Maailman ensimmäiset kolmiulotteiset puupaneelit uudessa Bentley Flying Spur -mallissa

Uuden Bentley Flying Spur -mallin takaoviin on nyt saatavilla ainutlaatuinen kolmiulotteinen puuverhoilu. Huomion herättävä kolmiulotteinen timanttikuviointi on tehty suoraan puupintaan ja se on autoalalla ensimmäinen laatuaan.

Uusi viimeistelyvaihtoehto on yksi Bentley Mulliner -valikoiman ainutlaatuisista puuviimeistelyistä. Nykyaikainen luksusdesign tuo pintoihin hienostuneen ja käsinkosketeltavan kauniin aidon puupinnan.

Kuva: Bentley.

Jokainen paneeli on työstetty käsin yhdestä vastuullisesti kasvatetun amerikkalaisen pähkinä- tai kirsikkapuun kappaleesta, perinteisten käsityötaitojen ja modernin teknologian harmonisella yhteistyöllä.

3D-koneistetun puun konsepti esiteltiin ensimmäisen kerran Geneven autonäyttelyssä vuonna 2015 Bentleyn EXP 10 Speed 6 -konseptiautossa, ja se herätti jo tuolloin huomiota.
Erottuva viimeistely sai inspiraationsa Bentleyn Mulliner Driving Specification -sisustussarjan timanttikuvioiduista nahkaviimeistelyistä. Kolmiulotteisen puupinnan tuotekehitys vei asiantuntijoilta 18 kuukautta, minkä jälkeen Bentley Mulliner -viimeistelyosasto pystyi toteuttamaan monimutkaisen konseptin.

Autojen kojelaudan ja koristelistojen puuosat valmistetaan yleensä ohuista puuviiluista, mutta Bentleyn kolmiulotteiset puuosat on työstetty yhdestä puukappaleesta.

Hienopuusepät valmistavat kolmiulotteiset pinnat moniakselisella työstökoneella hiustakin suuremmalla tarkkuudella – toleranssi on vain 0,1 mm. Sen jälkeen leikkaukset viimeistellään vielä käsin täydellisen tuloksen saavuttamiseksi.

Kuva: Bentley.

Tämän jälkeen pintaan levitetään lakka, joka korostaa ja säilyttää puun todellisen värin ja hehkun sekä tekee pinnasta hienostuneen ja luonnollisen näköisen.

Puuosan takapinta on koneistettu sopimaan tarkasti ovipaneelin valualumiiniseen tukirakenteeseen. Puupinta kiinnitetään ensin alumiinirakenteeseen ja esille jäävä pinta koneistetaan lopulliseen muotoonsa vasta sen jälkeen.

Korkealaatuinen ja vastuullisesti tuotettu puu

Bentleyn käyttämä pähkinä- ja kirsikkapuu ovat peräisin Pohjois-Amerikan vastuullisesti kasvatetuista jalopuumetsistä.

Bentley valitsee käyttöönsä vain laadukkainta, pihkatonta ja oksatonta sahatavaraa, josta voidaan valmistaa huippuvarustellun Flying Spur -matkustamon tyyliin sopivat pinnat.
Työstettäväksi valitaan vain puuta, jossa on kaunis, luonnollinen syykuvio, tasainen pinta ja miellyttävän lämpimät sävyt.

Amerikkalainen pähkinäpuu ja amerikkalainen kirsikkapuu eli kiiltotuomi ovat suosittuja viljelypuita Pohjois-Amerikassa, joten tarjolla on runsaasti kestävästi tuotettua puutavaraa.

Kiiltotuomiviljelmien vuotuinen kasvu on yli seitsemän miljoonaa kuutiometriä ja pähkinäpuun kasvu kolme miljoonaa kuutiota.

Katso tästä muita juttuja Bentley Flying Spur -mallista.

Amerikkalainen pähkinäpuu on yksi maailmanmarkkinoiden halutuimmista puulajeista. Se on eurooppalaista pähkinäpuuta tummempi ja vankka, kova ja tiheydeltään suuri.
Amerikkalaista kirsikkapuuta arvostetaan huonekaluissa ja sisustusesineissä, puun väri vaihtelee tummanpunaisesta punaruskeaan.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here