Rallicross: Niclas Grönholm ei onnistunut MM-sarjan Latvian kisassa

Rallicrossin MM-sarjan toinen ja kolmas osakilpailu on ajettu Riiassa Latviassa. CE Dealer Teamin Niclas Grönholm joutui keskeyttämään ensimmäisen osakilpailun semifinaaliin, mutta ajoi toisen osakilpailun finaalissa viidenneksi. Kolmen osakilpailun jälkeen Grönholm jatkaa MM-sarjan yhteispisteissä viidentenä.

Niclas Grönholm tiimeineen otti edistysaskeleita sarjan avausosakilpailusta Norjasta, vaikka tulos ei vielä ollut sellainen, jota tiimi Latvian MM-osakilpailuista lähti hakemaan.

Tiimi oli löytänyt suomalaiskuljettajan PWR RX1e-täyssähköautoon lisää vauhtia, ja se näkyi radalla.

Latviassa ajettujen MM-osakilpailujen kaava noudatti harmittavasti jo Norjassa nähtyä kaavaa: lauantaina ajettu ensimmäinen osakilpailu päättyi kolariin ja ohjausvarren katkeamiseen semifinaalissa, kun sunnuntaina ajetussa toisessa MM-osakilpailussa Grönholm ajoi finaaliin, jossa sijoittui viidenneksi.

Katso tästä muita juttuja rallicrossin MM-sarjasta.

– Olemme edelleenkin kierrosajoissa perässä, mutta esimerkiksi fiilis autoomme parani koko viikonlopun ajan. Erot kierrosajoissa olivat pienempiä kuin Norjassa ja tänään finaalissa vauhtimme oli ihan samalla viivalla ja linjassa muidenkin kanssa. Finaalin viitosruudusta ei vain voi ihmeitä ajaa, Grönholm muistutti.

– Menin jo finaalin toisella kierroksella jokerilenkille, jolla sain hieman etua. Harmikseni toinen Hansenin veljeksistä jäi eteeni, ja hänestä en vain ohi enää päässyt, Grönholm kertasi finaaliaan.

– Ylös ja alas meininkiä meillä on yhä, ja pienet tekniset murheet siihen väliin hidastivat kehitystyötämme. Niin sanotusti valoa löytyy jo tunnelin päästä. Monen asian kanssa kamppailemme yhä ja tulemme kamppailemaan jatkossakin, mutta uskon, että tiimin sisällä me kaikki olemme samalla sivulla ja tiedämme ne ongelmat, joita jatkossa pitää parantaa. Kyllä tämä tästä, Grönholm totesi.

Rallicrossin MM-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua 17.–18. syyskuuta Montalegren radalla Portugalissa, jossa kilpaillaan sarjan kaksi seuraavaa MM-osakilpailua.

FIA World RX, RX1e-luokka, Riika 1, Latvia:
1. Johan Kristoffersson (S) Volkswagen RX1e 4:10.054
2. Kevin Hansen (S) Peugeot 208 + 2.082
3. Timmy Hansen (S) Peugeot 208 RX1e + 2.748
….
7. Niclas Grönholm (FIN) PWR RX1e

FIA World RX, RX1e-luokka, Riika 2, Latvia:
1. Johan Kristoffersson (S) Volkswagen RX1e 4:19.030
2. Kevin Hansen (S) Peugeot 208 + 0.285
3. Ole Christian Veiby (N) Volkswagen RX1 e + 1.657
4. Timmy Hansen (S) Peugeot 208 RX1e + 2.139
5. Niclas Grönholm (FIN) PWR RX1e + 2.567

MM-pistetilanne 3/11 osakilpailua
1. Johan Kristoffersson (S) 60
2. Kevin Hansen (S) 41
3. Timmy Hansen (S) 41
4. Ole Christian Veiby (N) 38
5. Niclas Grönholm (FIN) 31
6. Gustav Bergström (S) 31
7. Klara Andersson (S) 29
8. Rene Münnich (GER) 26

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän