FordPass-mobiilisovellus nyt ilmainen Euroopassa

Ford tarjoaa eurooppalaisille asiakkailleen veloituksetta useita yhteysominaisuuksia, joiden avulla auton tärkeimpiä toimintoja voi hallita ja seurata älypuhelimesta. 1*

FordPass-mobiilisovelluksen avulla käytettäviin etätoimintoihin kuuluvat muun muassa auton kunnon, polttoaineen määrän ja öljyn määrän tarkistaminen sekä ovien avaaminen ja lukitseminen. 2**

Aiemmin uuden auton ostajat saivat auton yhteyspalvelut käyttöönsä veloituksetta kahdeksi vuodeksi. Ford on nyt luopunut lisämaksuista suurimmassa osassa palveluista, mikä voi tuoda asiakkaille useiden satojen eurojen säästöt auton elinkaaren aikana. 3***

FordPass-sovelluksella mukavuutta auton käyttöön

Auton voi käynnistää etänä FordPass-sovelluksen avulla, ja näin viilentää tai lämmittää sisäilman mukavaksi ennen liikkeelle lähtöä. Toiminto on hyödyllinen myös tuulilasin sulattamiseksi pakkasaamuina. 4****

Sovellukseen tulevat viestit ja sovelluksessa näkyvät varoitukset ilmoittavat omistajalle häiriötilasta tai muusta huomiota vaativasta tilanteesta, kuten matala rengaspaine tai palanut valopolttimo. FordPass-sovellus näyttää myös auton tarkan sijainnin, joten se on helppo löytää myös täysillä pysäköintipaikoilla.

Ovien avaaminen ja lukitseminen etänä on hyödyllinen esimerkiksi tilanteissa, joissa kuljettaja ei ole varma, lukitsiko ovet lähtiessään tai jos hänen on tarpeen päästää ystävä tai perheenjäsen autoon ilman avainta.

Sovelluksessa on nähtävissä ja ladattavissa yhteenvedot viimeisimmistä matkoista, mikä helpottaa polttoaineen kulutuksen ja kustannusten seuraamista ja nopeuttaa polttoainekulujen laskutusta edelleen esimerkiksi yritykseltä. Ajetut matkat voi myös sijoittaa kartalle ja katsoa, missä on havaittu raju jarrutus tai kiihdytys. Tämän avulla voi muuttaa ajotyyliään taloudellisemmaksi.

FordPass tarjoaa tukea myös auton rikkoutuessa ottamalla automaattisesti yhteyttä tiepalveluun, jotta matka voi jatkua mahdollisimman nopeasti. Sovellus lähettää ajoneuvon paikka- ja vikatiedot tiepalvelulle ja ilmoittaa kuljettajalle, milloin apu on paikalla. Palvelu on toistaiseksi käytössä viidessä Euroopan maassa (ei Suomessa). 5*****

Sähköistettyihin autoihin lisäominaisuuksia

FordPass-sovelluksessa on lisäominaisuuksia sähköistettyihin autoihin, kuten uusi Kuga ladattava hybridi (PHEV) ja täysin uusi Explorer ladattava hybridi (PHEV).

Akun lataustason ja sähköisen toimintamatkan pituuden lisäksi FordPass-sovelluksen avulla voi helposti hyödyntää edullisempia sähkönkäytön aikoja ajastamalla latauksen esimerkiksi yöajalle. FordPass-sovelluksen kautta voi lisäksi asettaa jo auton ollessa latauksessa lähtöajan ja matkustamon lämmittämisen tai viilentämisen. Näin saavutetaan mahdollisimman pitkä sähköinen toimintamatka.

Katso tästä muita juttuja FordPass-palvelusta.

FordPass-sovellus näyttää myös latausasemien sijainnin, mikä helpottaa matkan suunnittelussa.

Sovelluksesta voi seurata polttoaineen ja energian käyttöä, mukaan lukien jarrutuksessa talteen otetun energian määrä ja puhtaasti sähköllä ajettujen kilometrien määrä. Tämän ansiosta on helpompi muuttaa ajotapaansa säästääkseen polttoainetta ja vähentääkseen CO2 -päästöjä.

# # #

1* Veloitukseton FordPass Connect -modeemiteknologia on saatavissa niihin uusiin ja olemassa oleviin autoihin, joissa on FordPass Connect -modeemi.

2** Auton yhteystoiminnot vaativat FordPass-modeemin ja mobiilidatayhteyden. FordPass-sovellus toimii Apple ja Android -älypuhelimissa ja on ladattavissa Apple Storesta ja Google Play -sovelluskaupoista 40 Euroopan maassa.

3*** Ennen huhtikuuta 2020 FordPass Connect -modeemi oli maksullinen joissakin Euroopan maissa, muun muassa Ranskassa ja Britanniassa. Paikalliset varoitukset (Local Hazard Information) ja Live Traffic -liikennetiedoista peritään erillinen maksu veloituksettoman kokeilujakson jälkeen; Wi-Fi-yhteyspisteen veloitukseton kokeilujakso on 3 kuukautta tai 3GB, minkä jälkeen sen käyttöön vaaditaan mobiilidatasopimus paikallisen operaattorin kanssa. Myöhemmät arvoa lisäävät palvelut voivat vaatia lisätilauksen.

4**** Etäkäynnistys toimii vain automaattivaihteisissa autoissa (pois lukien Ranger) niillä alueilla, joiden lainsäädäntö sallii sen. Auton avaimen on oltava auton sisällä, jotta sillä voi ajaa.

5***** Digitaalinen tiepalvelu toimii täällä hetkellä Britanniassa, Espanjassa, Ranskassa, Espanjassa ja Portugalissa. Palvelu laajenee myöhemmin myös muualle.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here