Ralli: Junioreilla ja nuorilla edessä kauden toinen osakilpailu

Viime kaudella ensimmäistä kertaa Ralli SM-sarjan yhteydessä ajettiin myös Rallin Suomen Juniorimestaruus- ja Nuorten SM-sarjojen osakilpailut. Sarjat ovat mukana tänä vuonnakin Liedon, Pohjanmaan ja Kokkolan osakilpailussa.

Juniorien ja Nuorten talvikausi käsitti vain yhden osakilpailun, Kouvolassa ajetun SM O.K. Auto -rallin joka ajettiin 6.3.2021. Kouvolan kilpailussa kova lumimyräkkä sotki monilta suunnitellut taktiikat ja haastoi tietysti monella tavalla pysymään olemattomassa puhdistuneessa urassa.

Junioreissa kilpaillaan kaikkiaan neljän eri luokan ajokeilla kun taas Nuorissa kaikki ajavat V1600-luokan kalustolla.

Junioreiden pistejohdossa Länsirannikon Rallin kesäisille hiekkateille starttaa AL-Härmää edustava Riku Koski BMW M3:lla, toisena pisteen päässä on EPUA:n Mika Korvola V1600-luokan Honda Civicillä. Kolmospaikalla kolme pistettä kärjestä on Toyota Starletillaan LakUA:n Juhani Männikkö ja näin koko kärkikolmikko edustaa Pohjanmaata, etelästä pohjoiseen.

Nuorissa pistekärkenä on vastikään 16 vuotta täyttänyt KorUA:n Jooa Iivari Ford Fiestallaan. Korpilahden nuoren tähden takana neljän pisteen päässä vaanii HuuhaUA:n Tuukka Kauppinen Honda Civicillä, joka täyttää 15 vuotta tulevana syksynä. Korpilahdelta ja Laukaan Äijälästä tulevan kärkikaksikon takana kolmantena on LakUA:n 17-vuotias Jäälistä kotoisin oleva Veeti Pulkkinen Ford Fiestalla, hänellä piste-eroa kärkeen on seitsemän pistettä.

Rallin Suomen Juniorimestaruus- sekä Nuorten SM-sarjojen kesäkauden kilpailukalenteri

28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
28.8. Askolan Granit -Ralli, Kerava
25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here