Rallicross: Yksi Suomen mestari kruunattiin jo lauantaina Kouvolassa

Rallycross Festival Kouvola polkaistiin lauantaina käyntiin SRC- ja Autokrossi-luokkien osalta.

SRC-luokassa alkukautta on suvereenisti hallinnut Henri Haapamäki, jolla oli mahdollisuus varmistaa toinen peräkkäinen Suomen mestaruus jo ennen kauden päättävää Honkajoen osakilpailua.

SM-pisteissä toista sijaa pitävä Jussi Klemola oli kuitenkin jo heti alkuerissä eri mieltä.
Vaikka Haapamäki nakutteli alkuerissä ja semifinaalissa voittoihin, oli Klemola kuitenkin vahvasti vielä taistelussa mukana ennen finaalia, ajaen alkuerissä toiseksi ja toisessa semifinaalilähdössä voittoon.

Finaaliin startattiin erittäin mielenkiintoisista asetelmista. Haapamäki sai erinomaisen startin, mutta heti ensimmäisessä mutkassa rupesi tapahtumaan.

Klemola rysäytti hurjasta vauhdista ratavalliin, eikä jatkaminen ollut enää mahdollista. Tämä tarkoittikin sitä, että Haapamäen Suomen mestaruus olisi sinetöity miehen ajaessa ruutulipulle ensimmäisenä.

Vaikka kotikisaansa ajava Toni Niemi pääsikin ahdistelemaan ”Henkkaa” vielä aivan viimeisillä kierroksilla, nappasi sastamalainen uransa toisen SRC-luokan Suomen mestaruuden näytöstyyliin jo ennen kauden viimeistä osakilpailua.

– Kyllä on aivan uskomaton fiilis. Luokka oli niin tiukka viime vuonna, että tästä vuodesta odotin vieläkin tiukempaa. Se on iso juttu mulle, että olen pystynyt niin kovan paineen alla ajamaan huippulähtöjä koko ajan, Haapamäki iloitsee.

– Itseäni oikein ihmetyttää, että meillä on tämä kymmenhenkinen tiimi, jonka kanssa olla painettu töitä mielin määrin. Ollaan oikeasti panostettu touhuun tosi paljon, joten tämä on äärimmäisen hieno kiitos koko porukalle ja faniporukalle, tuore Suomen mestari kiittelee.

Niemi oli lopulta finaalin kakkonen, Joni-Pekka Rajala kolmas.

Autokorssissa tasaista

Autokrossi-luokkaa on ajettu läpi kauden erittäin tasaisissa merkeissä. Tästä kertoo jotain se, että kaikissa kolmessa osakilpailussa on päästy juhlimaan eri voittajaa.

Tämä taika ei murtunut vielä tänäänkään, kun Jori Seppälä löysi erinomaisen vauhdin kotiradallaan.

Seppälä keräsi maksimipisteet, ja nousi samalla pistetaulukon kärkipaikalle Rajalan kärsiessä teknisistä murheista ennen finaalia. Seppälälle voitto oli ensimmäinen peräti kahteen vuoteen. Toiseksi ajoi Tero Tukiainen ja kolmas oli Jani Lehtinen.

– Todella hieno ja tärkeä voitto sarjan kannalta, onhan se aina hienoa ajaa voittoon kotikisassa. Tässä on kuitenkin pitkä tauko, että ei ole voittoa tullut, ja nyt noustiin vielä pisteissäkin kärkeen, Seppälä toteaa tyytyväisenä.

Päätösosakilpailuun lähdettäessä luokan SM-pistetaulukko on todella tasainen. Seppälä pitää kärkipaikkaa 97 pisteellä, Rajala hengittää niskaan 9 pisteen päässä ja Jari Koivistoinen on kolmannella sijalla 11 pistettä Rajalan perässä.

SM-mitaleille on kuitenkin tunkua myös kärkikolmikon ulkopuolelta, sillä Ville Mikkonen on neljäntenä, ainoastaan 2 pistettä Koivistoisen perässä ja Tukiainen yhden pisteen päässä viidentenä.

SM-pisteet 4/5 osakilpailun jälkeen

SRC

1. Henri Haapamäki 120
2. Jussi Klemola 88
3. Joni-Pekka Rajala 81
4. Christian Jensen 76
5. Olli Lahti 70

Autokrossi

1. Jori Seppälä 97
2. Joni-Pekka Rajala 88
3. Jari Koivistoinen 77
4. Ville Mikkonen 75
5. Tero Tukiainen 74

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here