Käytettyjen autojen kauppa piristyi tammikuussa

Käytettyjen henkilöautojen kauppa on tammikuun aikana vilkastunut selvästi syksyyn ja alkutalveen verrattuna. Autoliikkeissä tehtyjen käytettyjen autojen kauppa vilkastui tammikuussa noin 4,0 prosentilla viime tammikuuhun verrattuna. Autoliikkeiden vaihtoautovarastot ovat tammikuussa hieman pienentyneet.

– Käytettyjen autojen kaupan käänne ennakoi kuluttajien luottamuksen hienoista paranemista, sillä talouden näkymät ovat hieman syksyä ja alkutalvea valoisammat. Vaihtoautojen kysyntä reagoi kulutustottumusten muutoksiin uuden auton kauppaa nopeammin, kertoo toimitusjohtaja Pekka Rissa Autoalan Keskusliitosta.

Autoliikkeiden tammikuussa myymistä käytetyistä autoista noin puolet oli bensiiniautoja ja noin kolmannes dieselautoja. Ladattavien autojen osuus oli noin 9 prosenttia.

Osuudet ovat olleet samaa suuruusluokkaa koko viime vuoden ajan. Hybridiautojen ja ladattavien autojen osuus on ollut kasvusuunnassa, sillä niiden osuus autokannasta on kasvanut.

Autoliikkeissä myydään pääosin alle 10-vuotiaita autoja ja myös autoliikkeiden käytettyjen autojen kaupassa käyttövoimaosuudet vastaavat näin ollen melko tarkalleen alle 10-vuotiaiden autojen käyttövoimajakaumaa.

Kiinnostaako autot ja liikenne? Tilaa tästä Autotodayn uutiskirje!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän