Nyt Bentley-mallistoon on tarjolla tweed-sisustus

Neli- ja kaksiovisiin Bentley Grand Tourer -malleihin on nyt saatavilla neljä klassisen brittiläistä tweed-vaihtoehtoa.

Bentley Mulliner – Bentleyn räätälöintiosasto tuo tarjolle peribrittiläisen tweed-viimeistelyn autojen oviverhoiluun. Tweed laajentaa valinnanvaraa Flying Spur-, Continental GT- ja Bentayga-mallien varustelussa.

Kuva: Bentley.

Tweed-vaihtoehto tarjoaa asiakkaalle mahdollisuuden valita entistä ainutlaatuisempi viimeistely autonsa sisätiloihin. Neljä erilaista tweed-kuosia on valittu täydentämään sisustuksen nahkapintojen värien luonnollista harmoniaa.

Englantilaisen entisen kylpyläkaupunki Gheltenhamin mukaan nimetty ja sen vehreistä alueista muistuttava kuosi tarjoaa perinteisemmän vaihtoehdon, kun taas Glen Plaid-Tolsta Beach, joka on saanut nimensä karujen Ulko-Hebridien rannoilta, luo vakuuttavaa ulkoasua rohkealla ruutukuvioinnillaan.

Kuva: Bentley.

Charcoal ja Sand Herringbone tarjoavat hienostuneemman ja nykyaikaisemman vaihtoehdon täydentämään niin tummaa kuin vaaleaakin sisustusta.

Ympäristöystävällinen tuotanto

Bentleyn Grand Tourer -malleissa käyttämä tweed on peräisin maailmankuulusta Lovat Mill-kutomosta. Viehättävässä Skotlannin Hawickissa sijaitsevassa kutomossa ollaan äärimmäisen tarkkoja siitä, että sen tweedit tuotetaan mahdollisimman eettisesti ja ympäristöystävällisesti.

Lovat Millin tuotantolaitos on “kuiva” ja sillä ei ole mitään haitallisia vaikutuksia paikalliseen luontoon. Siellä ei käytetä vaarallisia teollisuuskemikaaleja (kuten AZO-värejä) ja kankaat kudotaan ”ympäristötietoisilla” monipuolisilla tarttujakutomakoneilla.

Kuva: Bentley.

Tehtaan hiilijalanjälki pystytään minimoimaan vähäisten päästöjen sekä paikallisen, 90-prosenttisesti uusiutuvalla energialla tuotetun sähkön ansiosta. Hiilijalanjälkeä pienentää myös se, että merkittävä osa taitavista työntekijöistä asuu lähialueella, kävelymatkan päässä.

Bentley Mulliner Personal Commissioning Guide

Uudet tweed-vaihtoehdot esitellään Mullinerin Personal Commissioning -oppaan viimeisimmän version kattavassa räätälöintivalikoimassa.

Opas kattaa laajan valikoiman vaihtoehtoja, joilla Mullinerin työntekijät voivat valmistaa kaikkein yksilöllisimmät Bentleyt. Se on luotu inspiroimaan asiakkaita heidän räätälöidessään omia valintojaan, samalla kun hyödynnetään aiemmin valmistetuista autoista saatuja kokemuksia.

Aiemmin asiakkaat ovat voineet kääntyä Mullinerin puoleen erityisillä personointipyynnöillään, mutta nyt he voivat Personal Commissioning -oppaan ja Bentleyn myyntihenkilöstön avustuksella selvittää, mitä Mullinerin tarjontaa he haluavat hyödyntää ja kuinka se parhaiten toteutetaan.

Kuva: Bentley.

Oppaan tietoja ja tiimien olemassa olevaa osaamista hyödyntämällä asiakas saa autonsa nopeammin kuin jos hän olisi tilannut räätälöinnin oppaan ulkopuolelta.

Uusien tweed-kankaiden lisäksi Personal Commissioning -oppaassa esitellään lähes loputtomasti muita personointimahdollisuuksia Flying Spur-, Continental GT- ja GT Convertible -malleille, kuten esimerkiksi niskatuen kirjonta- ja upotuskoristelut. Oppaassa esitellään huomattava määrä räätälöintimahdollisuuksia ja yli 70 erilaista optiota, joiden ansiosta tarjolla olevien yhdistelmien määrä on todellakin rajaton.

Tweedin käyttö

Vaikka tweed on juuri nyt uusi vaihtoehto, se ei ole ensimmäistä kertaa mukana Bentley-malleissa. Mulliner loi yhteistyössä brittiläisen Saville Row’n Huntsman-räätäliliikkeen kanssa ”Sportsman” Bentaygan, jossa käytettiin Peck 62 -tweediä.

Continental GT Equestrian Edition -mallissa Mulliner käytti huomiota herättäviä, timanttitikattuja tweed-kankaita ovien viimeistelyssä ja takaosan paneeleissa.

Viime vuonna Bentley toi tarjolle uusia personointivaihtoehtoja avoautoihin ja valmisti ensimmäisenä tweed-kuvioidun kangaskaton Continental GT Convertibleen.

Tweedillä oli hiljattain tärkeä rooli myös Bentley Mulliner Bacalarin, yksilöllisimmän koskaan valmistetun Bentleyn julkistuksessa.

Vuonna 2020 julkistetussa alkuperäisessä Bacalarissa oli harmaata tweediä keskikonsolin sivuilla, kojelaudassa ja ovien sisäpinnoissa ja jokainen matkustaja ympäröitiin valikoimalla materiaaleja ja tekstuureja. Teema jatkui istuinten ja mittatilaustyönä tehdyn matkalaukkusetin tweed-yksityiskohdilla.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here