Volkswagenilla ohjelmisto-ongelmia uudessa Golfissa ja ID.3-mallissa

Teknikens Värld -lehti kertoo Volkswagenilla olevan ongelmia uuden Golfin ja ID.3-auton ohjelmistoissa.

Nyt Volkswagen on perustanut uuden divisioonan, johon kaikki ohjelmoijat on siirretty. Uudessa divisioonassa työskentelevät jatkossa kaikki ohjelmoijat riippumatta ohjelmoivatko he akkujen ohjausohjelmia, turvallisuustekniikka tai auton multimediajärjestelmiä.

Jutun mukaan tällä ratkaisulla tavoitellaan tehokkaampaa toimintaa. Tämä divisioona odotetaan työllistävän viidessä vuodessa 10 000 henkilöä.

Lehden mukaan ongelmia ohjelmistoissa esiintyi jo uuden Golfin julkistuksen yhteydessä. Ongelmia on nyt myös sähköauton ID.3:n ohjelmistoissa. Ongelmat vaikuttavat peräti 20 000:een ID.3-autoon.

Jutun mukaan Volkswagen on nyt päättänyt valmistaa ID.3-autot valmiiksi ilman lopullista ohjelmistoa. Ohjelmisto laitetaan kuntoon auton valmistumisen jälkeen ennen toimitusta asiakkaille.

Teknikens Värld -lehden mukaan uudessa Golfissa on noin 100 miljoonaa riviä ohjelmakoodia. Se on kymmenen kertaa enemmän kuin vastaavassa autossa kymmenen vuotta sitten.

ID.3 on hyvin tärkeä auto Volkswagenille, jotta yhtiö pääsee EU:n vaatiman 95 gramman päästörajan alle. Volkswagenin toimitusjohtajan Herbert Diessin mukaan ID.3-mallin lanseeraus pitää onnistua ongelmitta kevään ja kesän aikana, jotta yhtiö säästyy EU:n huimilta sakoilta.

Tästä syystä on äärimmäisen tärkeätä VW:lle, että ohjelmisto-ongelma saadaan korjattua.

ID.3-auton valmistus alkoi marraskuussa, mutta nyt valmiit autot pysäköidään odottamaan uutta ohjelmistoa.

Volkswagenin tavoitteena on valmistaa 100 000:tta ID.3-autoa tämän vuoden aikana, todetaan Teknikens Världin jutussa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here