Rallicross: Riku Tahko oli ykkönen Botniaringin helteessä

Rallicrossin SM-sarjan kolmas osakilpailu ajettiin polttavan helteisessä kelissä Jurvan Botniaringillä.

Yleisöä yli +30 asteen lämpötila helli läpi päivän, mutta kuljettajille kilpailu oli erittäin rankka, auton sisälämpötilan noustessa jopa yli +70 asteeseen.

SuperCar-luokassa päivän nimi oli Riku Tahko. Mies nappasi isoimman mahdollisen pistepotin ajamalla voittoon alkuerissä, semifinaalissa sekä superjännittävässä finaalistartissa. Tahko oli nopein jo eilisissä vapaissa harjoituksissa, joten viikonloppu oli Mini-kuljettajalle täyden kympin suoritus.

Voitto oli Tahkolle suuri helpotus, sillä viime kaudella SM-pronssi irtosi ilman ainuttakaan osakilpailuvoittoa.

– Täytyy sanoa, että tähän kiteytyy kyllä aika paljon enemmän kuin pelkästään se viime vuoden pronssikausi. Nyt vilisee mielessä noi Ralli SM -vuodet jo sieltä -09 vuodesta lähtien. Silloin pystyttiin ajamaan sarjassa hyvin ja voittamaan SM-mitali, mutta voitto jäi pahimmillaan kuuden sekunnin päähän. Tämä on valtava helpotus, vihdoin ja viimein se sieltä tuli. Nyt kaikki natsasi niin kuin piti, Tahko huokaa tyytyväisenä.

Toiseksi ajoi Juha Rytkönen ja kolmas oli ensimmäisen SM-osakilpailunsa tällä kaudella ajanut Ari Perkiömäki.

SRC-luokka jatkui tuttuun tapaan Henri Haapamäen komennossa. ”Henkka” saalisti jo kolmannen kerran tällä kaudella täydet 30 pistettä, ja sarjajohto venähti jo 25 pisteeseen. Toisen sijalle täräytti Jussi Klemola ja kolmanneksi ajoi Christian Jensen.

– Päivä oli täydellinen, ei voi antaa pienintäkään moitetta huollolle, autolle tai kuskille. Täysin suunnitelman mukaan meni, kertoo Haapamäki.

Tällä kaudella tasaisinta vääntöä on nähty pienten kaksivetoisten Autokrossi-luokassa, joka tarjosi sarjalle jälleen uuden osakilpailuvoittajan.

Jere Tikka käskytti Toyotansa hurjaan iskuun ja pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä rallicross-voittoaan komean taistelun päätteeksi.

Tero Tukiainen oli kuitenkin finaalin voitossa kiinni aina toiseksi viimeiselle kierrokselle asti, kunnes ajovirhe tiputti miehen kolmannelle sijalle. Toiseksi luokassa ajoi Jori Seppälä.

– Kyllä voitto maistuu hyvälle, ei olisi aamulla uskottu. Koko talvi on tehty töitä tämän eteen, ei oikein löydä tässä vaiheessa edes sanoja, Tikka toteaa.

SM-sarja jatkuu 24.-25. elokuuta Kouvolassa, kun Rallicross SM ja RallyX Nordic tuovat Tykkimäelle kansainvälisen tason vauhtiviihdettä.

Rallicross Festival Kouvola tarjoilee kuumia kuskinimiä ja huipputehokkaita SuperCareja sekä RX Academyn tulevaisuuden tähdet Renaulteillaan.

SM-pisteet 3/5 osakilpailun jälkeen

SuperCar

1. Juha Rytkönen 77
2. Joni-Pekka Rajala 68
3. Riku Tahko 67
4. Jere Kalliokoski 57
5. Toni Kuhanen 50

SRC

1. Henri Haapamäki 90
2. Jussi Klemola 65
3. Joni-Pekka Rajala 62
4. Christian Jensen 60
5. Olli Lahti 49

Autokrossi

1. Joni-Pekka Rajala 69
2. Jori Seppälä 67
3. Ville Mikkonen 65
4. Jari Koivistoinen 57
5. Tero Tukiainen 55

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here