Rekisteröinti: Marraskuu oli hyvä kuukausi pakettiautokaupalle

Marraskuussa ensirekisteröitiin 6 391 uutta henkilöautoa, mikä on 4,3 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden marraskuussa. Tänä vuonna uusia henkilöautoja on ensirekisteröity yhteensä 75 510, joka jää 17,9 prosenttia viime vuoden vastaavan ajankohdan lukemista.

Rekisteröintejä ovat kesän 2021 jälkeen vähentäneet komponenttipula sekä autotuotannon ja logistiikan pullonkaulat. Uusien autojen tilauskanta on edelleen moninkertainen normaaliin marraskuun tasoonsa nähden.

Käytettyjen henkilöautojen kauppaa käytiin marraskuussa 9,7 prosenttia viime vuoden marraskuuta verkkaisemmin. Kuluvana vuonna käytetyn auton kaupassa on jääty 11,2 prosenttia viime tammi-marraskuun luvuista.

Uusia pakettiautoja rekisteröitiin marraskuussa 945, joka on 4,1 prosenttia enemmän kuin viime vuoden marraskuussa. Pakettiautoja on ensirekisteröity tänä vuonna 10 131. Rekisteröinnit ovat kuluvan vuoden aikana jääneet 15,2 prosenttia viime vuoden tammi-marraskuun lukemia alemmas.

Rekisteröinti: Lokakuussa rekisteröitiin selvästi vähemmän henkilöautoja kuin vuosi sitten

Henkilö- ja pakettiautojen sähköistyminen näkyy tasaisena kasvuna kuluvan vuoden rekisteröintitilastoissa. Tänä vuonna rekisteröidyistä henkilöautoista noin 37 prosenttia on ollut ladattavia. Kuluvan vuoden rekisteröinneistä 16,8 prosenttia on ollut täyssähköautoja ja 19,9 prosenttia ladattavia hybridejä.

Loppuvuoden aikana sähköautojen osuus on ollut kasvussa – marraskuussa noin 46 prosenttia ensirekisteröidyistä autoista oli ladattavia, täyssähköautojen osuus oli 24,8 prosenttia ja ladattavien hybridien 21,3 prosenttia.

– Sähköistyminen etenee ripeästi erityisesti työsuhdeautokannassa. Tänä vuonna rekisteröidyistä työsuhdeautoista noin puolet on ollut ladattavia. Täyssähköautojen osuus on hieman alle viidennes, kertoo toimitusjohtaja Pekka Rissa Autoalan Keskusliitosta.

Marraskuussa rekisteröitiin 290 uutta kuorma-autoa, mikä on 5,5 prosenttia enemmän kuin viime vuoden marraskuussa. Kuorma-autojen rekisteröinnit ovat kuluvan vuoden aikana jääneet 6,4 prosenttia viime vuoden vastaavan ajankohdan lukemista. Raskaita vähintään 16 tonnin kuorma-autoja on tänä vuonna rekisteröity 2 240, joka on 0,4 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Näitä autoja ruotsalaiset suosivat — kärkikymmenikössä puolet eri malleja kuin Suomessa!

Rekisteröinti: Uusien autojen rekisteröinnit vielä alavireisiä, mutta komponenttipulan syvin alho on ohitettu

// Tilaa tästä Autotodayn uutiskirje //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän