Ford Tourneo Customiin uusia moottoreita ja kevythybridi

Kuva: Ford.

Ford on ilmoittanut, että Ford Tourneo Customiin tulee kesällä 2019 tarjolle tehokkaammat ja polttoainetaloudellisemmat 2,0 litran EcoBlue-dieselmoottorit, innovatiiviset uudet EcoBlue-kevythybriditekniikat ja edistyksellisiä kuljettajaa avustavia teknologioita, kuten aktiivinen pysäköintiavustin.

Fordin 2,0-litraiseen EcoBlue-dieselmoottoriin tehtyihin parannuksiin kuuluu uusittu matalan pyörintävastuksen omaava turboahdin, joka tuottaa paremmin tehoa entistä laajemmalla kierrosalueella.

Polttoaineen ruiskutusjärjestelmän huippupaine on 2 200 baaria, minkä ansiosta palaminen on entistä tehokkaampaa.

Kitkan vähentämiseksi uusien teräsmäntien helma on ohuempi kuin entisissä alumiinimännissä. Muuttuvapaineinen öljypumppu vähentää tehohäviöitä mukauttamalla öljyn määrän tarpeen mukaan.

Moottori kuluttaa Fordin mukaan 6 prosenttia vähemmän polttoainetta WLTP‑menetelmän mukaisesti mitattuna ja täyttää uusimmat tiukat Euro 6 ‑päästövaatimukset.

Uuden 185-hevosvoimaisen version lisäksi 2,0 litran EcoBlue on saatavana myös 130-hevosvoimaisina versioina.

Polttoainetaloudellisuutta parantava uusi 48 voltin EcoBlue Hybrid ‑kevythybriditekniikka tulee vaihtoehdoksi tiettyihin manuaalivaihteisiin versioihin.

Hihnakäyttöinen integroitu laturi (BISG) korvaa tavallisen laturin, minkä ansiosta energian talteenotto ja varastointi on mahdollista ajoneuvon hidastaessa ja tällä ladataan ilmajäähdytteistä 48 voltin litiumioniakkua.

BISG toimii myös moottorina käyttäen varastoitua energiaa polttomoottorin apuna tavallisessa ajossa ja kiihdytyksissä sekä ajoneuvon sähköisten apulaitteiden käyttövoimana.

EcoBlue Hybridin edistyksellinen Auto Start-Stop ‑tekniikka toimii useassa tilanteessa, kuten ajoneuvon ollessa paikallaan vaihde kytkettynä tai sen rullatessa pysähdyksiin.

Kuljettaja voi valita rullausnopeuden, jossa Auto Start-Stop alkaa toimia kolmesta vaihtoehdosta: 12 km/h, 16 km/h tai 20 km/h.

Kaikissa Tourneo Custom moottori- ja vaihteistoversioissa on lisäksi valittavissa ECO-ajotila, joka vähentää polttoaineen kulutusta entisestään.

Tämä ominaisuus optimoi ajoneuvon asetukset tuottaen mahdollisimman hyvän polttoainetaloudellisuuden.

Älykkäät yhteysominaisuudet

FordPass Connect ‑modeemitekniikka tuo Wi-Fi-yhteyden kaikkien matkustajien ulottuville ja on vakiovarusteena sekä 4-tuumaisen näytön että 8-tuumaisen kosketusnäytön kanssa.

Lisäksi FordPass-sovelluksen avulla voi helposti käyttää lukuisia auton omistajan ja kuljettajan käyttökokemusta ja tuottavuutta parantavia ominaisuuksia, joita ovat esimerkiksi ajoneuvon tila, ajoneuvon paikannus, etälukitus/-avaus ja automaattivaihteisissa malleissa etäkäynnistys.

Lisäksi FordPass Connect tarjoaa yritys- ja suurasiakkaille mahdollisuuden tehostaa ajoneuvojen käyttöastetta ja optimoida käyttökustannuksia.

Optimoinnissa auttavat Ford Telematics- ja Ford Data Services ‑palveluiden kaltaiset uudet ratkaisut, jotka otetaan käyttöön vuoden 2019 aikana.

Palvelutarjonta voi vaihdella maittain.

Ensimmäistä kertaa Tourneo Customiin tarjottavia kuljettajan avustusjärjestelmiä ovat esimerkiksi seuraavat:

  • Kuolleen kulman varoitusjärjestelmä sisältää nyt myös perävaunun vetämisen varoitusjärjestelmän tunnistusalueen kattaessa ajoneuvon ja perävaunun jopa 10 metrin pituudelta.
  • Aktiivinen vakionopeudensäädin ja älykäs nopeudenrajoitin, joka yhdistää liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän ja aktiivisen vakionopeudensäätimen auttaen kuljettajaa noudattamaan nopeusrajoituksia.
  • Kaistanpitoavustin, joka seuraa edessä olevia tiemerkintöjä ja auttaa aktiivisesti kuljettajaa ohjaamaan auton turvallisesti oikealle kaistalle ”nykimällä” ohjauspyörää haluttuun suuntaan.
  • Aktiivinen pysäköintiavustin, joka auttaa tasku- ja rinnakkaispysäköinnissä ohjaamalla autoa kuljettajan käyttäessä vain kaasu- ja jarrupoljinta.
  • Törmäyksenestoavustin jalankulkijoiden tunnistuksella, joka tunnistaa ajoradalla olevat ihmiset etukameran ja tutkan avulla ja jarruttaa automaattisesti, jos kuljettaja ei reagoi varoituksiin. Järjestelmä pystyy nyt tunnistamaan jalankulkijat myös pimeällä heidän ollessaan ajovalojen valaisemina.

Kahdeksan- tai yhdeksänpaikkaisena myytävä Tourneo Custom on edelleen luokassaan ainoa auto, jossa on kuusi erillistä istuinta, jotka on mahdollista järjestää monipuolisesti esimerkiksi kokousmuotoon.

Mallistovalikoimassa on sekä lyhyt akseliväli (L1) että pitkä akseliväli (L2).
Pitkä akseliväli tarjoaa enemmän tavaratilaa kolmannen penkkirivin taakse.

Paremmin varusteltuihin vaihtoehtoihin kuuluu Titanium X, jossa on vakiovarusteina nahkaverhoilu, navigoinnilla ja 8 tuuman kosketusnäytöllä varustettu puheohjattu SYNC 3 ‑tietoviihdejärjestelmä, peruutuskamera ja Bi-xenon-ajovalot.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here