehokkaimpiin hiilidioksidia ilmakehästä poistaviin metsittämishankkeisiin.

Ilmastonmuutoksen hillintä edellyttää, että päästöjä on vähennettävä mahdollisimman paljon kustannustehokkain keinoin ja lisäksi ilmakehässä jo olevaa hiilidioksidia on poistettava suuressa mittakaavassa.

Merkittäviä keinoja ilmaston lämpenemisen torjumiseksi ovat kestävän hiilikierron luominen synteettisiä polttoaineita kehittämällä sekä hiilen sitominen maaperään luomalla hiilinieluja.

Metsittäminen ja olemassa olevien metsien suojelu ovatkin heti saatavilla olevia ja kustannustehokkaita tapoja luoda hiilinieluja sitomaan ilmakehästä hiilidioksidia globaalissa mittakaavassa.

Kulutuksen kompensointi ohjaa vastuullisiin valintoihin

Kompensointi on tehokas keino ohjata varoja hiilinielujen vahvistamiseen. Liitettynä suoraan hyödykkeen tai palvelun ostoon, se tekee niiden ilmastovaikutukset näkyväksi ja helpottaa asiakkaita tekemään kestävämpiä valintoja arjessa.

Päästöjen kompensointi Compensate-mallilla on läpinäkyvää ja jäljitettävää. Compensate-säätiö toimittaa säännöllisesti kompensoinnista raportit, joissa kerrotaan sertifioidut kompensoinnin kohteet ja sidotut hiilidioksidimäärät.

Autotoday 10 vuotta sitten: ”Nyt voit itse kompensoida autoilun hiilidioksidipäästöt”

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here