Ford Transit Customista tulee myös täyssähkömalli — valmistus alkaa 2023

Ford vahvisti, että seuraavan sukupolven Ford Transit Custom on saatavana myös täyssähköisenä. Mallistoon kuuluvat edelleen myös ladattava hybridi, kevythybridi ja perinteiset polttomoottorimallit.

Uuteen Custom-mallistoon kuuluvat sekä Transit Custom -pakettiauto että Tourneo Custom -tila-auto, ja niiden tuotanto alkaa vuonna 2023. Transit Customit valmistetaan Ford Otosanin tehtaalla Turkin Kocaelissa, missä tullaan valmistamaan myös Volkswagenin seuraavan sukupolven tonnikokoluokan pakettiauto.

Hyötyajoneuvojen sähköinen tulevaisuus

Ford ilmoitti helmikuussa, että yhtiön kaikki hyötyajoneuvomallit ovat saatavana ladattavana hybridinä tai täyssähköisinä vuoteen 2024 mennessä. Kahden kolmasosan Fordin myymistä hyötyajoneuvoista ennustetaan olevan joko täyssähköisiä tai ladattavia hybridejä vuoteen 2030 mennessä.

Ford oli vuonna 2020 Euroopan myydyin pakettiautomerkki jo kuudetta vuotta peräkkäin. Johtoasema on säilynyt myös vuoden 2021 aikana.

Katso tästä muita juttuja Fordista.

Hyötyajoneuvojen liiketoiminnan kasvua siivittävät uudet tuotteet ja palvelut sekä yhteistyö laajan valtuutettujen korinrakentajien verkoston kanssa, Fordin strateginen allianssi Volkswagenin kanssa ja Ford Otosan -yhteisyrityksen tehokkuus tuotekehitys- ja materiaalikustannuksissa.

Liiketoiminnan kasvussa auttaa myös yhdessä asiakkaiden kanssa kehitetty liitettävyyspalveluihin perustuva ekosysteemi, joka parantaa asiakaskokemusta ja yritysten tuottavuutta. Palveluihin kuuluu muun muassa yrityksille veloituksetta tarjottava FordPass Pro, jonka avulla voi hallinnoida enintään viiden auton kalustoa.

– Aloitamme tänään uuden strategisen investoinnin, joka muokkaa osaltaan autoteollisuuden tulevaisuutta. Muutamme Kocaelin tehtaamme Turkin ensimmäiseksi ja ainoaksi integroiduksi sähköautojen ja akkujen kokoonpanolaitokseksi. Olemme innoissamme ja ylpeitä siitä, että olemme mukana luomassa ekosysteemiä, joka toimii tulevaisuudessa mallina muille, sanoo Ford Otosanin Ali Koç.

Ilmoitus on positiivinen uutinen myös Fordin muille Euroopan tehtaille sekä eurooppalaisille ja turkkilaisille alihankkijoille. Ford toimittaa Kocaeliin dieselmoottoreita Dagenhamin tehtaalta Britanniasta ja vaihteistoja Kölnista. Yli sata Turkissa sijaitsevaa alihankkijaa toimittaa tehtaalle komponentteja.

Ford Otosan – Ford Transit Customin koti

Koç Holdingin ja Fordin yhteistyö on alkanut vuonna 1928. Tänään Ford Otosan on Turkin autoteollisuuden johtava yhtiö ja yksi pisimpään toimineista ja menestyneimmistä autoteollisuuden yhteisyrityksistä globaalisti.

Ford Otosanin Kocaelin tehdas on avattu vuonna 2001, ja siellä on valmistettu vuodesta 2004 lähtien Fordin johdolla Ford Transit Custom -malleja ja 2-tonnista Transitia. Ford Courier valmistetaan Ford Otosanin Yenikoyn tehtaalla, joka myös sijaitsee Kocaelissa. Ford Otosan valmistaa Turkissa yhteensä noin 85 prosenttia Transit-malliston tuotteista.

Ford Otosan ilmoitti joulukuussa 2020 investoivansa yli 2 miljardia dollaria Kocaelin tehtaaseen nostaakseen autojen ja akkujen valmistuskapasiteettia. Tehtaalle on tarkoitus palkata noin 3000 henkilöä lisää.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän