Ford E-Transit Customin hinnat julkistettiin

Ford julkaisi tänään hinnat täysin uudelle täyssähköiselle E-Transit Custom -mallistolle. Sähköinen E-Transit Custom on uuden Transit Custom -malliston kärkituote ja se on myynnissä kaikkialla Euroopassa.

E-Transit Custom on vaihtoehto yrittäjille ja kaiken kokoisille yrityksille. Mallissa on digitaalisuutta ja innovatiivisia uusia ratkaisuja, joiden ansiosta auton käyttökokemus on omaa luokkaansa.

Näihin kuuluvat muun muassa työtä helpottava ja aikaa säästävä Delivery Assist -järjestelmä, Mobile Office -paketti taittuvalla ohjauspyörällä ja auton ominaisuuksia ajan myötä parantavat langattomat Ford Power-Up -päivitykset.

Integroidut ratkaisut helpottavat sähköistymistä

Transit Custom on täysin integroitu Ford Pron yhdistettyyn lataus-, ohjelmisto- ja huoltoekosysteemiin, minkä ansiosta yritykset voivat alentaa omistuskustannuksia ja työskennellä tehokkaammin ja optimoida ajoneuvojensa tuottavuus. Yritysten on myös helpompi siirtyä täyssähköisten autojen käyttöön, kun tarvittavat palvelut voi hankkia yhdeltä toimittajalta.

E-Transit Customin huoltoväli on kaksi vuotta ilman kilometrirajoitusta. Ford Pron arvioiden mukaan E-Transit Customin käyttökustannukset ovat pienemmät kuin vastaavassa dieselmallissa, sillä mallin huoltokustannukset voivat olla jopa 40 prosenttia pienemmät vastaavaan polttomoottorimalliin verrattuna.

Kuva: Ford.

Ford Pro -mobiilisovelluksen ja auton yhteysominaisuuksien avulla asiakkaat voivat seurata E-Transit Customin sijaintia, tehokkuutta ja kuntoa reaaliaikaisten tietojen avulla. Liitettävyys mahdollistaa lisäksi useita helppokäyttöisiä toimintoja, kuten:

 • Tieto latauksen tilanteesta, lataustasosta ja jäljellä olevasta toimintamatkasta
 • Mukautettavat matalan lataustason hälytysrajat
 • Akun ja ohjaamon lämpötilan esisäätö

Innovatiiset ratkaisut helpottavat työskentelyä

E-Transit Customin innovatiivisia käyttökokemuksia ja digitaalisia ominaisuuksia ovat muun muassa Mobile Office -varustepakettiin kuuluva uusi kallistettava ohjauspyörä ja tavarantoimituksissa aikaa säästävä Delivery Assist -toiminto (saatavana lokakuusta 2024).
Vakiovarusteinen 5G-modeemi tarjoaa huippunopeat yhteydet liikkeellä ollessa ja mahdollistaa Ford Power-Up -etäpäivitykset yli 30 ajoneuvomoduulille, mikä auttaa parantamaan suorituskykyä ilman huoltokäyntejä.

Ford Pron Upfit Integration -järjestelmämahdollistaa jälkikäteen asennettujen laitteiden liittämisen ajoneuvon sähköjärjestelmään ja myös niiden käyttämisen mallin 13 tuuman kosketusnäytön kautta. E-Transit Customissa on Fordin SYNC 4 -tietoviihdejärjestelmä.

E-Transit Customissa on 65 kWh akku (käytettävissä oleva teho) ja jopa 327 km toimintamatka. Toimintamatka on noin neljä kertaa pidempi kuin tonniluokan pakettiauton kuljettajan päivittäinen kilometrimäärä on Ford Pron asiakastietojen mukaan. Edistyksellinen sähköinen voimansiirto tarjoaa erinomaiset ominaisuudet yrityskäyttäjille:

 • 100 kW tai 160 kW tehoinen moottori ja luokkansa johtava 415 Nm vääntö
 • Luokkansa paras vetokyky jopa 2 300 kg Vakiona oleva lämpöpumpputeknologia takaa optimaalisen toimintamatkan.
 • Jarrutusenergian talteenotto ja mahdollisuus yhden polkimen ajoon
 • 125 kW DC pikalataus, latausnopeus 10 prosentin lataustasosta 80 prosenttiin alle 32 minuutissa
 • Valinnaisvarusteena saatava Pro Power Onboard antaa virtaa jopa 2,3 kW ohjaamossa ja tavaratilassa olevien pistorasioiden kautta muun muassa työkaluille ja valoille.

Kaikkien aikojen laajimmasta Transit Custom -mallistosta vaihtoehto joka tarpeeseen

Koko täysi uusi Transit Custom -mallisto on nyt tilattavissa ja se sisältää täyssähkömallien lisäksi kattavan valikoiman erilaisia voimansiirtovaihtoehtoja myös asiakkaille, jotka eivät ole valmiita siirtymään täysin sähköiseen kalustoon:

 • Laaja dieselmallisto
 • Ladattava hybridi (PHEV), jossa on 2,5 litran Atkinson bensiinimoottori, maksimiteho 232 hv ja 11,8 kWh akku (käytettävissä oleva teho). Sähköinen toimintamatka jopa 54 kilometriä
 • Älykäs nelivetojärjestelmä
 • Uusi kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto

Uusi Transit Custom on rakennettu täysin uuden ajoneuvoarkkitehtuurin ympärille. Mallin tavaratilan lattiakorkeus on matalampi, kokonaiskorkeus alle kaksi metriä ja sen itsenäinen takajousitus parantaa ajodynamiikkaa merkittävästi. Mallistoon kuuluvat muun muassa:

 • Pakettiauto: kuormatilavuus 5,8 – 9,0 m3, kantavuus jopa 1 100 kg,  lastauspituus jopa 3 450 mm
 • Pitkäohjaamopakettiauto ja Kombi -mallit saatavana myös L1 ja L2 -variantteina
 • Luokassaan ainutlaatuinen MultiCab kuljettaa jopa viisi matkustajaa täyspitkän kuorman kuljettamiseen suunnitellussa L-muotoisessa laipiossa toisen rivin istuinten vieressä.

Suomessa E-Transit Customin hinnat alkavat 55 740 eurosta. Sähköisen malliston tuotanto alkaa keväällä 2024 ja ensimmäiset autot toimitetaan Suomeen kesän aikana. Samalla aikataululla käynnistyy myös Transit Custom ladattavan hybridin (PHEV) tuotanto.

Lue myös: Ford Transit Customista tulee myös täyssähkömalli — valmistus alkaa 2023

Lue myös: Tämä malli on Vuoden pakettiauto 2024!

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän