Näin Bentleyn kääntyvä näyttö toimii

Bentley Motors on noudattanut käsityöfilosofiaa siitä lähtien, kun W.O. Bentley perusti yrityksen vuonna 1919. Uusissa Flying Spur -sekä Continental GT -malleissa esitelty kääntyvä näyttö on tämän filosofian moderni, tekninen tulkinta, todetaan Bentleyn tiedotteessa.

Nyt Bentley paljastaa, kuinka yli 150 osaa ja alle 0,5 mm toleranssit sisältävä kolmepuolinen näyttö saatettiin konseptista todelliseksi tuotteeksi.

Bentleyn kääntyvä näyttö on tiedotteen mukaan ollut yksi Bentleyn suosituimmista lisävarusteista ja jo noin 70 prosnttia asiakkaista valitsee tämän innovatiivisen järjestelmän autoonsa.

Kääntyvää näyttöä suunniteltaessa ryhmä suunnittelijoita ja insinöörejä keskitti huomionsa käsityötaidon ja napinpainalluksella toimivan huipputeknologian yhdistämiseen.

Tiimi loi kojelautaan keskipisteen, joka tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden valita 12,3-tuumaisen infotainment-kosketusnäytön, kolmen analogisen mittarin (ulkolämpötila, kompassi ja kronometri) tai peilikuviksi sovitettujen viilupintojen välillä.

Bentleyn kääntyvän näytön kehittäminen alkuperäisestä konseptista tuotantoon kesti yli kolme vuotta. Korkeimpien laatustandardien saavuttamiseksi tehtiin kattavat testit.

Kolme erillistä liikettä

Näyttö on rakennettu 150 erillisestä komponentista, jotka muodostavat näytön kääntämisen innovatiivisen mekanismin avulla. Patenttia odottava tuote mahdollistaa kaikkien sivujen kohdistamisen +/- 0,3 mm toleranssiin.

Tarkkuustason saavuttamiseksi mittatilaustyönä tehty Bentley-mekanismi kostuu 40 liikkuvasta komponentista, mukaan lukien tähän tarpeeseen räätälöidyt lineaariset ja pyörivät koneistot. Ne on liitetty hienostuneisiin moottoreihin, joita ohjataan erillisellä elektronisella hallintayksiköllä (ECU).

Jotta näytöt voisivat kääntyä välyksien ollessa erittäin pieniä – alle 0,5 mm molemmilla sivuilla – tarvitaan kolme erillistä, toisiinsa linkitettyä liikettä. Ensimmäinen liike vetää näyttöyksikön kojelaudan sisään, jolla se antaa tilaa toiselle vaiheelle, eli kierrolle, ennen kuin yksikön moottorit siirtävät sen eteen päin takaisin paikoilleen.

Jotta toleranssi pysyisi aina samanlaisena, on koneisto itseoppiva. Sitä hallinnoiva ECU hallitsee mekanismin fyysiset ulottuvuudet kaikissa asennoissa ja sen lisäksi käyttää älykästä nopeudenhallintaa, jonka avulla liikenopeutta ohjataan huomioiden kitka ja auton akun jännite.

Mekanismissa on kaksi toisistaan riippumatonta tuuletinta, jotka pitävät kosketusnäytön viileänä vielä 50 asteen lämpötilassakin.

ECU:n ansiosta kääntymisnopeutta ja näytön asennon tarkkuutta voidaan hallita jatkuvasti, millä varmistetaan moitteeton toimivuus missä riippumatta siitä, millaisessa ilmastossa autoa käytetään.

Peruutuskameran näyttö nopeasti näkyviin

Lainmukaisesti peruutuskameran kuva on näyttävä kahden sekunnin kuluessa peruutusvaihteen kytkemisestä. Tämä oli yksi suunnittelutiimin suurimmista haasteista ja vaati merkittävää vaihdelaatikon ja näyttömekanismin välisen tiedonsiirron kehitystyötä, jotta kuva saatiin näkymään infotainment-näyttöön vaaditussa ajassa.

Keskusnäyttö on 12,3-tuumainen korkearesoluutioinen kosketusnäyttö, jonka käyttöliittymä muistuttaa älypuhelimen vastaavaa. Valikot ovat intuitiiviset.

Katso tästä muita juttuja Bentleystä.

Järjestelmässä on konfiguroitava aloitusnäyttö, jonka kolmeen ikkunaan kuljettaja voi valita ensisijaiset toiminnot – esimerkiksi navigoinnin, median ja puhelimen. Valikot avautuvat automaattisesti sisäänrakennetun lähestymisanturin avulla käyttäjän lähestyessä näyttöä.

Kääntyvä näyttö tarjoaa myös mahdollisuuden kojelaudan personointiin valitsemalla kahdeksasta viiluvaihtoehdosta ja kahdesta erilaisesta viimeistelystä. Viilutettu paneeli on klassinen ja elegantti vaihtoehto modernille 12,3-tuumaiselle kosketusnäytölle: keskelle kojelautaa pyörähtävät joko korumaiset pyöreät mittarit tai käsin viimeistelty viilupinta, joka näyttää jatkuvan yhtenäisenä koko kojelaudan leveydeltä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here