Rekisteröinti: Koronapandemia ei vielä koko voimallaan iskenyt huhtikuun rekisteröintitilastoihin!

Kuva: Clas von Bell.

Koronavirusepidemian aiheuttama poikkeustilanne vähentää ensirekisteröintejä muutaman kuukauden viiveellä, sillä vielä huhtikuussa rekisteröitiin pääosin 2–4 kuukautta sitten tilattuja autoa.

– Uudet ensirekisteröinnit lähes puolittuvat lähikuukausien aikana, sillä uusien autojen asiakastilaukset ovat viime viikkojen aikana olleet alempana kuin kertaakaan 2000-luvulla, sanoo Autotuojat ja -teollisuus ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio.

– Rekisteröinneissä pohjakosketus nähtäneen vasta loppukesällä, kun kilpiin menee poikkeuksellisen matalaa kevään tilauskantaa, jatkaa Autoalan Keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Rissa.

Huhtikuun aikana rekisteröitiin 5 981 uutta henkilöautoa, joka on 38,6 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2019 huhtikuussa.

Uusia henkilöautoja on vuoden alusta laskien rekisteröity 34 252, joka on 11,8 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Myös käytettyjen autojen kauppa oli selvässä laskusuunnassa – käytettyjä henkilöautoja myytiin huhtikuussa 42 652, joka on 18,5 prosenttia viime vuoden huhtikuuta vähemmän.

Pakettiautoja ensirekisteröitiin huhtikuussa 970. Määrä on 29,1 prosenttia pienempi kuin viime vuoden huhtikuussa.

Tänä vuonna on ensirekisteröity 4 483 pakettiautoa, mikä on 15,4 prosenttia viime vuoden tammi-huhtikuuta vähemmän.

Huhtikuussa uusia kuorma-autoja rekisteröitiin 287, joka on 19,4 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden huhtikuussa.

Alkuvuoden aikana on ensirekisteröity 1 275 kuorma-autoa, joka on 5,2 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Yli 16 tonnin kuorma-autoja on alkuvuonna rekisteröity 906, mikä on 6,0 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Katso tästä muita rekisteröintijuttuja.

Keskikokoisia 6–16 tonnin kuorma-autoja alkuvuonna ensirekisteröity 86, joka on 10,4 prosenttia viime vuotta vähemmän.

Alle 6 tonnin kuorma-autoja ensirekisteröitiin tammi-huhtikuussa 283 eli lähes saman verran kuin viime vuoden alkukuukausina.

Linja-autoja on tammi-huhtikuussa ensirekisteröity 67. Määrä on 33,0 prosenttia viime vuoden alkua alempi.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here