Autoalan Keskusliiton uusi toimitusjohtaja aloittaa huhtikuussa

Autoalan Keskusliitto ry:n (AKL) uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty VTM, MBA Tero Lausala. Lausala toimii tällä hetkellä Suomalaisen Työn Liitto ry:n ja Avainlippu Oy:n toimitusjohtajana. Hän aloittaa AKL:n toimitusjohtajana huhtikuussa 2023, kun nykyinen toimitusjohtaja Pekka Rissa jää suunnitellusti eläkkeelle.

– Autoalalla ollaan tilanteessa, jossa koronasta on selvitty, mutta alan toimintaa vaikeuttavat monet muut haasteet mm. energiakriisi, korkea inflaatio ja nousevat korot – unohtamatta jo koronan aikana alkanutta puolijohdepulaa, sanoo AKL:n hallituksen puheenjohtaja Marjukka Sirén.

Tuleva toimitusjohtaja Tero Lausala tiedostaa alan haasteet, mutta näkee myös mahdollisuudet liiketoiminnan kehittämiseksi.

– Autoalalla on mahdollisuus tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi autojen sähköistymisen ja latausinfrastruktuurin rakentamisen kautta. Autoalalla on merkittävä vaikutus suomalaisten hyvinvointiin. Ala on heti päivittäistavaran jälkeen suurin kaupan toimiala Suomessa ja alan yritykset työllistävät yli 50 000 ihmistä, tuottaen myös verotuloja yhteiskunnalle, pohtii Lausala.

– Autoala tarvitsee oman vastuullisuusohjelmansa, kun EU:n ja asiakkaidenkin vaatimukset kasvavat. Lisäksi alan vetovoimaa työnantajana tulee parantaa, jatkaa Lausala.

– Pekka Rissa on toiminut erittäin ansiokkaasti AKL:n toimitusjohtajana viimeiset 13 vuotta. Hänellä on takanaan pitkä ja menestyksekäs ura. Ala on ollut erilaisten muutosten ja myllerrysten keskellä monesti näiden vuosien aikana, ja Pekka on luotsannut liittoa ja autoalaa hyvin ja ammattitaitoisesti, toteaa Marjukka Sirén.

Kiinnostaako auto ja liikenne? Tilaa tästä Autotodayn uutiskirje!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän