Ford on tehnyt yhteistyösopimuksen eurooppalaisen sähköautojen latausverkoston kanssa

Ford aloittaa uusien täyssähköautojen toimitukset ensi vuoden aikana. Ford-asiakkaat voivat FordPass-sovelluksen avulla paikallistaa, navigoida sekä maksaa ja seurata latausta yli 125 000 FordPass-latausverkoston asemalla 21 maassa.

Palvelun taustalla on NewMotionin latausverkosto.

Suurin osa sähköauton omistajista lataa autoaan kotona. Jokaisessa Fordin ladattavassa hybridissä ja täyssähköautossa on vakiovarusteena kotilatauskaapeli, jolla autoa pystyy lataamaan kaiken tehoisista kotipistorasioista.

Auton lataaminen kotona on yhtä helppoa kuin älypuhelimen liittäminen sähköverkkoon. Fordin täyssähköautot voi ladata joko normaalista kotipistorasiasta tai seinälle asennettavasta Ford Connected Wallbox -seinälatauslaitteesta, jossa on viisi kertaa enemmän lataustehoa kuin kotipistorasiassa. Tämän ansiosta asiakkaat voivat olla varmoja, että akku latautuu täysin yön aikana.

NewMotionin kanssa sovitun yhteistyön ja FordPass-modeemin tarjoaman liitettävyyden ansiosta asiakkaat pääsevät FordPass-sovelluksella Euroopan laajimpaan – ja nopeasti kasvavaan – julkiseen latausverkostoon.

Asiakkaat voivat hyödyntää saumattomasti eri maissa olevia latausasemia sekä aloittaa ja maksaa latauksen yhden tilin kautta.

Ford on myös perustajajäsen ja osakkeenomistaja Ionity-yhteenliittymässä, jonka tavoitteena on rakentaa 400 tehokasta latausasemaa Euroopan keskeisimmille paikoille vuoden 2020 loppuun mennessä. Tämä lyhentää täyssähköautojen latausaikoja merkittävästi verrattuna nykyisiin järjestelmiin, mikä on ihanteellista pitkiä matkoja ajaville.

Ionity-latausasemalla voi ladata autoa jopa 150 kW teholla.

FordPass mobiilisovelluksen avulla kuljettajat voivat seurata auton lataustilannetta etänä. FordPass –sovellukseen sisältyvä matkan suunnittelussa avustava FordPass Power My Trip –lisäominaisuus ottaa huomioon auton kulloisenkin lataustilanteen ja etsii oikeat latausasemat reitin varrella, minkä ansiosta matkustaminen on mahdollisimman jouhevaa.

FordPass näyttää myös reitin varrella olevat kiinnostavat paikat – kuten ravintolat ja ostoskeskukset – jotta asiakkaat voivat hyödyntää auton lataamiseen kuluvan ajan mahdollisimman mukavasti.

Lisäksi FordPassin yhdistävän navigointitoiminnallisuuden avulla Fordin asiakkaat Euroopassa voivat siirtää ennakkoon suunniteltuja reittejä älylaitteesta sähköautoonsa langattomasti. Mukavasti kotona, toimistolla tai kahvilassa luodut reittivalinnat ladataan sujuvasti langattomasti auton navigointijärjestelmään, joten kuskit voivat vain yksinkertaisesti istua autoon ja kuitata valitun reitin ennen matkaan lähtemistä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here